Ako som včera písal nastriekal a napatinoval som motor..Fotil som jednotlivé fázy farbenia..
Prvý krok bolo nastriekanie surfacerom - základ..Na to som použil Tamiya primer light grey..Potom nasledoval nástrek akrylom XF-63 german grey..
Po preschnutí som natupoval na motor a jeho súčasti X-11 silver chrom..Na natupovanie som mame ukradol hubku na umývanie riadu, narezal na kúsky..Na ňu som rozotrel štetcom farbu, trocha som natupoval bokom a následne na model..
Ďalej som použil prípravok od AK interaktive - Engine oil..Treba dať viac vrstiev..Nabudúce budem vedieť..
Potom som natupoval farbu Gunze Metal - IRON..Skalpelom som urobil škrabance..
Ďaľš krok som nefotil..Farbou X-1 black som dorobil stekance od oleja(uvidíte na posledých fotkách)..
Tu som motor skompletoval skoro celý, teda okrem krytov hore na motore a palivových trubiek..Teraz uvidíte, prečo som pred striekaním mal niektoré časti motora zakryté maskovaciou páskou(červené rámiky)..
Nevedel som ako by držali diely - ktoré neboli k motoru prilepené - na farbe..Preto sa po odmaskovaní lepil papier na papier..
Kryty na vrchu motora (asi veká ventilov či..?) som nastriekal zmiešaním farieb XF-7 red & XF-73 linoleum deck brown..Pomer cca 2:1 pre XF-73..Tu som si chcel vyskúšať aj vodičku na lúpanie farby od AK interaktiv - HEAVY CHIPPING ACRYLIC FLUID..No bohužial mi to vôbec nefungovalo..Neviem čo som spravil zle..Pred striekaním kabiny a zvyšku modelu to budem musieť ešte poriadne otestovať a vyskúšať..
Predposledná vec, ktorú som urobil bol wash olejovou farbou od AK interaktiv - black smoke..Len trochu som zvýraznil niektoré miesta..Hlavne vrch na kryte motora a tam, kde sa výfukové potrubie spája s blokmi motora..
No a nakoniec som dorobil "nejaké veci, ktoré neviem načo slúžia"..Spájajú palivové trubky..
A to je všetko..Celé to trvalo po kúskoch celú sobotu..Je to môj prvý patinovaný motor..Neni to úplne na 100%, ale som spokojný..ďalší bude lepší..
Teraz bude nasledovať dokončenie prevodovky, bŕzd, ovladanie rýchlostí..