TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Kostol sv. Kataríny Antiochijskej /SVAP/ 1:120

Sekerka | 51

Kostol sv. Kataríny Antiochijskej /SVAP/ 1:120

Postby Sekerka » 13 Jul 2015 08:25

Keďže sa mi podarilo na prázdniny získať "karpál" pustil som sa do niečoho ľahšieho. V ruke (ani doteraz nie moc zručnej :P ) už mám problém udržať aj skalpel, a to nehovorím o štetčeku na retuš. Ku predlohe nie je dôvod niečo rozpisovať. Ide o najznámejší Slovenský kostolík, a asi jediný doteraz stojaci, ktorý zažil Veľkú Moravu. V tejto súvislosti mi nedá nespomenúť slová jedného poľského turistu, ktorý keď videl v akom stave sa kostolík nachádza (a to už po rekonštrukcii :bad smile: ) zahlásil, že sme lajdáci a keby oni mali takú vzácnosť doma postavili by okolo neho katedrálu.

Nič-menej sa mi podarilo tento kostolík zbúchať dokopy za cca 1,5 hod. (z toho takmer 1 hodinu som hľadal stromček, pretože pri prerábaní bytu som ich niekam založil aby sa nestratili :big smile: ). Ku modelu nemôžem moc mudrovať, pretože napriek presvedčeniu postaviť ho "z krabičky" (aby som netrápil seba aj ruku) som po čase zmenil názor a zase podliepal ako zmyslov zbavený.

Jedine pravú stenu som nechal nepodlepenú, pretože čelná stena bola akási krivá, pravdepodobne pri prestavbách sa majstrom murárom nedarilo celkom podľa predstáv.

Inak všetko pasovalo ako má napriek teda značne poskrúcanému pôdorysu kostolíka. Jediný problémik nastal so strieškou apsidy. Nemôže za to ale juraig, ale ja, pretože pod vplyvom antireumatík a iních anti oblbovákov, som mal v pláne podliepať aj tú, ale akosi mi došiel kores a bolo ako sa vraví " vymalované" :P Problém spočíval v tom, že som si zálepky odrezal a neskôr som už nemal o čo striešku prilepiť.

Tu to vidno:

Tu to vidno asi najlepšie:

A ešte fotečka oboch protagonistov:

A takto nejako mám v pláne to založiť do vytrínky:

Čo k tomu dodať. Potešilo ma doplniť do zbierôčky ďalší Slovenský kostolíček, aj keď neviem prečo sa mi zdá že som kdesi na fóre čítal, že pôvodný zámer bol urobiť kostolíček aj s interiérom. Druhý kostolík sv. Michala Archanjela z Dražoviec musím najskôr nascanovať a opraviť "okienka" na veži lebo tam mám vytlačené akýsi polkruh a čiaročky a nedotiahnuté tvary otvorov na veži.

Daniel | 60

Re: Kostol sv. Kataríny Antiochijskej /SVAP/ 1:120

Postby Daniel » 13 Jul 2015 08:40

Pěkný kousek do sbírky - gratuluji k dokončení

group b | --
2K+
Name: Tomáš

Postby group b » 13 Jul 2015 09:11

Dobrý, sice trochu mizerný měřítko, ale nakonec je to prcek, proč ne.
Třeba si ho jednou taky pořídím do sbírky.
moje webové stránky kde naleznete mojí tvorbu - modely nejen automobilů | za obzorem

juraig | --
Name: jurai

Postby juraig » 18 Aug 2015 19:40

K tomu interiéru...
Ešte v začiatkoch som mal plán robiť model na presvietenie v 1:100...
Potom z toho zišlo a som rád, že napriek práce koľko bolo na tejto drobnosti sa tento model dostal medzi ľudí...
Pre radosť z voľného času, pre potešenie...
Informácie o mojich modeloch: http://www.juraig.ttlitklub.sk
Nájdete ich v časopisoch Fifík, Ohník
a v e-shope http://www.papermodel.eshop-zdarma.cz/i ... gory_id=35

Sekerka | 51

Postby Sekerka » 19 Aug 2015 08:01

No Kopčany sa ti vydarili, najmä čo sa týka textúr povrchov (možno aj trošku zjednodušiť si to mohol pri tejto mierke, alebo to bolo tak detailne robené pre 1/100?). Ak áno, je potom naozaj škoda že si to nedorobil :scorn: . Každopádne som vďačný za každý slovenský kostolík :victory: . Celkom ich je 4124 tak ešte je z čoho vyberať. Ja osobne ľúbim najviac drevenné (voňajú nielen po kadidle ale aj drevom :still dreaming: ), ale to len tak mimochodom.

Return to “Architektúra // Architecture”