TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

BAT-M /Model-Kom/ 1:25

Moderator: Oliver

Matej | 38
Name: parkourista

Re: BAT-M /Model-Kom/ 1:25

Postby Matej » 24 Mar 2014 21:53

MOTOR - FARBENIE A PATINA

Ako som včera písal nastriekal a napatinoval som motor..Fotil som jednotlivé fázy farbenia..

Prvý krok bolo nastriekanie surfacerom - základ..Na to som použil Tamiya primer light grey..Potom nasledoval nástrek akrylom XF-63 german grey..

Po preschnutí som natupoval na motor a jeho súčasti X-11 silver chrom..Na natupovanie som mame ukradol hubku na umývanie riadu, narezal na kúsky..Na ňu som rozotrel štetcom farbu, trocha som natupoval bokom a následne na model..

Ďalej som použil prípravok od AK interaktive - Engine oil..Treba dať viac vrstiev..Nabudúce budem vedieť.. :big smile:

Potom som natupoval farbu Gunze Metal - IRON..Skalpelom som urobil škrabance..

Ďaľš krok som nefotil..Farbou X-1 black som dorobil stekance od oleja(uvidíte na posledých fotkách)..

Tu som motor skompletoval skoro celý, teda okrem krytov hore na motore a palivových trubiek..Teraz uvidíte, prečo som pred striekaním mal niektoré časti motora zakryté maskovaciou páskou(červené rámiky)..

Nevedel som ako by držali diely - ktoré neboli k motoru prilepené - na farbe..Preto sa po odmaskovaní lepil papier na papier.. :big smile:

Kryty na vrchu motora (asi veká ventilov či..?) som nastriekal zmiešaním farieb XF-7 red & XF-73 linoleum deck brown..Pomer cca 2:1 pre XF-73..Tu som si chcel vyskúšať aj vodičku na lúpanie farby od AK interaktiv - HEAVY CHIPPING ACRYLIC FLUID..No bohužial mi to vôbec nefungovalo..Neviem čo som spravil zle..Pred striekaním kabiny a zvyšku modelu to budem musieť ešte poriadne otestovať a vyskúšať.. :P Nakoniec som dorobil palivové trubky, kt. som natrel už len štetcom, farba XF-63..To čo sa mi nepodarilo s acrylic fluidom som urobil s farbou IRON od gunze..Opäť natupovaním..

Predposledná vec, ktorú som urobil bol wash olejovou farbou od AK interaktiv - black smoke..Len trochu som zvýraznil niektoré miesta..Hlavne vrch na kryte motora a tam, kde sa výfukové potrubie spája s blokmi motora..

No a nakoniec som dorobil "nejaké veci, ktoré neviem načo slúžia"..Spájajú palivové trubky..

A to je všetko..Celé to trvalo po kúskoch celú sobotu..Je to môj prvý patinovaný motor..Neni to úplne na 100%, ale som spokojný..ďalší bude lepší.. :vicotry:

Teraz bude nasledovať dokončenie prevodovky, bŕzd, ovladanie rýchlostí..
Aktuálne: ZIL 131 AC40

Hotovo: BAT-M / A-10 Warthog

vasik1 | 48
Pán učiteľ
Name: Peter Vasaráb

Postby vasik1 » 25 Mar 2014 21:27

Pri pohľade na takúto prácu zabúdam, že farbené modely nemám moc v láske :victory:
Nádhera. Musím vyzdvihnúť aj spôsob prezentácie stavby a fotodokumentáciu. Radosť prezerať.

Oliver | 32
2K+

Postby Oliver » 26 Mar 2014 14:49

Impozantné! Premakaná patina, proste všetko. Zaujali ma hlavne tie škrábance a stečeniny! :dribble:
Oliver

Na stole: STURMTIGER
Naposledy dokončené: Stielhandgranate 24

GALLERY

"The master derives from his art."
https://www.youtube.com/channel/UC_Sxcj ... J1yC951EKA

Brzdič | 40
2K+
Name: Ondra

Postby Brzdič » 27 Mar 2014 15:50

Naprostá pecka, je vidět že tě to barvení baví. :victory:

sony | 41
2K+
Name: Martin Seemann

Postby sony » 02 Apr 2014 12:14

volajako neskoro som našiel toto vlákno... výbornu prácu predvadzaš.. vydrž v nasadenom tempe :)
Papierový člen plastikového klubu

Matej | 38

Postby Matej » 18 Apr 2014 20:13

Zdar..

Vasik - ďakujem a som rád, že nepriek tomu, že som sa dal na farbenie stále pozeráš moje modely..
Oliver - to bola ešte len skúška patiny..Ak sa všetko podarí podľa mojich predstáv tak toho bude ešte oveľa viac.. :victory:
Brzdič - od teba, ako jedného z TOP prefarbovačov, ma tvoja pochvala veľmo teší..
Sony - ďakujem..Práveže to tempo sa teraz veľmo spomalí..Ide leto a ako vždy ma to veľmi baviť nebude a navyše furt nejaká robota vonku.. :big smile:

Pozerám, že skoro mesiac ubehol od môjho posledného príspevku..Tak opäť pridám nejaký ten malý progres..Takže čo sa týky motorového priestoru ten už je hotový..

