TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Pristavný žeriav - GANZ /braintech/ 1:25

Moderators: iconmaster, braintech

braintech | 44
Kral Papiru (Brno '15)
Name: Miro

Re: Pristavný žeriav GANZ /Braintech/ 1:25

Postby braintech » 19 Aug 2014 00:24

Caute,

poslednych 5 vecerov nic, resp dovolenka a baby mali oslavu narodenin, skratka venoval som sa rodine.
Po relaxe nastupujem s gitarou, ranny zart

ano nieco v tomto duchu https://www.youtube.com/watch?v=hzCILF-nS98
a je to silne navykove :D:D:D:D:D
Pravitko hladat netreba, podlozka je A3 a ja mam 182cm vysku, takze pomerove referencie su :P
Coskoro dalsie obrazky

Miro

braintech | 44
Kral Papiru (Brno '15)

Postby braintech » 19 Aug 2014 23:57

Caute,

dnes som konecne uzavrel tu konstrukciu, ostava to oplastit. Kym k tomu dojde, tak som opat musel nieco poskladat dokopy, ako som slubil na predoslej strane, uz to bude iba oproti interierovym dveram z panelaku kt kazdy pozna :haha:
Takze nieco na rano a pre tych co nemozu spat, na dobre sny :wink:

Do lepenia!!

Miro

braintech | 44
Kral Papiru (Brno '15)

Postby braintech » 24 Aug 2014 00:07

Caute,

pre vsetkych ticho nazerajucich - protivaha, zoznamte sa. Rendery boli uz predtym, (tie v zelenej farbe) dokonca tu vyssie mam fotku aj s malou strojovnou, takze lahko najdete kam to patri.

Coskoro dalsie z naposledy rozlozenej casti, uz sa to podlepuje :wink: :P

Miro

Roman | 52
4K+
Name: Roman

Postby Roman » 24 Aug 2014 08:01

budes vkladat do protivahy aj nejake zavaze?/matice ,rybarske olovka/ a ten srot vzadu na podlozke to je co? ako bude natrety model? ten pekny dvojfarebny alebo ten hrdzavy sedy? minule na satelite nemci pustali dokumentarny film do kube, tusim v havane maju tieto zeriavy ,hned som si spomenul na tvoj model. zaujimavost:za vojny tovaren ganz vyrabala samohybky a tanky pre horthyovcov.

braintech | 44
Kral Papiru (Brno '15)

Postby braintech » 24 Aug 2014 09:20

budes vkladat do protivahy aj nejake zavaze?/matice ,rybarske olovka/ a ten srot vzadu na podlozke to je co? ako bude natrety model? ten pekny dvojfarebny alebo ten hrdzavy sedy? minule na satelite nemci pustali dokumentarny film do kube, tusim v havane maju tieto zeriavy ,hned som si spomenul na tvoj model. zaujimavost:za vojny tovaren ganz vyrabala samohybky a tanky pre horthyovcov.
nie, protivaha sama o sebe vdaka pouzitym hrubkam papiera ma svoju hmotnost (to bolo cielene), vyvazovanie budem robit vramci velkej strojovne cez podlahu kde budu priestory na zavazia (v reale je tam beton vramci vyvazenia), len na vysvetlenie, nechcem davat zavazia do protivahy lebo a, - uz to mam uzavrete a ani som s tym neratal, b, - podstatnejsi dovod je - nechcem namat koncovy spoj s tiahlom protivahy kt je relativne tenky a bude namahany velkym vyloznikom aj tak
ten srot su rozobrate podvozky na kt idem donalepovat detaily - matky, stupliky, nejake zvysky, aby to mohlo ist na nastrek, jednoducho dokoncovacie prace
model bude dvojfarebny, svetla seda a modra, tak ako som zacal so stredovym tramom a par stran spat, sedy by bol fadny :haha: ale ano, vela ludi v tom vidi prilezitost na brutalnu patinu, ktorej som ja zatial nepricuchol, navyse pri tychto rozmeroch, je patinovanie na mesiac a mozno aj viac, akonahle to bude vonku, uvidime kto sa vyblazni
tieto zeriavy su kade tade v nasom okoli, dost vela ich je aj v Polsku a pobaltskych krajinach, fotiek na nete je plno, len sa to zlozito hlada

