Dnes som mal voľno a bol som si nakúpiť nejaké farbičky a chémiu v hračkárstve v Saalfeldene a ako to už býva, neobyšiel som regál s modelmi. Revelácke modely sú, čo sa týka kvality, na trošku nižšej úrovni, no mne to nevadí, keďže nerobím plasťáky na súťaž ale pre seba. Neodolal som a s chuťou som sa do neho pustil.
Konkrétny kübelwagen s prezívkou "OTTO" používal legendárny nemecký pilot Hans Joachim Marseille, prezívaný "hviezda Afriky". Jeho messerschmidt bf 109 F-4 sa dokonca dočkal vydania u uja Halinského a mám aj figúrku tohoto pilota, ktorú som kúpil za asi 5 eur na súťaži v Bystrici, takže budem mať " kompletku" pilota, lietadlo aj auto
Keďže som nevedel čo a ako, čekol som videá stavby na youtube a tam každý nastriekal model šedou farbou. Kedysi som robil plasťáčiky v 1:78 a 1:82 a tam som to robil tak, že som model natrel šedou syntetickou farbou, nechal poriadne preschnúť do druhého dňa, potom natrel buď afrikabrown alebo bielou akrylovou farbou a krátko po zaschnutí som trošku hrany pozotieral a spravil otrepy. Podobne to chcem spraviť aj tu, takže som ho natrel syntetikou a do zajtra fajne vytvrdne.