TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Neogotický kaštieľ Galanta /1:200/ autorský model

bodie4 | 69

Neogotický kaštieľ Galanta /1:200/ autorský model

Postby bodie4 » 07 Apr 2024 13:25

Predstupujem pred Vás po takmer 1 a pol ročnej práci na mojom 4. modeli. Chcem totiž vzdať hold úsiliu OZ na záchranu neogotického kaštieľa v Galante. Sám som sa osobne zúčastnil na jednej z brigád a na vlastné oči som mohol vidieť úsilie zapálených ľudí v Galante od roku 2012. Preto som sa rozhodol vytvoriť papierový model ako ďalší impulz do ich záslužnej práce. Priznávam, že niektoré detaily som nezvládol a požiadal o pomoc grafikov / za peniaze/, ktorí vytvorili vstupné dvere, ornamenty na fasáde aj erb rodu Esterházyovcov. Všetko ostatné, nákres, grafické spracovanie a overenie zlepiteľnosti / v mojom prevedení nie príliš vydarenej/ je moja práca. Model je v mierke 1:200 a budem sa snažiť priviezť Vám ho ukázať na našich stretnutiach a akciách. Veľkosť modelu je formát A3.
Pre samotné OZ som vytvoril ešte jeden model v mierke 1:150. ktoré by malo byť vystavené priamo v kaštieli. Chcel by som ich presvedčiť, aby sme tento môj model samozrejme aj vydali. Ďakujem Vám, ktorých som oslovil na výstave v Nitre za pripomienky. Sám vidím ešte nejaké vylepšenia, ktoré by som potom zapracoval.
Príjemný estetický zážitok!

Svo | 46
Name: Švo

Re: Neogotický kaštieľ Galanta /1:200/ autorský model

Postby Svo » 07 Apr 2024 20:47

Gratulujem k modelu. Tento kaštiel je pre mňa ako rodeného "Galantčana" srdcovka. Žial toto je pre mňa zlá a troška aj prekvapujúca správa, ale tak mi treba, keď som pomalý. Kaštiel mám totiž rozrobený už niekoľko rokov a v pomerne veľkej podrobnosti a to po dohode priamo s vedúcim OZ. Boli sme dohodnutý, že ak bude chcieť niekto tento model robiť, minimálne mi dajú vedieť (v skutočnosti bola dohoda ešte vážnejšia). No nevadí, taký je svet, žial som sa k tomu z rôznych dôvodov nedostal, každopádne je dobre, že aspoň nejaký model existuje.
Týmto moje autorské ambície zároveň aj skončili....

Galéria Švo
Večný začiatočník...

Return to “Architektúra // Architecture”