TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Úlovky techniky (nejen) na Mladoboleslavsku

maťko85 | 40
Name: Martin Hašlar

Re: Úlovky techniky (nejen) na Mladoboleslavsku

Postby maťko85 » 01 Jun 2013 11:11

Dnešní výtah vozidel z R10:

maťko85 | 40

Postby maťko85 » 08 Jun 2013 10:16

Tento týden se začala provádět přestavba naší Jičínské ulice. Jako první se začalo s výkopem vodovodního řádu a v souvislosti s tímto se mi včera povedlo nafotit tuto soupravu (na poslední fotce je rypadlo, pro které si přijela):

A ještě R10:

iconmaster | 37
Last man standing
Name: Peter Jankovič

Postby iconmaster » 08 Jun 2013 14:21

Pekne davas Matko, ak vidas na tom useku aj nejake zaujimave ci pekne "standartne" supravy, cvakni zopar :wink:

A tuto si/ste si vsimli to male koliesko na strednej naprave?

Zaujimave riesenie, ktore sa zacalo pouzivat v Holandsku. Uz som minule videl jednu firmu z Ciech, ktora objednala taketo 6x2 tahace ku vyklapacom a ako vidim, maju o to zaujem aj ini dopravcovia. Je to zdvihatelna naprava, ktore nema 10 t nosnost, ale ani nepotrebuje taky zabudovaci priestor nez origo naprava s velkymi 22,5" kolesami. Navyse ked tahac ma tie medzinapravove spojlery (kryty), ani nevidiet to nestastne koliesko, kedze naprava ma uzsi rozchod. Nie je to pekne ale efektivne pravdepodobne je.

maťko85 | 40

Postby maťko85 » 08 Jun 2013 22:03

Jsem rád, že se soupravy líbí.
K těm standartním soupravám - o ty by nouze nebyla, těch taky jezdí po dálnici dost. Neboť moje pozorovací stanoviště je téměř přesně v místě, kde se protínají tři hlavní tahy: 1) směr Praha a dolů na jih, 2) směr Liberec a nahoru na sever a na Polsko, 3) směr Hradec Králové a na východ. Jediná potíž je v tom, že se tyto soupravy na tu dálku dají těžko rozeznat, a když už jsou blíž a jsou opravdu zajímavé, tak už bývá příliš pozdě k nafocení. Ale občas se tu a tam zadaří, a když se zadaří, rád to sem vložím :wink: . Jako příklad si vezmi ten DAF XF 6x4 s čtyřnápravovým plachtovým návěsem od firmy KNAP z předchozího příspěvku, ten se mi povedlo nafotit až napotřetí :-( (pokaždé mě mátla právě ta plachta). Soupravy s podvalníky je přeci jen snažší rozeznat podle tvaru návěsu i na dálku (i když i zde občas bývá problém je rozeznat, často se mi pletou se soupravami pro převoz dřeva).
A k té nápravě s malými koly - už jsem si toho taky několikrát všiml a taky se mi to ani trochu nelíbí :doubt: . A vozidla s těmito nápravami má transportní firma Chuchlík a tahá právě sklopkové návěsy. Ty taky často jezdí po dálnici a občas je vídám i v Škodovce.

iconmaster | 37
Last man standing
Name: Peter Jankovič

Postby iconmaster » 08 Jun 2013 22:46

A vozidla s těmito nápravami má transportní firma Chuchlík a tahá právě sklopkové návěsy.
Ano ano, prave tuto firmu som mal na mysli :wink:
Image

petopato | 55
12 násobný gulášmajster!
Name: Peter Židuliak

Postby petopato » 11 Jun 2013 11:00

Vyzerá to hrozne :P

maťko85 | 40

Postby maťko85 » 23 Jun 2013 09:54

Další úlovky za posledních 14 dní:

A takto vypadá moje pozorovací stanoviště:

Jinak jsem tu už viděl dvakrát projíždět nejnovější model Volva, tak snad se mi jej podaří brzy odfotit :P .

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Postby toudi_sk » 23 Jun 2013 11:14

ja som videl na trajleri neskutočné hovado buldozer, taká krabica, snáď bol vyšší ako dlhý a široký, celkom taký zrazený,
bohužiaľ išiel oproti mne na križovatke a nemal som čas ťahať mobil z vačku

jo a nemáte v pláne prerobiť Liebherr nakladač?
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

maťko85 | 40

Postby maťko85 » 06 Jul 2013 11:20

Tento týden (středa) k nám do Škodovky dorazily hned dvě návštěvy z Německa.
1) souprava od transportní firmy Max Goll, náklad - stroj na kalení klikových hřídelí, váha - 16 tun.

2) souprava od transportní firmy BOHNET, parametry soupravy - šířka a výška 4,6 m, délka 49 m, váha 230 tun :jawbone: . Náklad - nemám tušení, ale skládali jej u haly kováren.

Jenom mě mrzí, že jem nestihl nafotit soupravu zepředu (už jsem byl na úrovni tahače a stačilo se otočit a cvaknout, jenže přesně v ten moment se rozjel :too sad:).

A ještě pár vozidel z R10:

maťko85 | 40

Postby maťko85 » 13 Jul 2013 10:48

Tento týden k nám do fabriky přivezli další stroj pro výrobní linku klikových hřídelí:

A jeden ze tří trucků, které vlastní firma Hoffmann Spezialtransporte (druhý jsem nafotil na dálnici, taky vložím):

Return to “Zaujímavosti // Watch this!”