před nějakou dobou jsem se rozhodl říznout do téhle modeláři opomíjené krásky - sovětská 152 mm kanónová houfnice vz. 1937.
Model jsem zakoupil v provedení s pneumatikami (kola jsou stejná, se kterými se lze setkat při stavbě modelu KRaZ 255B od fi. Renova Model, takže provedení by mělo odpovídat modernizaci polskou armádou z let 1980-1985), samozřejmě jsem nezapomněl opomenout i nabízenou sadu laserů, která stavbu hodně usnadní a urychlí. Bohužel, některé díly které bych v laseru uvítal v sadě nejsou a které bych naopak ani nepotřeboval tam jsou.
Momentálně jsem asi na 75% stavby, zbývají detaily na "ramenou" kanónu, a kola. Pak bude následovat barvení, patina, weathering...a nakonec to snad bude trochu hezký.
Jako doplňky jsem zvolil matice Ivantovky. Je to má první zkušenost, a musím uznat, že kvalita je suprová a ani jsem je nemusel nijak připravovat, prostě vezmu ivantovku, plácnu ji tam a pohoda. Za celou dobu se mi roztřepila možná jedna?
Dalším doplňkem jsou nýty vyráběné pomocí kornováků (mimochodem doporučuji pořídit, injekční jehly a podobně se můžou jít vycpat...), které model neskutečně oživí, ale práce je to šílená....
Stavbu jsem začal, dle mého, nejtěžší částí - samotným kanónem. Volil jsem tak záměrně, tato část modelu totiž není tak rozsáhlá, o to více však náročnější na udržení geometrie. Pokračoval jsem lafetou, systémem řízení palby, a rameny kanónu...jak se mi zatím vede můžete posoudit z fotek níže. Za vaše názory a postřehy budu rád...
P.S.: snímky jsou foceny mobilem (Sony Xperia Z1, tak kvalitu berte prosím s nadsázkou...