TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Mercedes - Benz L 3000 /MODELIK/ 1:25

Moderator: Oliver

mimapnd | --
Fordsonman
Name: M.

Re: Mercedes - Benz L 3000 /MODELIK/ 1:25

Postby mimapnd » 18 Oct 2013 22:48

Otazka: na co si tam daval volaky mechanizmus, co tam ani nema byt? :bad smile:
druha otazka: co je to keraplast? :confuse:

Roman | 52
4K+
Name: Roman

Postby Roman » 19 Oct 2013 17:29

keraplast dostat v papiernictve,biely a hnedy,je ako plastelina,ked si nieco vymodelujes nechas to na vzduchu cez noc uschnut. stvrdne na kamen,dobre sa brusi .

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Postby toudi_sk » 21 Oct 2013 13:27

Paly, pekne dávaš, som zvedavý na komplet model :victory:
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

Paly | 38
Name: Paľo

Postby Paly » 06 Nov 2013 23:07

Otazka: na co si tam daval volaky mechanizmus, co tam ani nema byt? :bad smile:
druha otazka: co je to keraplast? :confuse:
Zle som sa vyjadril, mechanizmus, čo tam v reále má byť, ale model ho neobsahoval :P

Nejaký postup - krídla kapoty (neviem ako to presne nazvať v takomto usporiadaní, ak niekto vie, nech ma opraví) som prerábal. Jednak som ich rozdelil na dve časti a tie spojil pántmi (nemám ani poňatia, aké pánty tam v reále mohli byť, možno po celej dĺžke, ale ja som tam dal tri na každú stranu) a za ďalšie - otvárať sa mala len ľavá strana a pánty mali byť poriešené len narezaním ohybu, tak som vyrobil aj ten "centrálny čo spája krídla kapoty dokopy. Ešte som aj otvoril rebrovanie na bokoch, trocha som sa zapotil, že ako to dopadne lebo som to nikdy nerobil a ani predtým nevyskúšal nanečisto ale viacmenej sa podarilo tak som spokojný. Všetko sedí a funguje, len to dať zajtra dokopy a pridať tam zámky kapoty a bude. Inak - veko chladiča som musel znížiť, lebo kolidovalo s pántom, ktovie ako to bolo v reále, či nebolo vychýlené na stranu kvôli lepšej prístupnosti, alebo vždy použili nejaký lievik na naplnenie.

Live hard, ride easy.

tunnelDT | --
Name: jano

Postby tunnelDT » 07 Nov 2013 21:54

:dhh: fasa

Brzdič | 40
2K+
Name: Ondra

Postby Brzdič » 08 Nov 2013 15:28

Sem chodím rád, pěkně ten model šperkuješ. :wink: Jen furt nemůžu přijít na chuť tomu na půl přebarvenému povrchu. I když barvu máš trefenou hodně dobře je to vidět.

Paly | 38

Postby Paly » 08 Nov 2013 15:43

No čo ti poviem, to nevymyslíš, to som ja :haha: . Tak má to svoje muchy, ale som natoľko ortodoxný, že radšej prefarbím len upravovanú časť, ako by som to mal prefarbovať úplne celé. Ono motor a kolesá, tam to inak nešlo, museli sa prefarbiť celé, ale to tak robím vždy, teraz budú trocha "svietiť" tie brúsené a prefarbené hrany blatníkov a na kabíne ani nehovorím, ale tak čo už, budem sa snažiť spraviť s tým, čo sa bude dať :-(
Live hard, ride easy.

mimapnd | --
Fordsonman
Name: M.

Postby mimapnd » 08 Nov 2013 16:46

ale som natoľko ortodoxný, že radšej prefarbím len upravovanú časť
pridavam sa k tvojmu vierovyznaniu neprefarbovania :victory: :wink:

Paly | 38

Postby Paly » 08 Nov 2013 17:10

Ďakujem a pekne si to nazval :victory:

No a tu už fotky krídel kapoty prilepených k pántu. Čo ma potešilo, že zámky po stranách vytvárajú pri zatvorenej kapote toľko trenia, že som tam nemusel pridávať žiadne upínacie hovadinky a pekne to drží :) . Ďalšie na rade sú dvere, to bude zároveň posledný "väčší celok" na tomto modeli, okrem ukazateľov smeru a výstražného trojuholníka na strechu mám zlepené všetko, už len to dať dokopy (chcel by som však pridať ešte nejaké náradie a pod.).

Live hard, ride easy.

Brzdič | 40
2K+
Name: Ondra

Postby Brzdič » 09 Nov 2013 15:53

Pokud by jsi měl ty, nebo někdo v tvém okolí stříkací pistoli, šlo by to udělat tak, že tu barvu co používáš by jsi hodně naředil a pak tím teprve stříkl ten model ono by se to sjednotilo barevně, ale furt by byla vidět textura tisku. Už jsem to dělal a funguje to perfektně, nikdo si toho nevšiml dokud jsem mu na to neukázal a aji tak si nebyly jistý.

šedou jsem stříkal Yukikaze. :) Dělal jsem to kvůli sjednocení dráteničiny, které je na modelu požehnaně.

Image

Return to “Vojenská technika // Military Vehicles”