TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Tatra T138 C-12 + Chepos CP-11 "Benzina"/ Ripper Works + Beta/ 1:32

Moderator: iconmaster

martin1807 | 32
2K+
Name: Martin Bilý

Tatra T138 C-12 + Chepos CP-11 "Benzina"/ Ripper Works + Beta/ 1:32

Postby martin1807 » 30 Jan 2016 02:33

Ahoj!
Určite ste zaregistrovali, že z dielne Ripper Works vyšli dva nové modely, ktorých zlepením vzniká ozaj pekná súprava.

Celé to začalo ešte v zime 2014 keď som od doktora dostal prvý model a to príves. Následne začiatkom roku 2015 som dostal tatru no a aby toho nebolo málo tak príves som lepil ešte raz v lete.:D Prečo popíšem nižšie..
Report
TATRA- podvozok
Stavbu tatry som začal klasicky podľa návodu podvozkom. Podvozok je rovnaký ako na T 148 a teda som vedel do čoho idem a podľa toho to aj šlo. Motor je podobný tiež podobný a nebol tam problém.

TATRA- nadstavba
Pokračoval som nadstavbou. Samostatná bedňa nieje zložitá ale je treba si dať pozor na pretlačenie rebier. Potom celok doplníte bedňami na jeho spodnej časti a doplnkami. Tu som si nedal pozor a svojou nešikovnosťou som ohradku na streche nalepil opačne. ( vpredu má byť kolmo vzadu šikmo. Ako jednoduchšie riešenie som považoval nechať to tak. Pri odlepovaní by som hlavnú nádrž poškodil. Tak som iba upravil držiak rebríka. V prednej části nadstavby je doležité dať si pozor nato aby sadli bočné bedne na nadstavbu. osvedčilo sa mi najprv ich prilepiť a až potom nalepiť rám.

Potom už som iba doplnil poklopy, drotarinu a ostatné doplnky a celá nadstavba šla na podvozok. :bad smile: :wink:
TATRA- kabína
Potom už iba ostávalo dorobiť kabínu.. Aké problémy s ňou sú určite už viete kedže kabína je rovnaká ako pri 148čke. Mne sa to opäť celkom podarilo a s výsledkom som bol spokojný. Kapota je na tvarovanie trocchu zložitá no nič nezvladnutelné. Mne sa dokonca dovolím si povedať lepila jednoduchšie ako tá na 148čke. Dôležité je iba správne narezať a potom už to ide :still dreaming:
Nakoniec už iba stačilo všetko poskladať dokopy nasadiť kolesá a doplnky a tatra bola hotová.
Last edited by martin1807 on 30 Jan 2016 14:58, edited 1 time in total.
Na stole:
Naposledy dokončené: Praga S5T-3 ORKAN, Tatra 815 S1
Galéria

Martin1807

martin1807 | 32
2K+

Re: Tatra T138 C-12 + Chepos CP-11 "Benzina"/ Ripper Works + Beta/ 1:32

Postby martin1807 » 30 Jan 2016 03:15

Tak a teraz stavba prívesu.. :P :victory:
Report
Chepos CP-11

Ako som spomínal tak stavba prívesu začala už začiatkom roku 2014 potom sa čakalo iba na Tatru. Stavba prebiehala bezproblémovo. Model je biely a teda odpadá v niektorých prípadoch aj retuš. :victory: Model po krátkom čase bol hotový a bol som s ním spokojný. Ide o rovnaký model ako už je vydaný v armádnej súprave a teda bol už aj otestovaný.

Model bol hotový a viac ako rok bol doma vo vitríne. horšie bolo, keď som si ho teraz v lete šiel prezrieť lebo som niečo potroboval zladiť s tatrou a skoro ma vystrelo. Ked som lepil príves tak rebrá som na plášť lepil obojstrannou páskou. A to bol ten problém. Dáná použita obojstranka časom nejako zreagovala a na modely sa mi objavili mastné fleky. Robí to iba táto jedna páska ( zatial, pouzita zhruba v rovnakom období sa mi to stalo aj na kabinke zeriavnika na AD 125, tiež som si to všimol až teraz ale tam to tak nevidno. Takže jedna rada- obojstranna paska z TESCA - nie nepouzivať...Aby bolo jasné o čom hovorím:

