TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

SAN SALVADOR 1543 /free + Jano 100/ 1:96 HOTOVO

Moderator: Fito

Jano 100 | 56
Pán plachetníc
Name: Jano

Re: SAN SALVADOR 1543 / free + Jano 100 / 1:96

Postby Jano 100 » 30 Jul 2015 18:02

ten zaklad je všade o tom istom a ty ides už jak automat..
presne tak, Maťo, trafil si klinec po hlavičke. Ja len neviem, či to je dobre, alebo zle :doubt:

Po dhlšom čase trochu upgrade - loď dostala kýl a vonkajšie výstuhy. Po dokončení chodníkov okolo domu toho pribudne viac. Zatiaľ som rád, že som stihol aspoň toto.

Jano

Lepenia sa nebojte, na počet dielov nehľaďťe

Tomáš | 53
Name: Tomáš

Postby Tomáš » 31 Jul 2015 09:00

Dovolenku už asi máš za sebou, lebo robíš zase ako drak. No a opäť to vyzerá perfektne.

Len jedna vec mi trošku začalo vadiť na tvojich modeloch, že "akoby ich bola mala jedna mater; jedna mater mala"
myslím tým, že používaš tú istú fóliu na všetky svoje modely, ten istý odtieň, tá istá farba trupu. Trochu je to nudné podľa môjho vkusu a neber to ako kritiku, len je to môj názor. Keď postavíš San Salvador vedľa Santa Marie, bude to vyzerať, ako keby spolu objavili Ameriku a popritom je medzi nimi takých 100 rokov.
Tento štýl stavby modelov, ktorý si vypracoval k dokonalosti, ti už ide od ruky, neuvažoval si o väčšej výzve, napríklad ako Doris, zmenila si mierku a zvládla to perfektne?

Jano 100 | 56
Pán plachetníc

Postby Jano 100 » 01 Aug 2015 22:01

Tomáš: no, máš pravdu, hoci je rozdiel medzi nimi len 40 rokov, farba bude rovnaká, len tvar lode bude iný ( pozri sa na Shipyard - aj u nich je farba dreva rovnaká ). Ale aj v skutočnosti to bolo tak, dub a decht majú rovnakú farbu, s tým nenarobím nič. Tu sú dve repliky lodí, medzi ktorými by historicky bol rozdiel 100 rokov - farba trupu je rovnaká

S Doris sa ja rovnať nemôžem ani nechcem, mierku meniť nebudem, ona je unikát, a okrem toho má každá jej loď bola jedinečná z iného obdobia a iného tvaru.
Nabudúce sa už dočkáš zase nejakej oplachtenej obludy :wink:

Jano

P.S. keby som staval lode iba z napoleonských vojen, tiež by vyzerali všetky rovnako :wink:

group b | --
2K+

Postby group b » 01 Aug 2015 23:10

Jen by byly krapánek větší .
Pěkně zůstaň u toho co děláš, tvoje modely jsou raritky, většina tvůrců sáhne o pár století dále.
A napodobit Doris, to je jako by někdo chtěl napodobit Boha, to nejde.
moje webové stránky kde naleznete mojí tvorbu - modely nejen automobilů | za obzorem

DORIS | --
Name: Doris

Postby DORIS » 04 Aug 2015 09:14

Krásná práce, Jano! Tvůj styl barevného provedení, decentní patiny i jedinečnost ztvárnění plachetnic jsou velice zdařilé a pěkné, a právě tento rukopis dokáže vytvořit unikátní díla. :victory:

Mimochodem, velice si Vašeho ocenění vážím a děkuji za milá slova, ale musím konstatovat, že mne příliš glorifikujete . Stále ještě hodně věcí neumím dělat tak dobře, jak by se mi líbilo, a také mám na modelech různé nedostatky i chyby. Prostě nikdo není dokonalý a je stále se čemu učit. Ještě je třeba zdolat mnoho překážet a hledat dokonalejší technologie, než se dostanu na úroveň, kde bych si přála být.
Doris

group b | --
2K+

Postby group b » 04 Aug 2015 09:39

Doris, podívej se okolo sebe. Vidíš kolik je všude bordelu , nedostatků, chyb a "nepodarků" ?
Jak si napsala, nikdo není dokonalý. Z logiky pak vyplývá, že ani nejvyšší náboženský hodnostář. Takže jste na tom stejně. :wink:
moje webové stránky kde naleznete mojí tvorbu - modely nejen automobilů | za obzorem

Jano 100 | 56
Pán plachetníc

Re: SAN SALVADOR 1543 /free + Jano 100/ 1:96

Postby Jano 100 » 27 Oct 2015 22:42

Uhaaaaa... to ale prešlo času....ale konečne je čas, ktorého sa mi doteraz nedostávalo ( ale aspon okolo domu po mne vidno kusisko roboty - a k tomu všetkému mi koncom leta praskla aj vodovodná prípojka :bad smile: ) aj ku mne milosrdný, tak som sa znovu pustil do lode.
Trup je hotový - toť výsledok:

Urobil som tam zopár drobných úprav, výsledku to len prospelo.
Teraz nastala jedna dilema: ako s takelážou. Tá akosi vo vystrihovačke vôbec nie je.
Na replike v San Diegu som žiadne extra prípravy na takeláž nepobadal, a rok sa mi čakať nechce - tam sú šťastní, že je loď na vode.
Tož vyriešil som to tak, že použijem takeláž zo španielskej galeóny z rovnakého storočia a s rovnakým oplachtením. Trošku som pohľadal, a našiel som - o pár rokov staršiu galeónu San Francisco, takže to urobím podľa nej.

Podklady už mám, takže idem robiť drobotinu :victory: Dúfam, že teraz mi to nepotrvá opäť pár mesiacov :bad smile:

Jano

P.S. Nový vzhľad fóra je po vychytaní múch super.

group b | --
2K+

Postby group b » 27 Oct 2015 23:40

Kdo si počná, ten se dočká. Dočkali jsme se, ale trvalo ti to :haha:
Ale je to fajné.

Tomáš | 53

Postby Tomáš » 28 Oct 2015 17:43

Som rád, že si sa vrátil k modelárstvu a teším sa na pokračovanie.

Jano 100 | 56
Pán plachetníc

Postby Jano 100 » 08 Nov 2015 16:37

Vdaka páni.

Drobizg som povyrábal, teraz je na palube všetko - ak by niečo chýbalo, dorobím " za jazdy ".

A nakoniec najdôležitejšia vec - 100 ks polkladiek :victory:

A môžem začať s pohonom :victory:

Jano

Return to “Námorná technika // Watercrafts”