TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Wizz

wizz | 43
Name: Edo

Wizz

Postby wizz » 23 Oct 2016 13:23

Čaute,
Volám sa Edo, mám 33 rokov a pochádzam z východného Slovenska a zavítal som sem, pretože som sa rozhodol po asi 25-tich rokoch znovu troška vrátiť do detských čias a pohrať sa s nožnicami (alebo ako čítam, tak už skôr so skalpelom).
Momentálne žijem v Nemecku a pracujem v Dánsku ako Development Engineer (vo firme vyrábajúcej lineárne aktuátory pre postele a kreslá hlavne pre nemocnice) . Mám na starosti funkčné testery, ich modifikácie a zlepšovanie a technické špecifikácie (PLC, LabView...) občas zabrdnem aj do programovania.

Keďže šéfovia chcú všetko hneď a práca už začína byť občas dosť stresujúca, tak chcem skúsiť vystrihovačku na ukľudnenie :)
Posledné modely som skladal ešte na základnej škole a boli to modely z elektron-zenitu a občas som mal od Babky - poštárky aj nejaké to ABCčko. Matne si spomínam na Slona-pokladničku, vrtuľník Kamov-Ka Hokum, kamión Scania a aj Robocopa a mnoho malých modelov. Taktiež som skúšal aj vlastné modely.

Momentálne som si zakúpil 2 ks TATRA T815 GTC od Ripper Works, čo bola moja najobľúbenejšia hračka v detstve a celkovo ma príbeh Tatry GTC, ako aj jej konštrukčné riešenie a aj Tatry všeobecne fascinujú.
Predpokladám, že určite mi budete chcieť poradiť, aby som začal ľahším modelom, :) no ja som sa rozhodol ísť na to zhurta, aj keby som si mal vytlačiť ešte 10 opravných kópií a stavať ho 2 roky :)
Zo samotným skladaním plánujem začať až zhruba za mesiac, pokiaľ si nazbieram potrebné informácie a zakúpim potrebné náradie a pomôcky.
Image

Moje ambície sú iba postaviť tento jeden model a spraviť ho dokonale :)
Už teraz som sa dozvedel mnoho cenných informácií tu z fóra a verím, že mnoho ďalších ešte nájdem a možno, aj keď som "zelenáč", aj nejaké poskytnem :)
Last edited by wizz on 26 Dec 2016 12:13, edited 1 time in total.

iconmaster | 38
Last man standing
Name: Peter Jankovič

Re: Wizz

Postby iconmaster » 23 Oct 2016 13:52

Vitaj u nas, Edo :victory:
Vybral si si zaujimavy sposob na odreagovanie - u mna to fungovalo, kym som nezacal robit, odvtedy sa k tomu tazsie dostavam casovo aj psychicky. Ale ved nie vsetci sme rovnaki :wink:

Pre inspiraciu, rady a "technologicke postupy" ohladom lepenia najdes v sekcii Tipy & triky, vratane foto- a video-postupov. Potom si zaloz temu pre svoju stavbu, kde si mozes nechat poradit s konkretnymi detailmi a pod.
Na zaciatok, staci ak si zozenies rezaciu podlozku, nejaky lepsi skalpel, kovove pravitko a lepidla. Dalsie pomocky najdes aj v domacnosti.

Nech sa ti teda dari so stavbou Tatrovky a nech sa tu citis dobre!

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Postby toudi_sk » 23 Oct 2016 14:03

vitaj a nech sa ti darí :wink:
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

petopato | 55
12 násobný gulášmajster!
Name: Peter Židuliak

Postby petopato » 23 Oct 2016 14:26

Vitaj medzi nami :wink:
Predpokladám, že určite mi budete chcieť poradiť, aby som začal ľahším modelom
Naopak, ja si myslím,že si sa rozhodol správne, pokiaľ si chceš zlepiť model, ku ktorému máš z nejakého dôvodu blízko, je to dostatočná motivácia, aby si to neflákal a aby si to aj dokončil, držím palce :victory:

Roman | 53
4K+
Name: Roman

Postby Roman » 23 Oct 2016 15:52

ahoj a vitaj .prajem vela uspechov v lepeni.

Drotik | 56
Name: Vlado

Postby Drotik » 25 Oct 2016 16:02

Vitaj a nech sa darí :wink:
Úsmev dobrého človeka obdarí a nepriateľa naštve.
Kto chce, hľada spôsob, kto nechce, hľada dôvod.

Return to “Vitajte! // Welcome!”