TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Škoda 706 RTTN /Attimon/ 1:24

Moderator: iconmaster

omron22 | --
Name: Lubo

Škoda 706 RTTN /Attimon/ 1:24

Postby omron22 » 25 Aug 2015 13:11

Salut Pani

Tak tato krasavica ma presvedcila ,/ta kocka a aj skodovka/, aby som sa konecne pustil do tohto modelu.He.Prava je ale taka ,ze ked som sem chodil este na tajnaša tak Matus prezentoval svoju skodovku a to ma nakoplo a prinutilo popri projektoch a modeloch, ktore robim,vratit sa po X rokoch k papierovim modelom. Vo vlakne spominal ze ma este vytlacok na nahradne diely,tak som mu napisal ,ci preda a on predal.No vianoce, dezeny sa stratili, ale nakoniec som obiednal aj s prednou mrezou u atlona,dakujem.Model a historiu moc nebudem roztoto...fotos

Predloha

Model

Zrobil som aj kopie,model budem robit z koopie ,tak ako viem a dufam, ze z toho daco vylezie.Kabinu mam v dvoch variantach, neviem pre ktoru sa rozhodnem ,asi tu viac farebnu porovnajte si kvaliru koopii v lavo original.Pridam este fotos na porovnanie a fotos dezenov a mriezky.

Pracujem uz pomalicky ,ale este nemam ziaden prezentacie schopny celok,nakolko je model velmi prepracovany, lepim zatial len male komponenty a aj tak ho len prenasam a sem tam daco posoplim.Tak aspon takto to tu zahajim a dufam ,ze prostrednictvom mojej fotodokumentacie si uzijete stavbu so mnou ...

prajem Pekny den Lu.

mimapnd | --
Fordsonman
Name: M.

Re: Škoda 706 RTTN /Attimon/ 1:24

Postby mimapnd » 25 Aug 2015 15:21

:victory: Drzim palce. Budem sledovat. Som rad, ze som ta nakopou tou spravnou nohou a spravnym smerom :victory:

MichalBe | 48
Name: Mišo

Postby MichalBe » 31 Aug 2015 21:22

Veľmi dobre si si vybral,Ja tiež sem tam lepím z kopie ale vždy sa mi kopia zväčší alebo zmenši o niaky milimetrik.Už som to kadejako scanoval a tlačil ale sa neviem trafiť aby to malo rovnake rozmery.

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Postby toudi_sk » 31 Aug 2015 21:29

na čom to skenuješ/tlačíš a cez aký program?

[teória]
ak to oskenuješ napr. na 300 DPI a dáš to tlačiť vo free programe irfanview podľa DPI, tak to budeš mať presne také isté, ako je predloha,
ja tak tlačím vlastnoručne dokreslované časti modelov, rátam rozmery podľa vzorcov, čo mi navrhol iconmaster a pasujú mi presne
[/teória]

samozrejme to môže byť aj tlačiarňou, že výsledok nieje presný, napr. v robote máme laserovú tlačiareň, ktorá tlačí šikmo, pravá strana
je na výšku dobre a ľavá je menšia skoro o 3 mm
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

serpens | 42
a.k.a. hado
Name: Miro

Postby serpens » 31 Aug 2015 22:19

Tak este raz. Pred scanovanim si nakresli do troch rohov bodky a zmeraj ich vzdialenost (najlepsie ako si to napises priamo do danej stranky) potom uz nie je problem si vytlacit, zmerat a prepocitat si potrebne zvacsenie alebo zmensenie.
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts

MichalBe | 48
Name: Mišo

Postby MichalBe » 01 Sep 2015 11:14

Díky za rady.Nechcem to rozoberať v tomto vlakne,uvidim ako to pojde,v pripade sa opytam v patričnom vlákne

omron22 | --

Postby omron22 » 02 Sep 2015 09:39

Salut Pani ja som volil koopiu pre papier a ak budem robit aj vlek tak som to viac krat skopiroval, mozem to zmerat ,ako sa to zachoval ci sa to zvacsilo ,zmensilo ,neviem robili to chalani vo zvolene na namesti a nabuduce tam asi poslem manzelku skenovat ...aa vlastne bolo teplo a prazdniny a dovolenky...

omron22 | --

Postby omron22 » 05 Sep 2015 08:04

Salut Pani, ako som slubol dal stavbu konecne do dajakych prezentacie schopnych celkov,jedine co som neurobil ,neodmeral som velkosti skenov....
Zacal som kolesami,myslel som,ze urobim aj dezen, ale to nebolo v mojich silach tak som urobil kartonovy zaklad z vysrihovacky,ivantove boky a atlonov dezen.
Namalovaval cierny mat,prebrisil a znova namaloval.Fotos...

Kolesa som nakopiroval a uzavrel...

Najviac komplikovana sa mi zdala byt zadna naprava...

mimapnd | --
Fordsonman
Name: M.

Postby mimapnd » 05 Sep 2015 08:15

Pekne spravene kolesa, davaj si pozor, ked budes nasuvat kolesa na naboje, ci co cu to, mne to islo fest na tesno, hlavne zadne, mozno mojou chybou, ale radsej poviem, abysi potom volaco neutrtulil. Tu zadnu napravu mas spravenu dobre, ja som svoju radsej prebrusil, ta ma potrapila. Len tak dalej.

Sumec | 33
Name: Adam

Postby Sumec » 05 Sep 2015 08:17

Tie kolesa vyzerajú parádne a aj oblé časti sa ti pekne podarili :big smile:
Na stole: Kamov Ka-29 /Orlik/ 1:33; KV-2 /free/ 1:25
Hotovo: Jak-3; LaGG-3; IL-2M3 Šturmovik; HH-53C Stallion; Tatra 815 NTH 6x6 + SYKO-5M + radlica; 3x Polikarpov I-16 Išak; T-80

"An architect's dream is an engineer's nightmare."

Return to “Nákladné automobily a ťahače // Lorries & Trucks”