Ako poniektorí viete, k Shermanovi od GPM som avizoval, že tank bude prvoplánovo zlepený ako vozidlo prevážané na korbe nejakého ťahača. Nakoľko sa niekde predáva aj ako set, tak nebolo veľmi o čom rozmýšľať a vybral som si americký ťahač M25 Dragon Wagon taktiež od vydavateľstva GPM.
Transportér M25 (G160) bol kombináciou ťažkého obrneného ťahača 6x6 M26 a 40 tonového návesu M15 uvedeného do služby v Európe v rokoch 1944-45. Vyrábala ho spoločnosť Pacific Car & Foundry Co. a bol náhradou vozidla Diamond T19 z roku 1940. Známy bol aj pod prezývkou Dragon Wagon a v roku 1955 ho nahradil 10 tonový ťahač 6x6 M123 (zdroj Wikipédia)
Model je staršieho dáta, ručne kreslený a síce veľmi jednoduchý na retuš (na 95% modelu použijem Revell 46 Nato-Oliv). Ale čo sa týka presnosti a návodových kresieb, sú potrebné patričné skúsenosti. Návod je veľmi neprehľadný a zatiaľ sa riadim skôr fotkami z iných stavieb alebo z dokumentácie, za ktorú ďakujem Romanovi. Čiary sú hrubé a pri vyrezávaní nie je problém minúť sa o 0,5 mm. Diely sú konštrukčne podľa mňa riešené veľmi nešťastne a veľa treba upravovať. Mnoho detailov je len vytlačených, preto podobne ako pri Shermanovi budem model upravovať a vyrábať si nové náhradné diely, ktoré po dokončení stavby môžem poskytnúť ďalším záujemcom (bláznom, ktorí by sa do toho chceli pustiť
Už len dodám že by sa určite zišla rezacia podložka A3. Ja robím modely už zo 20 rokov a mám trošku problémy, keďže je to môj prvý model vytlačený na papieri A3.