TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Ford Puma /Robert Blaschke/ 1:24

Moderator: iconmaster

Robert Blaschke | 66
Name: Robert

Re: Ford Puma / 1:24 / novostavba

Postby Robert Blaschke » 31 Mar 2014 22:47

Začal som kontrolnú stavbu. Vytlačil som si vystrihovačku pre istotu dvakrát, na 120g papier.
Pri tlači som zistil, že tie tenké šedé čiary chlopní môžu byť po vytlačení ťažko viditeľné, ale ako-tak ešte viem rozpoznať, kde asi mám zarezať :)
Stavbu som začal prednou časťou. Nie je to jednoduché lepenie a tak som dnes nijako moc nepokročil. Azda zajtra spácham viac :)

Zatiaľ to celkom sedí ale udržať geometriu nie je zrovna najľahšie. :P

mimapnd | --
Fordsonman
Name: M.

Postby mimapnd » 31 Mar 2014 22:53

ja s velkymi ocami pozorujem od zaciatku tento samorast a hlasno-tisko zavidim. nezaujima predloha velmi zaujimavo podavana pre posluchacov.

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Postby toudi_sk » 01 Apr 2014 19:36

osobne som nevidel lesklejšiu kasňu, ako tlačenú atramentom na lesklý fotopapier, akurát je trochu hrubší ako normálny :-(
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

Robert Blaschke | 66

Postby Robert Blaschke » 01 Apr 2014 21:24

osobne som nevidel lesklejšiu kasňu, ako tlačenú atramentom na lesklý fotopapier, akurát je trochu hrubší ako normálny :-(
To je možné. Ešte som to neskúšal. S mojou inkjetkou by som sa bál, že mi atrament nebude dostatočne držať na tom lesklom povrchu. To zrejme treba mať odskúšané. Ja mám zatiaľ odskúšané len laser na lesklom papieri a inkjet na matnom... Takže preto sa toho držím.
Mimo to mám aj skúsenosť, že mi laser tlač zliezla z lesklého papiera pri priveľkej vrstve lesklého laku (som necitlivo lakoval dokončenú formulku pred pár rokmi) :jawbone:

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr

Postby toudi_sk » 01 Apr 2014 21:59

veď raz skús, najvyššia kvalita tlače na lesklý fotopapier, takú lesklú kasňu si ešte nevidel :wink:
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

Robert Blaschke | 66

Postby Robert Blaschke » 01 Apr 2014 22:44

veď raz skús, najvyššia kvalita tlače na lesklý fotopapier, takú lesklú kasňu si ešte nevidel :wink:
OK, možno sa raz odhodlám :)

Dnes som pokračoval kapotou motora a svetlami.

mato_kolo | 43
Name: martin kolodzejcik

Postby mato_kolo » 02 Apr 2014 08:10

Tu sa zrodi(l) nadheny automobil, sledujem od zaciatku :) Aj to vydas ako smikajdu ci das nejako k zlepeniu?
Práve na stole - P50, uz hotovo - Galéria Mato kolo
Colossians 3:23-24 Whatever my hands find to do, I work at it with all my heart, as working for the Lord, Jesus Christ...

atlon | 48
Pán laserov
Name: attila

Postby atlon » 02 Apr 2014 08:21

Ak sa mi tento projekt podarí doviesť do konca, bude na voľné striahnutie, kto má záujem, bude si ho môcť prefarbiť na svoju obľúbenú farbu :)
Kto by si to chcel vyfarbiť po svojom, tuná je DXF v mierke 1/24: http://modely.blaschke.sk/puma-vystr.dxf
:wink: :victory:
Armin is the best

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr

Postby toudi_sk » 02 Apr 2014 15:13

tož túto kasňu asi raz skúsim zlepiť na lesklom fotopapiery na porovnanie

Robert Blaschke | 66

Postby Robert Blaschke » 03 Apr 2014 00:00

Trochu som pokročil ľavou stranou karosérie. Zatiaľ všetko vzájomne sedí. Už sa ukazuje, že bez vnútorných formotvorných rebier správny tvar auta nedosiahnem. Ale tie si nechám až keď budem mať karosériu zlepenú.

Return to “Osobné automobily a motocykle // Passenger Cars & Motorbikes”