TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

A-10a "WARTHOG" (Thunderbolt II) / GPM / 1:33

Moderators: Trak-Tor, Jolaus

Trak-Tor | 54
2K+
Name: Juraj

Re: A-10a "WARTHOG" (Thunderbolt II) / GPM / 1:33

Postby Trak-Tor » 18 Dec 2023 10:50

Super!
A report ukážkový.
U mňa máš zatiaľ plný počet bodov.
:)
-- Ani budúcnosť už nie je to, čo bývala... --
Moja galéria

StanoL | 41
Name: Stanislav Lelko

Postby StanoL » 18 Dec 2023 11:15

Vau, tak toto je pecka. Pekné spracovanie. :victory:

slimák | --
Name: Jano

Postby slimák » 18 Dec 2023 11:25

Riadny žralok už teraz. Kanón sa podaril, nie je čo skrývať. Dorobené detaily, aj keď drobné, tomu dávajú nie len pre lajka taký ten efekt, "Aha tato, veď sú to rovnaké modely, prečo je tento na pohľad zaujímavejší?"
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jano

Hotové modely: Phoenix DIIa, Z5, T40

Oliver | 32
2K+

Postby Oliver » 18 Dec 2023 11:36

Veľmi pekný detail, super.
Čím režeš ihly? Ja mám žiletkovú pílku JLC, ktorá si s nimi hravo poradí a pri troche brúsenia pilníkmi či brúsnymi papiermi sa aj odrezané strany dajú použiť. Ináč by som odporúčal použiť na každú hlaveň jeden kus ihly a ako vyčnievajúci kúsok (guľometu) použiť ten koniec, ktorý je vlisovaný do tej plastovej onej, cez ktorú sa ihla nastrkáva na injekciu. Plast oškrabávam nožíkom a čo nejde opaľujem zapaľovačom.
Oliver

Na stole: STURMTIGER
Naposledy dokončené: Stielhandgranate 24

GALLERY

"The master derives from his art."
https://www.youtube.com/channel/UC_Sxcj ... J1yC951EKA

johnny7 | 42
Wykonawca
Name: Jano

Postby johnny7 » 18 Dec 2023 16:45

Ináč by som odporúčal použiť na každú hlaveň jeden kus ihly a ako vyčnievajúci kúsok (guľometu) použiť ten koniec, ktorý je vlisovaný do tej plastovej onej, cez ktorú sa ihla nastrkáva na injekciu. Plast oškrabávam nožíkom a čo nejde opaľujem zapaľovačom.
Môžem potvrdiť. Chcel som ti nájsť nejakú detailnú fotku, myslím že hlaveň guľometu som robil z ihly. Ale použil som, tak ako píše Oliver, ten opačný koniec zapustený v plaste. Ide to ľahko olámať a očistiť. Vyzerá to ako odrezané laserom potom. Úplne hladké bez potrebných ďalších úprav a brúsenia.

Čo sa týka postupu v stavbe, tak najviac sa mi páčia tie masívne motory, ktoré vyzerajú ako z vesmírnej lode :)
Hotovo: M4A3 Sherman GPM, Brabham BT26 Forum Team
Na Stole: Dragon Wagon GPM
Pod stolom: SdKfz 251, Mordin Solus (Mass Effect 2)
Zrusene: Skoda Roomster

Matej | 38
Name: parkourista

Postby Matej » 19 Dec 2023 09:12

Ihly režem len odlamovacím nožíkom..Pár krát prejdem po ihle a následne medzi dvomi plochými pinzetami zlomím..Následne diamantovým pilníkom prebehnem..Ono z diaľky ten zlom nie je taký hrozný, ale to priblíženie to vytiahlo..To, že opačný koniec ihly je rovný o tom samozrejme viem..Na rovinu, bolo mi ľúto kvôli tomu zničiť 7 ihiel, mal som doma posledných 5 + nejaké zvyšky a tie som chcel pomíňať.. :bad smile:

Ale teraz mám iný problém..Matúšovi sa nepodarilo zohnať plastovú kabínu na tento model..Na GPM už je vypredaná..Tak sa chcem touto cestou spýtať, či nemá niekto na predaj..Prípadne na požičanie, aby som si podľa nej spravil "kopyto"..V modeli je niečo ako šablóna na fóliu, ale po zlepení je to aj tak nie moc použiteľné..Model obsahuje len toto:

