TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
Mercedes - Benz L 3000 /MODELIK/ 1:25
Moderator: Oliver
Re: Mercedes - Benz L 3000 /MODELIK/ 1:25
Tie sudy su z nejakej smikajdy alebo si si ich nakreslil sam?
Skalpel je super vec. 
Moja galeria: http://papermodelers.sk/viewtopic.php?f ... 192#p30192" onclick="window.open(this.href);return false;
Moja galeria: http://papermodelers.sk/viewtopic.php?f ... 192#p30192" onclick="window.open(this.href);return false;
Sudy sú súčasťou modelu
ešte tam budú dve veľké bedne na zbrane, niekoľko bedničiek na granáty a kanystry.
Live hard, ride easy.
Náklad je konečne hotový, som rád, že som ho zlepil teraz, na koniec k hotovému modelu by to bola riadna otrava
. Sú to pomerne jednoduché tvary, no zlepiť 108 malých kvádrikov znázorňujúcich hranoly na obitie bední (v každom je dielik z 1,2 mm kartónu) a ich retuš dala zabrať. Do bední som si vyrobil kostru, aspoň som mohol použiť lepidlo po celej ploche a pri nalepovaní ďalších dielov bez obáv pritlačiť. Kanystre som upravil tak, že som vyrezal prelisy na ich bokoch, hneď to s tým vyzerá lepšie
.
Čo ma hnevá je, že zakaždým zabudnem na foťáku nastaviť menej megapixelov a následne musím fotky upravovať, aby mali do 2 mb
.
Konečný výčet pri náklade je :
3x sud
2x bedňa na zbrane
8x bedňa na granáty
6x kanyster 20l.

Čo ma hnevá je, že zakaždým zabudnem na foťáku nastaviť menej megapixelov a následne musím fotky upravovať, aby mali do 2 mb
Konečný výčet pri náklade je :
3x sud
2x bedňa na zbrane
8x bedňa na granáty
6x kanyster 20l.
Live hard, ride easy.
Tak opäť nejaký postup. Na blatníkoch som to celé takmer pototo, keďže som si osvojil postup á-la Jagdpanzer, že niektoré časti prefarbím a iné nie. Tak som zabrúsil okraje, aby boli oblé, inak pozostávali z dvoch ďalších dielov, ktoré tvoria lem. Našťastie nič nebolo treba pridávať, materiál sa len uberal a bolo to pekne oblé
. No po zafarbení farbou na retuš ten kontrast tlače/farby bol dosť o hubu, musel som sa trocha potrápiť, nakoniec sa podarilo a mohol som blatníky definitívne prilepiť a zaprášiť
. Inak som na ne pridal biele lemy, používané pre lepší prehľad o rozmeroch vozidla počas noci.
Prilepená je aj maska, kde som papier nahradil mriežkou zo zadnej časti obrazovky, ktorú mi dal Ružový Panther
. Znak "Medveďa" a písmená DIESEL som napustil sekunďákom a vyrezal, nech to aspoň trocha lepšie vyzerá. Hotové mám aj zadné blatníky, tie sa budú prilepovať až keď bude korba na svojom mieste.

Prilepená je aj maska, kde som papier nahradil mriežkou zo zadnej časti obrazovky, ktorú mi dal Ružový Panther
Live hard, ride easy.
znak vyzerá brutálne 
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]
Tá maska je neskutočne skutočná
blázon....
Hotovo: Pzkpfw V Panther, Messerschmitt Bf 109 F-2
Ako si na tom znaku robil to skosenie hrán?
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts
... nooo tak to by ma tiež zaujímalo.... 
... as for God has not given us a spirit of fear, but of power and of love and of a sound mind....
2Timothy 1:7
2Timothy 1:7
No to skosenie je vďaka tomu, že to sú 3 narezané mini trojuholníčky
ale keďže som vedel, že také drobotinky sa vedia ľahko poškodiť, spravil som to týmto spôsobom - vzal som kus papiera, narezal ho, prehol napoly a už z tej hrany som si skalpelom "odsekol" trojuholníčky potrebných rozmerov. A všetko sa vďaka tomu podarilo na prvý krát, hrany boli narezané a nebolo potrebné nič rysovať ani vystrihovať, už len trocha natvarovať a nalepiť na to 2D logo. Tam som ešte aj nalepil vyrezaný kruh, aby bol obvod znaku plastickejší (hodilo sa to najmä kvôli prelínaniu sa s písmenami).
Live hard, ride easy.
No napisal si to tak, ze moc tomu nerozumiem, ale intuiciou a studiom fotiek som sa dopracoval k tomu, ze kazdy cip je vytvarovanych z dvoch trojuholnikov. Tak?
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts