TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
ČSD T 679.1168 /ZETKA + scratch/ 1:45
Re: ČSD T 679.1168 /ZETKA + scratch/ 1:45
Však som sa aj snažil... 
Paráda Jene. Len tak Ďalej.
Trochu zas posuniem toto vlákno hore... práce na podvozku pomaly pokračujú. Ešte treba dokončiť brzdovú sústavu, schodíky, uchytenie na skriňu, doladiť patinu a jeden bude aj hotový. V pôvodnej vystrihovačke je podvozok trochu zjednodušený, keďže je v mierke 1:87, takže dosť vecí dorábam podľa fotiek a dokumentácie, tak dúfam, že druhý už pôjde ľahšie.
Pridám zopár foto... niektoré som fotil pokusne s bleskom a niektoré nie...
Ešte skúška na sucho:

Pridám zopár foto... niektoré som fotil pokusne s bleskom a niektoré nie...
Ešte skúška na sucho:
na tu mierku to ma paradne detaily, pekne sa hras
Po dlhšom čase prispejem aj ja niečím... jeden podvozok je konečne hotový už ostáva len jeden
Dúfam, že pôjde rýchlejšie, bo na tomto som už väčšinu chýb vychytal. Väčšina detailov je dorábaná podľa dokumentácie a návodných kresieb z poľského sergeja, bo model ich neobsahuje a hlavne k reálnosti tomu dosť pomohli matky ivantovky....

Na podvozok ešte prídu schodíky a vypruženie medzi skriňu a podvozok, ale až po skompletovaní druhého podvozku aby som vedel zamerať presnú výšku podľa nárazníkov. Väčšina je čistostavba a štetcovanie bo pištoľku nemvlastním, komplet natierané boli len trakčné motory a kolesá. Zmatnené a patinované to je grafitom a suchým pastelom.
Na podvozok ešte prídu schodíky a vypruženie medzi skriňu a podvozok, ale až po skompletovaní druhého podvozku aby som vedel zamerať presnú výšku podľa nárazníkov. Väčšina je čistostavba a štetcovanie bo pištoľku nemvlastním, komplet natierané boli len trakčné motory a kolesá. Zmatnené a patinované to je grafitom a suchým pastelom.
Last edited by Jene on 21 Nov 2012 21:33, edited 1 time in total.
Pan modelar toto. Ze v 45ke sa s tym takto pekne vyhrat.
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts
ahoj tak to vyzerá ako živé paráda 
nemám slov, fakt parádne
a tie koľajnice sú kupované, alebo tiež vlastná výroba?
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]
Super robota, mašina ako živá, normálne sa mi vracajú spomienky na to, keď mi tieto tajgatromely rachotili pod oknami 
- iconmaster | 37
- Last man standing
- Name: Peter Jankovič
Veru, je to perfektne! Ja taketo identicke diely radsej robim naraz, neviem preco ale mne za zda, ze to tak pojde rychlejsie, alebo skor nestracam chut do druheho.. Kazdopadne zaujimavy postup a vzorove spracovanie v tej mierke..