MOTOROVÝ PRIESTOR

ODKLADACIA SKRINKA a NÁDRŽ ZA KABÍNOU

Doplnil som nejaké diely zospodu, hadice, trubice, nity, šróby.. :victory: Tá drátenčina mi dala zabrať.. :big smile: V podstate mám túto časť modelu hotovú..Už je to aj naimpregnované nitrolakom, takže v blízkej dobe pôjde do základnej faarby..

Kolesá už mám v základe a tak isto aj žeriav..Strekol som ich už aj s vrchnou farbou..

Dnes som mal v pláne Nastriekať a napatinovať interiér kabíny..No ako naschvál sa mi pokazila pištol..Skoro som ju rozdupal..(pozdravujem terenkozu.. :bad smile: ) V utorok ide do opravy..Stihol som nastriekať dvere, clony na okná a jedny budíky.. :scorn:

KABÍNA - vnútorná časť - FARBENIE A PATINA - dvere

Ako na to..? Takže najskôr nasledoval nástrek farbami XF-63 german grey & XF_79 linoleum deck brown..Sem jednu, tam druhú..Take flakate to bolo..
Potom nasledoval nástrek s AK interaktiv - HEAVY CHIPPING ACRYLIC FLUID..Minule som písal, že mi to nefungovalo..Teraz to bola jedna báseň..Už viem kde som robil chybu..Ono to treba "zodierať" kefkou namočenou vo vode..Predtým som to robil bez vody a to bola tá chyba..
Po zaschnutí nástrek finálnou vrstvou XF-20 medium grey..Následne robenie odrenín a škrabancov..
Nakoniec wash ako na motore..

Nabudúce už snáď hotový interiér kabíny.. :big smile:

Pekné sviatky prajem..
M.
Last edited by Matej on 24 May 2014 14:40, edited 1 time in total.

Brzdič | 40
2K+
Name: Ondra

Postby Brzdič » 19 Apr 2014 10:23

Ahoj Matěji. Ono to odírání jde ulehčit tím, že na model nastříkáš tlustější vrstvu a potom použiješ teplou nebo vlažnou vodu, ono to o něco více reaguje než při studené a navíc nehrozí že si tou vodou poškodíš papír. :)

Já si to taky poprvé vyzkoušel na Tatře 147 a nejlépe mě to fungovalo na místech kde jsem toho přípravku na otírání dal super tlustou vrstvu.

Ať se daří. :wink:

Matej | 38

Postby Matej » 18 May 2014 19:41

Zdar lepiči..Pištol opravená, ale k striekaniu som sa ešte nedostal, tak som zbúchal radlicu.. :shocked: Nemám čo vytknúť..Všetko sedelo pekne..

RADLICA

Začal som pomaly robiť na hydraulických rozvodoch..

Tu je škoda, že autor modelu vypistil viac ako POLOVICU rozvodov hydrauliky..Predné piesty, nemajú hydr. trubky vôbec, ďalšie iba polovicu..Každý má mať 2 trubky..Jednu v spodnej časti, jednu vo vrchnej..Ale postupne ich dopĺňam podľa reálnych fotiek..Ale rozhodne dosť odfláknuté.. :scorn:

Detail na rozvod hydraliky..3 matky od Ivanta a potom laserové s dierou uprostred..

Čo sa týka papierových dielov už mám hotovo..Už len doplniť spomínané rozvody a ideme na striekanie..Nakoniec si nechám pásy.. :bad smile:

M.

Ričmond | 35
Name: Richard

Postby Ričmond » 18 May 2014 19:55

Ahoj, jedeš pěkně :)
Model mám ready v šuplíku a jak to vidím čím dál víc se mi do něj chce, hned jak dořeším resty. Škoda té hydrauliky, ale máš ji udělanou parádně a bylo by škoda to tam nedodělat :)
Hodně se mi líbí i ta předloha, nemůžu si pomoct, ale hrozně mně to připomíná V3Sku na pásoch :D

A pásy na konec už bych si nikdy nenechal :d takže držím pěsti a sleduju ;-)
"Ten další bude lepší."
GALERIE

Matej | 38

Postby Matej » 18 May 2014 20:05

Tak pásy mám laserové, takže by to nemalo byť až tak otravné.. :big smile: Aj mne sa predloha dosť páči..Keď som prvý krát videl tento stroj tak som myslel že to je z nejakého postapokaliptického filmu.. :) Kludne do toho choď..Rád si to pozriem.. :wink:

Return to “Vojenská technika // Military Vehicles”