Miro

braintech | 44
Kral Papiru (Brno '15)

Postby braintech » 26 Aug 2014 23:48

Caute,

nejaky ten medzipostup z lepenia malej strojovne a okolia
Prilozil som k tomu protivahu bez osiek, iba nasucho, ako tak to drzi

Nie, nieje to polovnicky posed, este tam co to pribudne, pred vikendom by som to mohol mat skompletovane, medzitym vznika virtualna velka strojovna :wink:

Miro

Fito | 51
Admin
Name: Fito

Postby Fito » 30 Aug 2014 21:49

Oné keby si nevedel ako ďalej tak aha aký žeriav, celkom podobný ako to čo tu vyrábaš :

Zdroj tutok http://www.wired.com/2014/08/6-amazing- ... =social_fb
Pet1972 to našiel, ja iba linkujem, a
keby si náhodou že aj čosi už betatesterovi poslal, ti odkazuje, že sa práve z Chorvátska vrátil, a že nie je do čoho strihnúť.
:P
...The one who finished the Kriegslok.....................|Blog||Gallery

braintech | 44
Kral Papiru (Brno '15)

Postby braintech » 31 Aug 2014 20:14

Caute,

a zdravim aj svojho betatestera. Zatial to tu na chvilu premenim na kategoriu PicFight, kedze by som rad ukazal vysledky kresliaceho maratonu od stvrtku vecera do soboty neskorych nocnych hodin. Kladky, kryty kladiek, rebriky, ochranne kose, a dokola a dokola, kazda kladka/kryt ina, no a k tomu velka strojovna, vo faze pred dokoncenim. Este ptorebuje interier, ale ten bude zjednoduseny.
Tak najprv ta velka strojovna:

Maly vyloznik - kladky, kryty a zabradlie:

Velky vyloznik - rozrobene zabradlie

Mala strojovna - kladky a kryty:

Celkovy pohlad - vramci moznosti:

Oné keby si nevedel ako ďalej tak aha aký žeriav, celkom podobný ako to čo tu vyrábaš :

Zdroj tutok http://www.wired.com/2014/08/6-amazing- ... =social_fb
Pet1972 to našiel, ja iba linkujem, a
keby si náhodou že aj čosi už betatesterovi poslal, ti odkazuje, že sa práve z Chorvátska vrátil, a že nie je do čoho strihnúť.
:P
tak na ten navrh odpovedam nasledovnymi fotkami, aj ked sa mi to nepodarilo cvaknut v celku:

vyrobca Kralovopolska, Brno, uvidime aka dokumentacia bude k dispozicii, je mozne ze sa zameriam na dalsie veci na ktore sa uz dokumentacia hromadi, presne taku ako potrebujem :wink:
No a ked uz, tak este jedna fotka drapaku na zelezny srot, nafoteny ho mam do detailov, vykresy, no, nazvime to ze rozmery mam :victory: , uvidite vysledok

A vo finale, jedna chutovka 'monsters at work'

Fito, dohoda plati, po navrate z PL sa zacinam venovat spracovaniu dielov podvozkov pre teba :wink:

Miro
Last edited by braintech on 01 Sep 2014 13:02, edited 1 time in total.

Trak-Tor | 54
2K+
Name: Juraj

Postby Trak-Tor » 01 Sep 2014 11:28

Impozantné! :dribble:
-- Ani budúcnosť už nie je to, čo bývala... --
Moja galéria

Ondřej Nadrchal | --

Postby Ondřej Nadrchal » 12 Sep 2014 10:12

Tak tohle je neuvěřitelný kus nábytku. Když jsi mi ze začátku psal, co stavíš, tak jsem si vůbec neuvědomil ty rozměry a problémy s nimi spojené. A taky jsem zvědavý na spotřebu barvy. Prostě, celý ten návrh a stavba jsou parádní :jawbone:

Return to “Stavebné a iné stroje // Construction & Other Machinery”