Nasledovalo rozhodovanie o tom čo urobiť.. Padaly návrhy polepiť to dalsiou vrstvou, skusiť pastel a tak dalej.. následne som to ale vážne nevydržal a model som rozpitval.. zistil som, že podvozky použijem staré čo mi ušetrilo dosť práce no bedňu bolo nutné urobiť nanovo.už som ale vedel co ma čaká zvolil som trochu inú metodu lepenia bez rebier ako použil Zollo na cisternovom navese tiež benzina. Už to šlo a súpravu som dokopal dokonca nejak začiatkom septembra 2015. Z časového vyťaženie jak mňa tak Rippera nebol čas na odovzdanie modelov a tak sa to natiahlo až doteraz. Každopádne čakať sa oplatilo.
Na záver by som ešte pridal pá fotiek celej súpravy. Zlepenáím týchto dvoch modelov dostanete úžasne doplnenie už davnejsie vydanej supravy s návesom. Pri stavbe je potrebne dať si trochu pozor predsa len biele časti sa hned skor zababrú no výsledok stojí zato.

Toľko odo mňa dúfam, že sa vám model páči, a že čoskoro uvidím aj nejakých odvážlivcov ktorý do toho strihnú. :victory: :still dreaming:
Na stole:
Galéria

Martin1807

Jolaus | 47
Name: Martin

Postby Jolaus » 31 Jan 2016 18:23

Jeeežiš zasa tatrovka. Kedy budeš testovať nejaké lietadlo? Jaaj, zabudol som....lietadlá sú pre chlapov :P
Pekne zlepené.
:wink: :) :victory:
Pracujem tak dokonale,že každé jedno zlepšenie by znamenalo krok späť.

Jene | 59
Name: Jano

Postby Jene » 31 Jan 2016 22:37

Pekne si sa s tým vyhral,len čo je pravda... :)

martin1807 | 32
2K+

Postby martin1807 » 02 Feb 2016 05:43

diki za reaKCIE páni..:)
Jeeežiš zasa tatrovka. Kedy budeš testovať nejaké lietadlo? Jaaj, zabudol som....lietadlá sú pre chlapov :P
Pekne zlepené.
:wink: :) :victory:
Lietadlo testovať asi nebudem ale urcite si nejake zlepim...Ved pockaj aj nato dojde.. :bad smile:
Na stole:
Galéria

Martin1807

mory | 44
Name: Tomáš Morávek

Postby mory » 02 Feb 2016 13:38

Pěkná práce a krásná souprava a i když přívěs je přebarvená vojenská verze již dříve vydaná. Jen mě trochu mrzí, že se tedka rozjela serie T148 a T138 a třeba já bych byl pro novou variantu Tatra Phoenix sklápěč,SUS,dřevař,různé speciály pro ČEZ,RWE a další společnosti a v neposlední řadě tahač zemědělských návěsů TATRAKTOR. Jinak Martin1807 fakt pěkná práce :victory: :victory:

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Postby toudi_sk » 02 Feb 2016 17:34

mory vydrž, až vyčerpá všetky varianty variánt variánt, potom začne kresliť tie tvoje a zase budú tie

ale ak doktorovi pošleš všetky podklady, aby to nakreslil, tak sa kľudne môže stať, že to vydá :P
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

maťko85 | 40
Name: Martin Hašlar

Postby maťko85 » 02 Feb 2016 19:25

Rovněž gratuluju k bravurně provedené betastavbě, souprava v tvém podání vypadá fakt skvěle :still dreaming: .
Taky souhlasím s Morym, jen bych místo Tater bral moderní vozidla jiných značek :P . A docela by mne zajímalo, v jakém stavu je projekt US Road Train, který má už dlouho rozdělaný.

Sranki | 47
Name: Sranki

Postby Sranki » 03 Feb 2016 08:39

Ked tak vidim, kolko ludi nad tym slinta blahom tak pan doktor asi nema dovod menit svoju strategiu tvorby modelov.
Co je skoda, pretoze ma evidentne talent aj schopnosti.

MartinX23 | 36
Name: Martin

Postby MartinX23 » 03 Feb 2016 21:59

Wau slintám :still dreaming: nádhera
TATRA nezná bratra

Return to “Nákladné automobily a ťahače // Lorries & Trucks”