TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Minidiorámy / PRmodels / 1:250

Moderator: developer10

sunto | 46
Name: Juraj

Minidiorámy / PRmodels / 1:250

Postby sunto » 03 Jan 2023 11:04

Čaute,
tak po nejakej tej pauze sa vraciam a to k modelu zo sveta Stargate SG1, jedná sa o minidiorámu od PRmodels, ktorá je aj voľne dostupná na nete. Model nie je vobec zložitý, ale je na ňom veľa malých dielov, s ktorými je trošku piplačka. Model je v mierke 1:250 a je na podstavci, ktorý má rozmer 120x45mm. K modelu patrí ešte stíhačka goaldov, ale tá mi prišla dosť veľká a vobec mi nevošla na podstavec. Možno časom spravím diorámu iba s ňou.
Report
Tu je zopár fotiek

sunto | 46

Re: Minidiorámy / PRmodels / 1:250

Postby sunto » 01 Sep 2023 11:59

Čaute,
ako ďalšiu mini výzvu som si zvolil diorámy rovno dve, ktoré spolu súvisia, opäť je to od rovnakého autora a jedná sa o scenérie z filmu Temný rytier diel číslo 3., kde sa vyskytoval ako jeho nepriateľ Bane. Mierka je rovnaká ako predošlý model a to 1:250.
Report
Pár záberov

marcello | 35
Name: Marcel

Postby marcello » 01 Sep 2023 19:44

Sranda miniatúry, ale je pravda, že do mierky 1:250 sa o nejakých veľkých detailoch dá ťažko rozprávať.

developer10 | 41
Name: Peter

Postby developer10 » 04 Sep 2023 08:46

Juraj super detaily na túto mierku, Rawen je v tomto trošku masakrista a ty si sa s tým pohral krásne, naozaj super! Trim še!
...po 20 rokoch naspäť v papieri, hlavne hasiči :) ...ale niečo som už aj porobil, aha TU
Hrdý na tento multiprojekt Tatry 148 CAS-32 a aktuálne frčím na tomto technikovi plus kopa minimodelov, veď čekni tú galérku

WanRayen | 49
Papierovy Kopernik
Name: Tino

Postby WanRayen » 04 Sep 2023 19:53

Stargate je parádna :dribble: , no a ten batmobil? :still dreaming: . Každým kútikom si mi polahodil. Krásne

sunto | 46

Postby sunto » 05 Sep 2023 20:21

Dík moc páni, je to úplne niečo iné ako tie 40cm vysoké postavy. Ale je pravda že tieto miniatúry mi učarovali a určite ešte niečo pribudne.

sunto | 46

Postby sunto » 25 Oct 2024 18:57

Tak a som tu späť s týmito drobotinami a to konkrétne mikro set batmana 1989 kde je dioráma batmobil a batwing. Mierka zostala nezmená a to 1:250 ako v predošlých modeloch. Ani tieto modely nie sú náročné iba tie drobné dieliky občas zaboleli :P
Report
Zopár záberov:

sunto | 46

Postby sunto » 22 Nov 2024 20:16

Čaute,
tak opäť som si strihol jednu mikrodiorámu v mierke 1:250 od PR models. Tento krát to je výbeh raptorov z prvého dielu jurského parku.
Report

sunto | 46

Postby sunto » 31 May 2025 12:13

Čaute,
ďalšia mini-dioráma je opäť z Jurského parku prvého dielu. Tento krát sa jedná o útok T-Rexa na dve vozidlá. Mierka zostáva nezmenená ako u predchádzajúcich modeloch.

Zopár finálnych záberov

sunto | 46

Postby sunto » 06 Jun 2025 18:12

Čaute,
keďže Stargate je moja srdcovka tak som skúsil jednu diorámu aj vlastnej výroby, ale zakomponoval som tak zopár prvkov z predošlej diorámy a doplnil som to o M.A.L.P, ktorý bol pôvodne v mierke 1:100. Zmenšenie na mierku 1:250 sa podarilo, ale piplačka to bola riadna pri lepení. Podstavec má novú textúru, s tým som mal trošku pomoc a dozdobil som to nejakými trsmi trávy, kamienkami a pár stromčekov. Určite by som ešte rád pridal zo Stargate ďalšie podstavce s iným prostredím.
Report
Výsledný pokus

Return to “Minibox // Minibox”