TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

TATRA T148 S1 /RipperWorks/ 1:32

Moderator: iconmaster

Jolaus | 47
Name: Martin

Re: TATRA T148 S1 /Ripper Works/ 1:32

Postby Jolaus » 27 Oct 2014 14:44

Z čeho nejlíp vyrobit trubky sání
Najlepšie sú takéto plastové tyčinky.
http://www.artol.sk/tyce/97-ev210-bal.html
Pracujem tak dokonale,že každé jedno zlepšenie by znamenalo krok späť.

ApeX | --
Name: Honza

Postby ApeX » 28 Oct 2014 16:48

Tak sem nějak vymastil trubky sání,no nejsem spokojený ale lepší to asi nebude

Image Image
Rozděláno: TATRA 148 S1

MartinX23 | 36
Name: Martin

Postby MartinX23 » 31 Oct 2014 16:54

je to v pohode len ten prechod medzi čiernou a modrou farbou by to chcelo nejak oddeliť... napríklad namotať tam tenučký pásik papiera akoby tie hadice boli spojené nejakou objímkou...
TATRA nezná bratra

ApeX | --

Postby ApeX » 02 Nov 2014 16:26

MartinX23 možná jo ale má to tak víc T148 co je na fóru :)

Tak sem se s modelem dostal do fáze kdy už zbývá jen rám a korba

Dolepoval jsem kapotu vnitřními díly a i když sem nepoužil vnitřní díl zaoblení a malinko jsem upravoval zbylé dva díly tak to pomohlo a kapotu to perfektně vyrovnalo.Boužel sem při pokusu zpevnit držení zrcátek zakápl část okolo zrcátka vteřinovým lepidlem,co už

Jinak sem ale zatím s lepením celkem spokojen,na to že to je první obtížnější model,škoda těch chyb co sem popsal a boužel nedá mi to a musím popsat i ty zbývající

Nějaké ty fotky

Image Image Image Image Image Image Image Image Image ImageImage Image Image

ApeX | --

Postby ApeX » 23 Nov 2014 12:26

Po dokončení základní části T148 sem se pustil do finální části a to rámu s korbou,na kabině ještě chybí vzduchojemy - u těch se mi nelíbí jak je konstruováno zakulacení,prostřihy by měly být daleko větší aby se da vytvořit krásný kluovitý tvar a ne takové "sražení" jak tomu je v současnosti

Nicméně jsem se dal do pístu a taky sem nespokojen-modelově se mi moc nepovedl ale co už,návod je podle mě taky dost nesmyslný- nechápu proč se píše že musíme oblepit díl 25 dvěmi pásky když by bylo lepší před slepením tyto pásky nalepit na díl - jeden na vyznačené místo a druhý na opačnou stranu z rubu

Image

Ještě před pístem sem stavěl rám na rezervu a bednu pro nářadí- tady sem silně nespokojen- u olejové nádrže se mi totálně nepovedlo zakulacení a tak to dopadlo děsně

ImageImage Image

ApeX | --

Postby ApeX » 30 Nov 2014 21:44

Konečně jsem nějak slepil písty,držák rezervy a zbytek tak nějak dohromady,mám z toho smíšené pocity,povedlo se,nepovedlo se

Image Image Image Image

ApeX | --

Postby ApeX » 04 Dec 2014 13:44

Konečně se daří něco dobře slepit,zadní díl rámu a odrazové desky,podle mě pohodová práce

Image Image

Tak trochu jsem čelak že u světel bude třeba slepit první obvodový pásek a na něj nalepit boční díly.Je to obdobné jako u nábojů kol a nechápu proč si na tohle někdo stěžuje když to je docela banální záležitost :D

Image

Musím nějak dořešit upevnění pístů,nedrží to úplně ideálně a chce to ještě upravit

MilanS | 27
Name: Milan Seriš

Postby MilanS » 02 Jan 2015 22:50

pekné....kedy bude další postup? :big smile:
Na stole: Avia A30
Pod stolom: Liaz 18.33
Naposledy dokončené: Tatra 815 NTH

ApeX | --

Re: TATRA T148 S1 /RipperWorks/ 1:32

Postby ApeX » 25 Jun 2015 15:06

Jelikož sem model dokončil a nestihl jsem sem vložit postup od rámu po korbu tak tu dám už rovnou hotový model.Škoda že tam není vykresleno a uděláno víc detailů,určitě by to model posunulo o úroveň výš.Mluvím o takových detailech např co nejsou vykresleny ale i takové kdy díle neodpovídají realitě.Tohle vždycky budu řešit a když je to celkem velké měřítko tak si myslím že by se min. půlka detailů co sem popsal na českém fóru dala udělat

Fotky hotového modelu

Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

petopato | 55
12 násobný gulášmajster!
Name: Peter Židuliak

Re: TATRA T148 S1 /RipperWorks/ 1:32/ HOTOVO

Postby petopato » 25 Jun 2015 16:03

Pekný model, len škoda tej strechy, ale viem, že to je slabina tohoto modeliu... :wink:

Return to “Nákladné automobily a ťahače // Lorries & Trucks”