TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
Úlovky techniky (nejen) na Mladoboleslavsku
- iconmaster | 37
- Last man standing
- Name: Peter Jankovič
Re: Úlovky techniky (nejen) na Mladoboleslavsku
Pekne davas Matko, ak vidas na tom useku aj nejake zaujimave ci pekne "standartne" supravy, cvakni zopar
A tuto si/ste si vsimli to male koliesko na strednej naprave?

Zaujimave riesenie, ktore sa zacalo pouzivat v Holandsku. Uz som minule videl jednu firmu z Ciech, ktora objednala taketo 6x2 tahace ku vyklapacom a ako vidim, maju o to zaujem aj ini dopravcovia. Je to zdvihatelna naprava, ktore nema 10 t nosnost, ale ani nepotrebuje taky zabudovaci priestor nez origo naprava s velkymi 22,5" kolesami. Navyse ked tahac ma tie medzinapravove spojlery (kryty), ani nevidiet to nestastne koliesko, kedze naprava ma uzsi rozchod. Nie je to pekne ale efektivne pravdepodobne je.
A tuto si/ste si vsimli to male koliesko na strednej naprave?
Zaujimave riesenie, ktore sa zacalo pouzivat v Holandsku. Uz som minule videl jednu firmu z Ciech, ktora objednala taketo 6x2 tahace ku vyklapacom a ako vidim, maju o to zaujem aj ini dopravcovia. Je to zdvihatelna naprava, ktore nema 10 t nosnost, ale ani nepotrebuje taky zabudovaci priestor nez origo naprava s velkymi 22,5" kolesami. Navyse ked tahac ma tie medzinapravove spojlery (kryty), ani nevidiet to nestastne koliesko, kedze naprava ma uzsi rozchod. Nie je to pekne ale efektivne pravdepodobne je.
Jsem rád, že se soupravy líbí.
K těm standartním soupravám - o ty by nouze nebyla, těch taky jezdí po dálnici dost. Neboť moje pozorovací stanoviště je téměř přesně v místě, kde se protínají tři hlavní tahy: 1) směr Praha a dolů na jih, 2) směr Liberec a nahoru na sever a na Polsko, 3) směr Hradec Králové a na východ. Jediná potíž je v tom, že se tyto soupravy na tu dálku dají těžko rozeznat, a když už jsou blíž a jsou opravdu zajímavé, tak už bývá příliš pozdě k nafocení. Ale občas se tu a tam zadaří, a když se zadaří, rád to sem vložím
. Jako příklad si vezmi ten DAF XF 6x4 s čtyřnápravovým plachtovým návěsem od firmy KNAP z předchozího příspěvku, ten se mi povedlo nafotit až napotřetí
(pokaždé mě mátla právě ta plachta). Soupravy s podvalníky je přeci jen snažší rozeznat podle tvaru návěsu i na dálku (i když i zde občas bývá problém je rozeznat, často se mi pletou se soupravami pro převoz dřeva).
A k té nápravě s malými koly - už jsem si toho taky několikrát všiml a taky se mi to ani trochu nelíbí
. A vozidla s těmito nápravami má transportní firma Chuchlík a tahá právě sklopkové návěsy. Ty taky často jezdí po dálnici a občas je vídám i v Škodovce.
K těm standartním soupravám - o ty by nouze nebyla, těch taky jezdí po dálnici dost. Neboť moje pozorovací stanoviště je téměř přesně v místě, kde se protínají tři hlavní tahy: 1) směr Praha a dolů na jih, 2) směr Liberec a nahoru na sever a na Polsko, 3) směr Hradec Králové a na východ. Jediná potíž je v tom, že se tyto soupravy na tu dálku dají těžko rozeznat, a když už jsou blíž a jsou opravdu zajímavé, tak už bývá příliš pozdě k nafocení. Ale občas se tu a tam zadaří, a když se zadaří, rád to sem vložím
A k té nápravě s malými koly - už jsem si toho taky několikrát všiml a taky se mi to ani trochu nelíbí
- iconmaster | 37
- Last man standing
- Name: Peter Jankovič
ja som videl na trajleri neskutočné hovado buldozer, taká krabica, snáď bol vyšší ako dlhý a široký, celkom taký zrazený,
bohužiaľ išiel oproti mne na križovatke a nemal som čas ťahať mobil z vačku
jo a nemáte v pláne prerobiť Liebherr nakladač?
bohužiaľ išiel oproti mne na križovatke a nemal som čas ťahať mobil z vačku
jo a nemáte v pláne prerobiť Liebherr nakladač?
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]
Tento týden (středa) k nám do Škodovky dorazily hned dvě návštěvy z Německa.
1) souprava od transportní firmy Max Goll, náklad - stroj na kalení klikových hřídelí, váha - 16 tun.

2) souprava od transportní firmy BOHNET, parametry soupravy - šířka a výška 4,6 m, délka 49 m, váha 230 tun
. Náklad - nemám tušení, ale skládali jej u haly kováren.

Jenom mě mrzí, že jem nestihl nafotit soupravu zepředu (už jsem byl na úrovni tahače a stačilo se otočit a cvaknout, jenže přesně v ten moment se rozjel
).
A ještě pár vozidel z R10:

1) souprava od transportní firmy Max Goll, náklad - stroj na kalení klikových hřídelí, váha - 16 tun.
2) souprava od transportní firmy BOHNET, parametry soupravy - šířka a výška 4,6 m, délka 49 m, váha 230 tun
Jenom mě mrzí, že jem nestihl nafotit soupravu zepředu (už jsem byl na úrovni tahače a stačilo se otočit a cvaknout, jenže přesně v ten moment se rozjel
A ještě pár vozidel z R10: