Každopádně přeju hodně zdaru...
TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
Santa Maria a Nina /Shipyard/ 1:96
Moderator: Fito
Re: Santa Maria a Nina/Shipyard/1:96
k tomu aby jsi snáze rozlišoval jednotlivé lodě, ti ve standardní modelářské praxi mají posloužit historické podklady, i když chápu že v tomto případě asi moc fotek neseženeš
...samozřejmě také souhlasím s tím, že autor modelu je měl rozlišit, protože jak jistě všichni víme, Santa Maria, Pinta a Nina byly v zásadě tři stejné lodě lišící se jen v nepodstatných detailech...
Na stole :
152 mm kanónová houfnice vz. 1937 / GPM+Renova Model / 1:25
Hotovo :
KRAZ 255 B / Renova Model / 1:25
Daimler-Benz DB 601 / KartonModels.cz / 1:33
152 mm kanónová houfnice vz. 1937 / GPM+Renova Model / 1:25
Hotovo :
KRAZ 255 B / Renova Model / 1:25
Daimler-Benz DB 601 / KartonModels.cz / 1:33
Nemám to tu teraz pred sebou, ale nie to náhodou tak, že čísla dielov na Santu sú v krúžku, a diely pre Ninu sú v štvorčeku ? Na dvojici Cureour/Alert to tak bolo.....diely niesú nejak zvláštne rozlíšené, takže je niekedy problém zistiť, či diel ktorý držíte v rukách nepatrí náhodou na Santa Mariu. ....
Akvarelové farby sú vhodné.
Jan Noga: Pinta a Nina sú si podobné ale Santa Maria bola vo všetkých ohľadoch väčšia(však sa potom aj vykotila na útes)
Fito: Máš pravdu, ja som si to ani nevšimol. ďakujem, uľahčil si mi to.
Fito: Máš pravdu, ja som si to ani nevšimol. ďakujem, uľahčil si mi to.
Čo ťa nezabije, to sa ťa pokúsi zabiť znova.
Re: Santa Maria a Nina /Shipyard/ 1:96
Ahojte
Dnes mi do prístavu priplávala ďalšia krásna lodička
Obšívku sa mi podarilo zdárne dokončiť. Tak isto som začal s maľovaním. Zatiaľ som len zľahka premaľoval palubu. žltú obšívku len jemne "napatinujem" a hnedú nafarbím celú. Počas stavby som nenarazil na nijaké chyby.
Takže: Napatinovaná paluba
A obšívka: (tie biele čiary, tam kde sú spoje, mi nevadia, budem obšívku maľovať, v skutočnosti niesú také výrazné, to je foťákom)
Tak zatiaľ dovidenia
Obšívku sa mi podarilo zdárne dokončiť. Tak isto som začal s maľovaním. Zatiaľ som len zľahka premaľoval palubu. žltú obšívku len jemne "napatinujem" a hnedú nafarbím celú. Počas stavby som nenarazil na nijaké chyby.
Takže: Napatinovaná paluba
A obšívka: (tie biele čiary, tam kde sú spoje, mi nevadia, budem obšívku maľovať, v skutočnosti niesú také výrazné, to je foťákom)
Tak zatiaľ dovidenia
Ahojte
po menšej prestávke prinášam ďalší postup. Nafarbil som trup. Spodnú červenú časť obšívky som nafarbil vodovkou, vrchnú som nafarbil akvarelovou pastelkou (obyčajná akvarelka, len je urobená ako tuha v pastelke. Trošku diel počmárate a potom vodou farbu rozotriete.) Ešte som dolepil hornú palubu a kajuty.
Teraz si dám asi takú mesačnú prestávku. Musím počkať kým mi príde kartón aby som mohol začal lepiť Santu aj Papegojana.
Tak zatiaľ dovi
Teraz si dám asi takú mesačnú prestávku. Musím počkať kým mi príde kartón aby som mohol začal lepiť Santu aj Papegojana.
Tak zatiaľ dovi
Patinoval si to oranžovou, alebo to robí foťák, že obšívku máš takú oranžovú?
Mne osobne sa nepáči, ako Shipyard nakreslil tie letokruhy na palubné dosky, je to taká čmáranica krix-krax. Keby som robil túto loďku, by som pouvažoval o lepení fólii.
Ale inak ti to ide dobre, len tak ďalej.
Mne osobne sa nepáči, ako Shipyard nakreslil tie letokruhy na palubné dosky, je to taká čmáranica krix-krax. Keby som robil túto loďku, by som pouvažoval o lepení fólii.
Ale inak ti to ide dobre, len tak ďalej.
S vrchom sa netráp, tam na spodok príde vonkajšia výstuha
Ten spodok kľudne prebrús, pretmeľ a natri tmavohnedou - v tom čase sa spodky lodí opaľovali a natierali dechtom, mali úplne tmavú farbu. Stojí to za to.
Len kľudne pokračuj, ešte tam máš roboty ako na kostole.
Jano
Ten zošit vyšiel viackrát, Rado má asi druhé vydanie. Shipyard teraz už takúto grafiku nepoužívaMne osobne sa nepáči, ako Shipyard nakreslil tie letokruhy na palubné dosky, je to taká čmáranica krix-krax
Len kľudne pokračuj, ešte tam máš roboty ako na kostole.
Jano
Lepenia sa nebojte, na počet dielov nehľaďťe