Ide o lietadlo, ktoré ma natoľko oslovilo, že som si objednal plastové stavebnice. Vlani som s týmto typom absolvoval 2-krát let medzi Helsinkami a Shanghai tam a späť. Dovtedy som ešte neletel väčším lietadlom, a takýmto moderným už vôbec, ale bol to naozaj skvelý zážitok. A350-ka prvý krát vzlietla v roku 2013, po postupnom nábehu výroby sa vlani dodalo rekordných 77 kusov. Medzitým sa pripravuje aj väčšia varianta A350-1000, ktorého prvým zákazníkom bude spoločnosť Qatar.
Verzia A350-900 má dosah 15.000 km, max. vzletovú hmotnosť 280 t a pri štandardnom rozložení paluby odnesie 325 pasažierov, maximálne však 400 (rozloženie na sardinky
Finnair patrí nielen medzi najstaršie letecké spoločnosti ale tiež boli prví v Európe, ktorí začali lietať týmto novým Airbusom a momentálne vlastnia 11 lietadiel tohto typu a ďalšie 2 majú ešte objednané. Livery je pomerne jednoduché, no o to krajšie. Chcel by som skúsiť nastriekať modrý nápis a logo pomocou šablón vyrezaných na plotri. Na farbenie použijem autolaky a ešte sa rozhodujem, aký typ číreho laku by som použil. Po skúsenostiach so Sidoluxom možno bude autolak.
A nejake dalsie fotky odo mna z interieru (pohlad na business class + economy) a tiez fotky prenosu z kamier na lietadle: