TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Ford Puma /Robert Blaschke/ 1:24

Moderator: iconmaster

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Re: Ford Puma / 1:24 / novostavba

Postby toudi_sk » 27 Apr 2014 18:51

Je tam zástrih. Mám to aj na stavbe, ale zaretušované. Neviem to celkom dobre urobiť vo vystrihovačke, aby to aj naozaj vyzeralo ako trojuholníkový zástrih. Asi tam dám poznámku s vysvetlením.
tak toto ja práveže nezaretušujem, lebo to je lesklé a to tak, že veľmi, ak si niekedy dával robiť farebné fotky na lesklý fotopapier Kodak GOLD,
budeš mať predstavu, ako to vyzerá
ja to skúsim exportovať cez gimp do PNG a dokresliť v Painte, snáď sa mi to podarí aj so zachovaním rozmerov, nemám chuť kvôli 2 čiarkam
tlačiť celú stranu nanovo, mohlo by sa to zmestiť na tú pôvodnú dole, ak ju pri tlači otočím hore nohami :P
Edit: pri 600DPI je rozmer zácviku 4×101 pixelov
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

Robert Blaschke | 66
Name: Robert

Postby Robert Blaschke » 27 Apr 2014 20:07

Veď ja som to neretušoval na čelnej strane papiera ale na bokoch rezu - a to môžeš tiež, či ako?
Nožíkom vycvakneš a zozadu napustíš farbou.

Mimochodom, dokončil som číslovanie a ohybové čiarky. Tu je pdf:
http://modely.blaschke.sk/Ford_puma.pdf :victory:

Návod ešte chýba.
Last edited by Robert Blaschke on 27 Apr 2014 20:22, edited 2 times in total.

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr

Postby toudi_sk » 27 Apr 2014 20:20

spravím obidva diely, porovnáš a uvidíš
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

Robert Blaschke | 66

Postby Robert Blaschke » 27 Apr 2014 20:22

Už mi doklaplo. Moja biela čiarka je širšia, než zárez. Máš recht.

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr

Postby toudi_sk » 27 Apr 2014 20:39

hej, je raz tak hrubá aj na konci, ak to vyrežem podľa toho, bude tam diera, ak nechám bielu farbu, nezaretušujem to a bude to asi vidieť...
hoci to je skôr prípad pre kvalitných lepičov, ja budem rád, ak to zlepím aspoň nejako, aby si videl rozdiel v lesku

Dody | 36
Name: Dominik

Postby Dody » 27 Apr 2014 21:14

Robert, neviem v akom programe to farbis, ja som to teraz otvoril v Illustrtore. Ked kliknem na ciaru u toho prestrihu ukazuje mi ze je biela, ale ked ju dam ako priehladnu, tak ten prestrih ma dlzku 4.39 a sirku 0.13.

Robert Blaschke | 66

Postby Robert Blaschke » 27 Apr 2014 22:31

Robert, neviem v akom programe to farbis, ja som to teraz otvoril v Illustrtore. Ked kliknem na ciaru u toho prestrihu ukazuje mi ze je biela, ale ked ju dam ako priehladnu, tak ten prestrih ma dlzku 4.39 a sirku 0.13.
Súhlasím tak to je. Vadí moc, že som tam napísal trochu iné čísla?

Dody | 36
Name: Dominik

Postby Dody » 27 Apr 2014 22:41

To vadit nebude, pri rezani to aj tak nikto netrafi na 100% Hlavne mi islo o to spriehladnenie ciar a mozne riesenie spravneho tvaru vyrezu

atlon | 48
Pán laserov
Name: attila

Postby atlon » 27 Apr 2014 22:48

v coreli to hodi len ako jednu ciaru :wink:

ale to len tak okrajovo, stale nenachadzam slov ako si to paradne zvladol , klobuk dolu :victory: :victory:
Armin is the best

Burton | --

Postby Burton » 27 Apr 2014 23:23

Je tam zástrih. Mám to aj na stavbe, ale zaretušované. Neviem to celkom dobre urobiť vo vystrihovačke, aby to aj naozaj vyzeralo ako trojuholníkový zástrih. Asi tam dám poznámku s vysvetlením.
Ak sa mi dobre mari, vystrihovacky dokoncujes v Coreli. Ak je to tak, mas viacero moznosti ako sa s tym vysporiadat.

Spoj obe ciary co znazornuju klinok v mieste vrcholu do jednej. Najmenej elegantne (a najnepraktickejsie) riesenie je vyvolat si dialogove okno "Obrysove pero" a tam nastavit parametre ala prilozeny obrazok.

Druhym riesenim je ciare (ciaram) priradit vlasovu hrubku obrysu.

No a najcistejsie riesenie je spojit obe ciary v mieste vrcholu do jednej, dat ju uzavriet rozsirenim, priradit bielu vypln a odobrat obrys. Resp. presny trojuholnik urob v CADE a v Coreli len doplnis vypln a odoberies obrys.

Kedze je kopec roboty okolo domu a v zahrade, nestiham si prejst tu tvoju "handmade trojuholnikovu axonometriu kreslenu v PC" :) , ale uz len na zaklade letmeho prejdenia mozem smelo povedat, ze takto poctivo "step by step" kresli uz len malokto. Holt, stara skola... :wink:

Return to “Osobné automobily a motocykle // Passenger Cars & Motorbikes”