foto predlohy zdroj: tatraportal.sk
TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
Tatra 815 TPL /borog34/ 1:32
Moderator: iconmaster
Tatra 815 TPL /borog34/ 1:32
Pred pár dňami som sa pustil do návrhu ďalších dvoch modelov, jedným z nich je letiskový ťahač Tatra 815 TPL konštrukčne vychádzajúci z verzie Tatra 815 TP 6x6. Tento ťahač vznikol na základe požiadavky vtedajších Československých aerolínií a určený bol na presun veľkých dopravných lietadiel, napriek počiatočnému nadšeniu sa väčšieho rozšírenia nedočkal a celkovo bolo vyrobených iba päť týchto ťahačov. Foto predlohy a toho čo zatiaľ mám načmárané
Na stole: plno kostlivcov
V príprave: zatiaľ nič
Pod stolom: plno bordelu
V koši: pár kostlivcov
Re: Tatra 815 TPL/vlastná stavba/1:32
Boris, centralna rura sa mi zda privelmi hruba a zotup uzky. Inak to vyzera dobre.
Menší postup, prídavná preodovka a centrálna rúra sú upravené, menšími tvarovými úpravami prešiel aj predný nárazník (na ňom ešte chýba ťažné zariadenie)

Táto tatrovička vyšla volakedy aj v E+Z a bol som celkom prekvapený keď som na ňu náhodou natrafil na istej nemenovanej ruskej stránke venujúcej sa voľnému šíreniu papierových modelov..
Ale tá tvoja bude určite prepracovanejšia, držím palce pri tvorbe.. 
Jj, ruskí bratia si z pojmu autorské práva zjavne ťažkú hlavu nerobia
S tou detailnosťou je to podobné ako pri tatrabuse a takisto je problém nájsť solídne a pre model použiteľné podklady
(momentálne som sa trochen zasekol pri dokončovaní rámu a upevnení kabíny naň no snáď sa mi podarí to nejak zmastiť
)
Fotky uchytenia kabiny na zeriave, ktore fotil Toudi mas? Tam je to celkom fajn vidiet
Boris, sledujem tvoj počin.
Toto je neokukaná predloha tak dúfam, že to dotiahneš do úspešného konca.
Toto je neokukaná predloha tak dúfam, že to dotiahneš do úspešného konca.
Taktiež sledujem a teším sa na hotový model.
K tým podkladom, tento orginál mám doma z kopřivníckeho múzea (prevzaté z tatraportal.sk). Ale ako vidím, to isté máš aj ty.
A potom som ešte našiel na nete tieto zaujímavé stránky o letištní Tatre (tiež z tatraportál.sk).
Snáď ti pomôžu.
K tým podkladom, tento orginál mám doma z kopřivníckeho múzea (prevzaté z tatraportal.sk). Ale ako vidím, to isté máš aj ty.
A potom som ešte našiel na nete tieto zaujímavé stránky o letištní Tatre (tiež z tatraportál.sk).
Snáď ti pomôžu.
Dík za podporu páni, tie fotky čo onehdá fotil toudi síce nemám ale na nete sa dá na AD28-ku nájsť dosť fotiek aj čo sa týka upevnenia kabíny na rám, len rozdiel oproti žeriavu je že TPL-ka má o cca 30 čísel kabínu nižšie a o pár cm bližšie k osi prvej prednej nápravy, nejak to skúsim spískať tak aby to rozmerovo sedelo a nebolo to náročné na lepenie 
Re: Tatra 815 TPL /borog34/ 1:32
Takže aby sa nepovedalo že som s tatrofkami nebodaj sekol tak mám drobný progres aj pri TPL-ke
Doplnil som tlačný záves na prednom nárazníku a uchytenie kabíny k rámu, ešte musím dorobiť uchytenie nárazníka k podvozku, potom bude nasledovať dokončenie prednej dvojnápravy a dielov na podvozku