Ide o to, že k tomu nie sú rebrá a teda trafiť správne rozmery a tvar je, aspoň pre mňa nemožné..Preto by som, ak nie kúpiť, tak minimálne potreboval požičať ak ju niekto máte.. :-(
Edit: zrovna pozerám, že už sa dá opäť kúpiť..v čase Matúšovej objednávky bola vapredaná rovnako ako samotný model..aj ten sa už teraz dá kúpiť..do 10.1. majú dovolenku, potom hneď objednávam..ale ak by mal niekto na predaj ponuka stále platí..
Aktuálne: ZIL 131 AC40

Hotovo: BAT-M / A-10 Warthog

Robert Blaschke | 66
Name: Robert

Postby Robert Blaschke » 19 Dec 2023 11:11

Matej | 38
Name: parkourista

Postby Matej » 17 May 2024 09:37

Fuuuu..Dávno som tu nebol.. :haha: Robo ďakujem za link, hneď som to pozeral, ale dokopy s poštou to bolo hrozne moc..Viac, než som bol ochotný dať..ALE medzičasom dali na stránke GPM, že je kabínka k dispozící opäť u nich..Tak som ju hneď aj objednal..Ale to som ešte netušil, aký shit mi príde..Ale k tomu sa dostanem..Neskôr..

Deň pred Vianocami, 23.12. som zlepil gondoly..No, viem, je to už 5 mesiacov.. :beat plaster: Bola to náročná a celkom komplikovaná časť modelu..
Report
[center]podvozkové gondoly[/center]
Najskôr (pre tých, ktorý tento model nevlastnia) ukážka dielov a návodu..

Pre tých, ktorý robia zatvorený podvozok je to v pohode..Ale s otvoreným je to už o inom..Rebrá sú tu len pomocné, aby ste podľa toho natvarovali diely..Šedé diely sú vnútorná strana..Na konci sa má vyrezať tvar podľa tvaru krídla..Po premýšlaní ako na to som sa rozhodol začať od konca..Postup je zrejmý z fotiek.. Zo zelených vonkajších dielov som vzrezal časti, ktoré tam pri otvorenom podvozku nemajú byť..Tie mi následne slúžili na to, aby som podľa nich vyrezal vnútonú časť..

Jedna sa dala spraviť otvorená aj spredu na tankovanie paliva, ale to už bolo nad moje sily..Po vyrezaní tvaru podľa krídla ostávalo už len dobrúsiť trocha tvar a zaretušovať..Inak vyrezať to von bola strašná práca aj s novou čepielkou..Ale vo výsledku ako celok zaujímavé.. :wink:
[center]krídla[/center]
Tie sa skladajú z rovnej časti a potom majú mierny sklon..Konce krídiel sú zaoblené smerom dolu..Za mňa strašne zaujímavé a hrozne sa mi to páči..Tie sa lepili relatívne v pohode, všetko sedelo a najmä spomínané konce sadli úplne parádne..Ďalej som nalepil gondoly..Tie sadli nie až tak dokonale ako by som chcel, ale je to zospodu, tak ma to až tak netrápi..

Nasledovali závesy na výzbroj a tým som mal krídla hotové..
Trocha viac fotiek, ale snáď nevadí..Momentálne je lietadlo už hotové, postupne, keď bude čas pridám ďalšie reporty..Ten ďalší bude o kabínke a kolesách, ktoré som kupoval od GPM a ktoré boli skoro nepoužiteľné.. :scorn:
Aktuálne: ZIL 131 AC40

Hotovo: BAT-M / A-10 Warthog

Oliver | 32
2K+

Postby Oliver » 17 May 2024 09:50

Tak tie gondoly moc šťastne nevyriešili, ale ako hovoríš, zo spodnej strany ich vidieť nebude.
Ináč ti to ide pekne, teším sa na ďalšie pokračovanie.
Rastie z teba ďalší skvelý lietadielkar.
:victory:
Oliver

Na stole: STURMTIGER
Naposledy dokončené: Stielhandgranate 24

GALLERY

"The master derives from his art."
https://www.youtube.com/channel/UC_Sxcj ... J1yC951EKA

sony | 41
2K+
Name: Martin Seemann

Postby sony » 17 May 2024 10:14