TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Minscova brošňa z Baldurs Gate 3

Moderators: Oliver, toudi_sk

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Minscova brošňa z Baldurs Gate 3

Postby toudi_sk » 16 Mar 2024 11:40

Kamarátka z Brna ide na Comic Con do Prahy 5.4. a jej 6.5r syn chce ísť za Minsca z BG3

hlavu si vraj oholí, fialový kruh mu na hlavu namaľujú, meč som začal modelovať

ale 3D tlač je krehká a oceľové pravítko do stredu mi zakázali dať, tak potom objednala (zaklínačský) meč z aliexpressu, dorazí vraj do konca mesiaca, má laminátové jadro a mäkký povrch z polyuretánu, zostáva "už len" kostým, ten mu skúsim spraviť z karimatky podľa obrázku a hlavne vymodelovať brošňu

narobil som kopu obrázkov z videa, aby som najprv získal predstavu, ako to vlastne má vyzerať a je to teda divoký patvar :beat plaster:
bude to niečo ako krúžok na kľúče, zatočené nad sebou vzadu

žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr

Re: Minscova brošňa z Baldurs Gate 3

Postby toudi_sk » 17 Mar 2024 09:31

pôvodne som si myslel, že ten štítok na tank je náročný, ale toto je teda "niečo" :beat plaster: :haha:

[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr

Postby toudi_sk » 18 Mar 2024 21:16

mimoúrovňové križovanie dokončené

už mi z toho začínalo hrabať, zmastiť "drahokam" bola chvíľka a ešte animovaný gif pre predstavu, ako to vyzerá

skúšal som to aj zaobliť na hranách, ale bohužiaľ to Sketchup nezládol podľa mojich predstáv, tak som to nechal tak

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr

Postby toudi_sk » 19 Mar 2024 18:34

skusmo som to celé vytlačilz PLA, dlho som špekuloval, ako umiestniť obrúčku na podložku a vyšlo mi, že jedine na výšku s organickými podporami, klasické by som asi neoddelil bez poškodenia výtlačku a ak by som to dal tlačiť vodorovne, tak medzera medzi horným a dolným krúžkom je 1mm, tam by som podpory nedostal preč vôbec

zostal mi zbytok prúšamentu carmine red, má v sebe také trblietky, na toto bude ideálny, tak som dal na fajront tlačiť "drahokam" z toho

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr

Postby toudi_sk » 20 Mar 2024 20:19

dnes som to vybrúsil šmirglom zrnitosť 800, šev bol zarovnaný a vyzeralo to ako kaz, v každom prípade budem ďalší kameň tlačiť na variabilnú výšku vrstvy 0.05mm, tento som tlačil na 0.07mm a bolo to dosť brúsenia a aj tak je vidieť kruhy

potom som rovno fukol bronzovým sprejom obrúčku, bronzový sprej vyzerá viac zlatý, ako samotný zlatý sprej :haha:

"drahokam" som strekol lesklým lakom a kaz aj vrstvy sa stratili, ale samozrejme je to veľké aj na mňa, nie na 6.5r chalana, takže to bude zmenšovať a to tak, že dosť, minimálne o polovicu :beat plaster:

Fito | 51
Admin
Name: Fito

Postby Fito » 21 Mar 2024 08:11

A tmel,alebo filler by nebol jednoduchší?
Sa iba pýtam, ale keď ťa baví brúsenie tak nič...
...The one who finished the Kriegslok.....................|Blog||Gallery

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr

Postby toudi_sk » 21 Mar 2024 19:12

ja potrebujem farbu materiálu, preto to brúsim, ale nakoniec to bude zmenšené na 40% pôvodnej veľkosti, tlačil som to na vrstvu 0.05mm, zmastil aj adaptér do stojanovej vŕtačky, a leštil so šmirglom v dlani od 500 do 1500 a nakoniec strekol lakom, má to priemer 2cm

zatiaľ sa borím s obrúčkou, je teraz fakt malá, musím ju prerobiť a zjednodušiť

Robert Blaschke | 66
Name: Robert

Postby Robert Blaschke » 22 Mar 2024 11:35

Tak toto je teda iný level zábavy na voľný čas - služba kamarátom do roztrhania tela :P

Dobre ideš zatiaľ. :wink:

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr

Postby toudi_sk » 22 Mar 2024 21:46

dík, snažím sa

porovnanie s pôvodnou veľkosťou brošne

potom som si spravil úchyt, čo bola zábava, pretože hrúbka 2 karimatiek na sebe je 13mm, čo je aj dĺžka skrutky, takže je utopená v tej valcovej časti, čo prechádza materiálom

brošňa je fakt malá a fukol som to bronzovým sprejom, aj som to skúšal šmirglovať, ale je to malé a na jeden víkend je to dobré tak, ako to je

medzitým som sa dopracoval k Jindrovým rozmerom a začal robiť koženú kazajku, strih som obšľahol zo stredovekého gambesonu

bol kreslený rukou, tak som to dal do Sketchupu a prekreslil

potom som to vytlačil na niekoľko A4, zlepil dokopy, vystrihol a u Tiny potom obkreslil na karimatku, vyrezal a pripasoval k Jindrovi, trochy skrátil spodok a pridal rozparky, ešte bolo treba vlepiť rozšírenie na boky, to som už urobil v robote

potom som otestoval svetlohnedý a tmavohnedý sprej, na karimatke drží, len som ju musel poumývať mydlom, aby sa odmastila a nerobili sa oká na farbe

zohnal som si metalické fixky, ktoré dobre kryjú a držia na karimatke a aj nity, čo plánujem dať na kazajku

ešte som vyrezal zosilnenie pliec, ktoré pôjde na vrch, až to olepím šupinami

šupiny som si navrhol v Sketchupe

spravil som z toho .dxf súbor, pomocou ktorého mi ich v robote vyrezali na rezacom plotri z maliarskeho papiera, čo sa dáva na zem, aby sa neušpinila od farby

no a už len to bolo treba nalepiť chemoprénom na kazajku

Brzdič | 40
2K+
Name: Ondra

Postby Brzdič » 23 Mar 2024 21:36

Pěkný, pěkný, jsem fakt zvědav na výsledek.

Return to “3D tlač”