TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Audi RS5 DTM /scad/ 1:24

Moderator: iconmaster

scad | --

Audi RS5 DTM /scad/ 1:24

Postby scad » 10 Jun 2014 11:27

Ahoj,
rozhol jsem se informovat i místní obecenstvo (pro ty, co nechodí na české forum). Zatím je model v tomto stádiu. Pracuji na něm, odhaluji chyby. Už teď moc dobře vim, že to bude opět velmi náročné na tvarování (i když tam jsou žebra).

Jinak snažím se o přesnější zachycení tvarů. Sice roste počet dílů, ale je to věrnější :)

Nějaké fotky:

Image Image Image

serpens | 43
a.k.a. hado
Name: Miro

Re: Audi RS5 DTM /scad/ 1:24

Postby serpens » 11 Jun 2014 08:41

Zatial slubne.
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts

tom | 31

Postby tom » 11 Jun 2014 18:57

hmmm eres5ka , sledujem :big smile: predok podareny

scad | --

Postby scad » 13 Jun 2014 10:10

Předek v celé své kráse :)

Něco ještě přijde upravit, ale jsou to drobnosti. Teď musim zpět do 3d udělat další část. Napiště nějaký názor nebo myšlenku, ať mam nějakou zpětnou vazbu :)

Image Image Image Image

BTW: Focené je to hodně blízko, takže je vidět každá nedokonalost. V reálu je to celekm prťavé :)

mato_kolo | 43
Name: martin kolodzejcik

Postby mato_kolo » 14 Jun 2014 23:38

Ahoj, robota pekna, toto by sa mozno oplatilo robit aj v 1:18 teda trosku vacsie ked je to prtave.
Doplnim par fotiek origo auta aby aj bez googlenia bolo jasne o co sa jedna:

mozno este mala otazka ale neznala problematiky je: ci by sa nedalo tak velmi clenitu kapotu trochu zredukovat co sa tyka poctu dielov? podla obrazkov vyssie by to mozno znieslo jeden spojeny stredovy diel a viacero spojenych pasov nad prednymi kolesami, myslim ze uz ani o cosi malo zlozitejsie tvarovanie v pripade zredukovania trochy dielov nevadi ani takym polozaciatocnikom, pre zaciatocnikov tento model asi skutocne nieje:)
Práve na stole - P50, uz hotovo - Galéria Mato kolo
Colossians 3:23-24 Whatever my hands find to do, I work at it with all my heart, as working for the Lord, Jesus Christ...

scad | --

Postby scad » 16 Jun 2014 00:09

Díky za doplnění fotek předlohy :)

Nějaké díly na kapotě uberu. Ukázalo se mi, že jich je tam zbytečně moc. Nějak drasticky víc jednodušovat v tomhle případě zas moc nechci. Cíl je dodržení křivek a toho se nechci vzdát. Pro začátečníky nebyla ani ta předchozí Audi.

Ta kapota sama o sobě se zdá v reálu jednoduchá. Já si vzal na pomoc jeden 3d model abych to okoukal a i v reálu při detailnějším prohlížení (u každé Audi) je vidět, že se jedná o klam. Neni to težké slepit, ale jen správně natvarovat. To bylo základ i minule a tady to platí dvojnásob. Já to kreslil ve 3d, takže vím, jak se to má tvarovat. Pokud tohle bude lepit někdo další, tak to musí hodně okoukat a dát tomu velkou pozornost co se týká té přední části.

O měřítku 1:18 jsem uvažoval. Nakonec jsem zvolil tohle kvůli tomu, aby seděl k minulému modelu (navíc bych měl asi i tendence udělat z toho ještě víc detailnější model).

scad | --

Postby scad » 26 Aug 2014 17:38

Drobný posun vpřed :)

Dodělal jsem základ interiéru a střední část vozu. Papír jsem bohužel použil slabší a ty rozdíly jsou vidět. Slepené rychle a odhalena chyba v návaznosti obou segmentů. Nějaké detaily jsem vypustil v téhle prvotině, ale mám z toho radost. Tvar auta to chytá parádně :)

Image Image Image

scad | --

Postby scad » 04 Sep 2014 17:58

Náhled do mé dílny. Nějak takhle by měl vypadat celý model.

Image Image

Snad už mi sem napíšete nějaký komentář :)

serpens | 43
a.k.a. hado
Name: Miro

Postby serpens » 08 Sep 2014 19:52

V com to modelujs?
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts

scad | --

Postby scad » 08 Sep 2014 22:45

Dělám to v Rhinoceros 4. Hodně jsem si ho oblíbil, protože v něm jako samouk mám své "know how" jak dělat modely. Určitě to jde udělat jinak a lépe.

Return to “Športové vozidlá // Racing Cars”