TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Sd.Kfz. 250/3 - "Greif" /GPM/ 1:25

Moderator: Oliver

Oliver | 32
2K+

Re: Sd.Kfz. 250/3 - "Greif" /GPM/ 1:25

Postby Oliver » 28 Feb 2015 11:28

Dnes by som sa chcel podeliť s vami o dvojmesačný postup. Dlho som nič nerobil, dlho sa mi nechcelo, dlho som sa musel (m)učiť. V podstate nejak nebola ani chuť lepiť, tak som pomaly len dal dohromady všetko čo som mal postavené doteraz. Musím priznať, že možno som zo začiatku precenil svoje sily. Totižto myslel som si, že aj tak malé dielce už s mojou "praxou" dám dohromady celkom pozeratelne. No nejak z toho nemám najlepší pocit.

Čo je najhoršie je, že som sa prepočítal. Pri lepení tých bočných pancierov (moja otázka o pár príspevkov vyššie) som jeden podlepil. Prirodzene som rátal s tým, že pokiaľ je celý spodok podlepený na 1 mm, logicky musím aj boky, aby mi na spojoch nevznikla prepadlina o veľkosti rozdielu 1 mm podlepených dielov a tých nepodlepených. A až potom som otázku posunul sem do éteru a dostal na ňu odpoveď, NEpodlepovať. Prirodzene druhú stranu som už nechal tak a teraz dúfam, že mi to nebude robiť problémy pri vrchnej časti. Jakš-takš to zatiaľ vypadá celkom sľubne, ale úpravám sa asi nevyhnem.

Na fotkách je čelný pancier prilepený len na jednej strane (podlepenej). Na druhej je uvoľnený, aby som s tým mohol v prípade potreby hýbať ešte. Tie mriežky sú vypálené laserom od Burtona, za čo mu takto verejne veľmi pekne ďakujem. Odviedol dobrú robotu. Vďaka!

Image Image Image Image Image ImageImage
Oliver

Na stole: STURMTIGER
Naposledy dokončené: Stielhandgranate 24

GALLERY

"The master derives from his art."
https://www.youtube.com/channel/UC_Sxcj ... J1yC951EKA

Štefan Húska | 44
2K+
Name: Štefan Húska

Postby Štefan Húska » 28 Feb 2015 11:44

No chlape, držím ti palce, budeš potrebovať veeeeeľa trpezlivosti. Toto je kľúčové miesto stavby na ktoré padne každý pohľad tak to dúfam dáko zmákneš.
Keď je model hotový, môžete ho postúpať :#)
Musím lepiť kým mám slinu

Filip.TO | 40
Name: Filip

Postby Filip.TO » 03 Mar 2015 18:03

Že si nemal chuť lepiť viem pochopiť, aj ja mám menšiu krízu. Ale tento model zvládaš bravúrne, tie detaily boli prvá vec čo sa mi na fotkách páči, sú podľa mňa dosť dobré. Tak prajem aby ti to vyšlo oboje - model aj škola.
Hotové: BMW M3 GTR /W.M.C./ 1:25 Wirbelwind /GPM 284/ 1:25
Na stole: MPR + scratch 1:140
Pozastavené (do času): Aston Martin DBR-9

Oliver | 32
2K+

Postby Oliver » 04 Mar 2015 12:48

Vďaka za povzbudenie chalani, hádam to nejak zvládnem. Budem sa snažiť.

Nejak som to dal teda dohromady. Išiel som zo zadu, potom postupne najprv ľavú a neskôr pravú stranu. Nakoniec mi ostal motor zakryť. Retuš nie je ešte hotová, riešil som len niektoré veci, zbytok dorobím časom, keď budem kompletovať a finišovať. Pri manipulácii s modelom ho chytám práve za tie boky, tak nech si nerobím zbytočne robotu. Na pravej strane je to trochu dosť viditeľné, ale myslím si, že sa mi to podarí spraviť na pozerateľnej úrovni. :big smile: Teraz by mali nasledovať tie malinké trojuholníčky, ktoré by mali perfektne zakryť miesta spojov vane a bočných pancierov. Ďalej by som chcel pracovať na blatníkoch, ktoré ako som čítal sú dosť o nervy ..

Image Image Image Image Image Image
Oliver

GALLERY

Matej | 38
Name: parkourista

Postby Matej » 04 Mar 2015 13:45

dosť dobre sa ti to podarilo.. :big smile:
Aktuálne: ZIL 131 AC40

Hotovo: BAT-M / A-10 Warthog

Oliver | 32
2K+

Postby Oliver » 06 Mar 2015 16:55

dosť dobre sa ti to podarilo.. :big smile:
Ale ešte sa na to detailnejšie zameriam neskôr. :big smile:
Oliver

GALLERY

Oliver | 32
2K+

Postby Oliver » 06 Mar 2015 17:01

Posledné 2-3 dni som sa pokúšal zrobiť blatníky. Začal som ľavou stranou. Ten dlhší diel bol v pohode, všetko išlo ako malo. Menšie komplikácie nastali pri kompletovaní prednej časti blatníka. Úplná chyba bola ten výfukový kryt. Nejak mi to tam nesedelo a musel som to radikálne vyriešiť. Mám tam nejaké medzierky, a práve z toho dôvodu pôjde aspoň z časti na toto miesto handra, prípadne nacistická vlajka. Preto ak máte k dispozícii nejaké obrázky zakrytého predného priestoru, sem s nimi. Dal som si pauza a neskôr dorobil pravý blatník. Postup bol rovnaký, najprv dlhšia časť - absolútna pohoda (úpravy vnútorných dielov nerátam), potom nasledovala tá skrinka a na záver predná časť blatníka. Tu už mi to išlo o niečo lepšie, ono asi kvôli tomu, že som vedel čo asi očakávať od toho priestoru, kde skrinka pôjde. Dosť veľkou chybou sú nakreslené čiary na boku vozidla kadiaľ majú viesť blatníky - ťažko podľa nich ich napasovať.

Image Image ImageImage Image Image Image
Oliver

GALLERY

Paly | 39
Name: Paľo

Postby Paly » 06 Mar 2015 21:40

Hrany tých predných blatníkov sa nemali zaobľovať ? Myslím sú tam nakreslené zárezy, aby sa to poohýnalo a natvarovalo.
Live hard, ride easy.

Štefan Húska | 44
2K+
Name: Štefan Húska

Postby Štefan Húska » 06 Mar 2015 22:49

Máš pravdu má to byť oblé, tiež mi to padlo do oka ale ešte by sa to malo dať natvarovať takže no problém. Držím palce len tak ďalej :victory:
Keď je model hotový, môžete ho postúpať :#)
Musím lepiť kým mám slinu

Oliver | 32
2K+

Postby Oliver » 22 May 2015 20:11

Vedel by mi niekto hodiť fotografie, ako vypadajú tie bočné kryty motora otvorené? Resp. predpokladám, že tam musí byť nejaká podpera - tyč, alebo niečo podobné, ktorá ich udrží otvorené. Neviem sa k tomu dostať na internete ..
Oliver

GALLERY

Return to “Vojenská technika // Military Vehicles”