TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
Mercedes - Benz L 3000 /MODELIK/ 1:25
Moderator: Oliver
Re: Mercedes - Benz L 3000 /MODELIK/ 1:25
Narezal som sklo skalpelom (samozrejme nie celkom cez), ale keďže na fólii to nieje moc vidno, tak som to prebehol tvrdým štetcom s bielym pastelom, dostalo sa to do rýh, zvyšok som utrel a pekne to vidno, netreba to nijako fixovať 
Live hard, ride easy.
Pride mi to neprirodzene. Toto je vzdy take trochu "tricky", ked sa to nespravi poriadne, tak to viac pokazi dojem.
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts
Nie a nie sa dostať k finálnej kompletácii, dnes som sa musel zabávať vyrábaním nejakých doplnkov, ktoré tam pridám z vlastnej vôle. Jedná sa o náradie, NOTEK Scheinwerfer a nejaké plechovice + skrinka na harampádie. Posledne menované budú umiestnené v tej bočnej skrinke na ráme za kabínou, je to daň za to , že som ju spravil otváraciu a bolo by mi ľúto ju nechať prázdnu. Vo finále do nej beztak až tak dobre vidno nebude.
Zajtra už začnem všetko kompletovať - korbu k rámu, zadné blatníky, ukazatele smeru, vymedzovače šírky vozidla, svetlomety, NOTEK, náradie, rezervné koleso s jeho držiakom, dvere, spätné zrkadlo, zadné svetlá, kolesá a ich náboje - rád lepím modely takýmto štýlom, že všetko spravím a potom za dva dni je finito
. Dúfam, že nenatrafím na x vecí čo by ma zdržali a budem len lepiť a patinovať spoje, lebo toho modelu mám miestami už fakt dosť a po 14 mesiacoch s ním chcem mať pokoj.
Je až smutné, ako dlho som žiaden model nedokončil, naposledy Pinasu vo fľaši 19.3.2012
. Občas mám pocit, že po mojej práci nieje žiaden výsledok a preto si radosť z tohto dokončeného modelu dúfam vychutnám.

Zajtra už začnem všetko kompletovať - korbu k rámu, zadné blatníky, ukazatele smeru, vymedzovače šírky vozidla, svetlomety, NOTEK, náradie, rezervné koleso s jeho držiakom, dvere, spätné zrkadlo, zadné svetlá, kolesá a ich náboje - rád lepím modely takýmto štýlom, že všetko spravím a potom za dva dni je finito
Je až smutné, ako dlho som žiaden model nedokončil, naposledy Pinasu vo fľaši 19.3.2012
Live hard, ride easy.
Dnes sa horlivo kompletuje
Keďže som troška neuvážene nalepil na korbu už dávno aj konštrukciu plachty, musel som vymyslieť nejaký spôsob, ako si ju bez poškodenia podoprieť, aby som mohol rám pri lepení dobre pritlačiť. Nakoniec som doma našiel malé drevené hranoly, zaťažil som ich notebookom a korba mala dostatočný podklad, aby som sa ničoho nemusel obávať. Konieckoncov to podoprelo korbu po celej ploche, takže nehrozilo žiadne preliačenie ani nič iné.

Keďže som troška neuvážene nalepil na korbu už dávno aj konštrukciu plachty, musel som vymyslieť nejaký spôsob, ako si ju bez poškodenia podoprieť, aby som mohol rám pri lepení dobre pritlačiť. Nakoniec som doma našiel malé drevené hranoly, zaťažil som ich notebookom a korba mala dostatočný podklad, aby som sa ničoho nemusel obávať. Konieckoncov to podoprelo korbu po celej ploche, takže nehrozilo žiadne preliačenie ani nič iné.
Live hard, ride easy.
Aby som nezabudol - pred cca 2 mesiacmi som začal lepiť aj poľnú kuchyňu (Gulaschkanone), ktorú som chcel zapriahnuť za Medveďa (kuchyňa je súčasťou modelu Lanz-Bulldog) a doplniť nejaké vrecia, konvy atď. ako náklad, ale raz som čosi robil a nechtiac som prevrhol malú nádobku s vodou. Všimol som si to až tak po 15 minútach, lebo som kdesi odbehol no a výsledok bol taký, že kostra s nalepenou obšívkou sa v hornej časti rozmočila. Nezdeformovalo sa to, dá sa to opraviť, ale ako najväčšiu daň za to, že retušujem základ vždy fixou je, že sa rozpila a nechala na dieloch fľaky. Čo už, budem musieť vyrobiť nové diely zo zapasu koloru a potrápiť sa s tým. Kedy to však bude netuším, nemám a ani tak skoro na to chuť mať nebudem a aspoň som sa od kuchyne vrátil k nákladiaku. Ani nepamätám, kedy som takto niečo zničil alebo poškodil, ale hreje ma pri srdci, že aspoň Panther z toho bude mať radosť

