ďakujem a neboj, je tu finále, nebudem to viac siliť a naťahovaťPěkný, pěkný, jsem fakt zvědav na výsledek.
začal som to farbiť, najprv 3 vrstvy a potom ešte 2 ďalšie vrstvy
potom som strekol tmavšie časti zbroje a niekde tu si Tina, duša čistá a neskazená, začala myslieť, že to už je hotové...
musel som ju sklamať a pokračoval som tmavými prúžkami
aby som potom mohol nalepiť vrchnú časť streknutú na tmavo a aj tam spraviť a nalepiť zbytok prúžkov, šablóny som na niektoré robil aj na 5x
a rovno som vyrobil aj límec, stojačik
ďalší "problém" (aspoň v mojej hlave) bol ten, ako spravím desiatky úzkych otvorov na nity (cca 0.5mm x 5mm) do prúžkov nalepených
chemoprénom (čo lepí a drží čepeľ v reze lepšie ako herkules) na v podstate pružný podklad/ karimatku
nakoniec to bol ŽáVeS hodný Patera, len som to prepichol veľkou Olfou AK-4, aj hotové, vybavené, akurát som minul viac ako 100ks nitov
prichádza jedno z posledných zásadných vylepšení vzhľadu, olepenie celej vrchnej časti kazajky konopným lanom,
límec som pre istotu aj obšil, aby tam lepšie držal
nakoniec som upevnil brošňu, nalepil pracky a zbytok nitov na šupinách znázornil metalickou striebornou fixkou, je ju na hnedom podklade vidieť oveľa lepšie, ako zlatú
na úplný záver som ešte zvnútra koženkou prelepil všetkých cca "moc" nitov, to som už nemal chuť fotiť
na to, že to je len karimatka, papier, chemoprén, farba a kus špagátu to nevyzerá až tak zle, uvidíme ako to bude s výdržou
dorobil som to včera a dnes bola generálna skúškav Brne aj s mečom, fotky z akcie dodám neskôr