Live hard, ride easy.
Tak preto ma vtedy zrazu znenazdajky prepadol pocit nesmiernej radosti 
Takže dátum udalosti 23.11 si zapamätaj, ako svoj šťastný deň 
Live hard, ride easy.
Paly,jenom otázka,když se dívám na ty dveře.Ty lepíš folie černým silikonem?Nebo co to je?
Asi to tak pôsobí, ale to je len efekt - zadnú stranu dielov som zafarbil čiernou fixkou, aby nebolo vidno biely rub
inak je to lepené lepidlom Pattex Transparent. Po skompletovaní prednej a zadnej strany dverí som ešte čiernou farbou pomocou tenkého štetca nakreslil na okraje okien aj tesnenie.
Live hard, ride easy.
Takže model je definitívne dokončený a mám z toho veľkú radosť
Fotky budú až zajtra, keďže svetla von už nieje a s bleskom sa to blbo fotí (s foťákom, ktorý mám momentálne k dispozícii to blbo odfotím tak či tak).
Dostal som ale taký nápad - mám doma prebytočné plastové modely 1:76 od Airfixu .... ich hodnota nieje veľká a ani kvalitatívne to nieje ako Revell alebo Hasegawa a pod. Ja ich už nikdy skladať nebudem, takže 3 z nich by som daroval do takej menšej súťaže. Bol by som rád, keby ich víťazi zlepili, alebo aj deti tých starších z vás, učiť sa na nich dá a ako to vždy býva - kto sa s tým pohrá a bude to aj farbiť, vykresá z toho parádny model.
Model Mercedesu som odvážil na váhe, s presnosťou na 1 gram (vážený bez nákladu). Traja, ktorí budú s tipmi o hmotnosti najbližšie, si budú môcť vybrať model, teda ako prvý ten čo bol s tipom najbližšie, druhý zo zvyšných modelov atď. Modely sú už otvorené, pretože som si ich prezeral.
Sd.Kfz. 7 + 88 mm Flak 36 1:76
Opel Blitz 4x4 + PaK 40 1:76
Sd.Kfz. 234 1:76
Takže ostáva len tipovať - s presnosťou na 1 gram, ešte dám možný rozsah - od 80g do 300g
. Rozsahom sa nenechajte zviesť, môže to byť kľudne 100 gramov ale aj 290, alebo aj presne v strede. Dozvieme sa na konci

Fotky budú až zajtra, keďže svetla von už nieje a s bleskom sa to blbo fotí (s foťákom, ktorý mám momentálne k dispozícii to blbo odfotím tak či tak).
Dostal som ale taký nápad - mám doma prebytočné plastové modely 1:76 od Airfixu .... ich hodnota nieje veľká a ani kvalitatívne to nieje ako Revell alebo Hasegawa a pod. Ja ich už nikdy skladať nebudem, takže 3 z nich by som daroval do takej menšej súťaže. Bol by som rád, keby ich víťazi zlepili, alebo aj deti tých starších z vás, učiť sa na nich dá a ako to vždy býva - kto sa s tým pohrá a bude to aj farbiť, vykresá z toho parádny model.
Model Mercedesu som odvážil na váhe, s presnosťou na 1 gram (vážený bez nákladu). Traja, ktorí budú s tipmi o hmotnosti najbližšie, si budú môcť vybrať model, teda ako prvý ten čo bol s tipom najbližšie, druhý zo zvyšných modelov atď. Modely sú už otvorené, pretože som si ich prezeral.
Sd.Kfz. 7 + 88 mm Flak 36 1:76
Opel Blitz 4x4 + PaK 40 1:76
Sd.Kfz. 234 1:76
Takže ostáva len tipovať - s presnosťou na 1 gram, ešte dám možný rozsah - od 80g do 300g
Live hard, ride easy.