TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Minscova brošňa z Baldurs Gate 3

Moderators: Oliver, toudi_sk

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Re: Minscova brošňa z Baldurs Gate 3

Postby toudi_sk » 23 Mar 2024 23:48

Pěkný, pěkný, jsem fakt zvědav na výsledek.
ďakujem a neboj, je tu finále, nebudem to viac siliť a naťahovať :wink:

začal som to farbiť, najprv 3 vrstvy a potom ešte 2 ďalšie vrstvy

potom som strekol tmavšie časti zbroje a niekde tu si Tina, duša čistá a neskazená, začala myslieť, že to už je hotové... :haha:

musel som ju sklamať a pokračoval som tmavými prúžkami

aby som potom mohol nalepiť vrchnú časť streknutú na tmavo a aj tam spraviť a nalepiť zbytok prúžkov, šablóny som na niektoré robil aj na 5x
a rovno som vyrobil aj límec, stojačik

ďalší "problém" (aspoň v mojej hlave) bol ten, ako spravím desiatky úzkych otvorov na nity (cca 0.5mm x 5mm) do prúžkov nalepených
chemoprénom (čo lepí a drží čepeľ v reze lepšie ako herkules) na v podstate pružný podklad/ karimatku

nakoniec to bol ŽáVeS hodný Patera, len som to prepichol veľkou Olfou AK-4, aj hotové, vybavené, akurát som minul viac ako 100ks nitov :beat plaster:

prichádza jedno z posledných zásadných vylepšení vzhľadu, olepenie celej vrchnej časti kazajky konopným lanom,
límec som pre istotu aj obšil, aby tam lepšie držal

nakoniec som upevnil brošňu, nalepil pracky a zbytok nitov na šupinách znázornil metalickou striebornou fixkou, je ju na hnedom podklade vidieť oveľa lepšie, ako zlatú

na úplný záver som ešte zvnútra koženkou prelepil všetkých cca "moc" nitov, to som už nemal chuť fotiť
na to, že to je len karimatka, papier, chemoprén, farba a kus špagátu to nevyzerá až tak zle, uvidíme ako to bude s výdržou

dorobil som to včera a dnes bola generálna skúškav Brne aj s mečom, fotky z akcie dodám neskôr
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

Roman | 52
4K+
Name: Roman

Postby Roman » 24 Mar 2024 16:20

super . mas talent na tvorbu filmovych kostymov.
ako planujes znazornit natepniky, nohavice a topanky?
ako prichytis mec na chrbte bojovnika? v pc hre ho drzi gravitacia alebo magnetizmus :P
dufam ze na vystave bude mat chlapec spravene aj krvave prskance ako ma postava v pc hre.

developer10 | 41
Name: Peter

Postby developer10 » 25 Mar 2024 09:35

Tak toto je brutálne dobré, si to vyšperkoval na maximum, ešte že som sem nedával malého kostým rytiera čo sme mu s polovičkou robili na karneval z kartóna a hliníkovej karimatky, oproti tomuto by to vyznelo ako cigánska robota aj keď som bol za to na nás hrdý :D

Btw. tú brašňu by som dal v tej prvej nezmenšenej veľkosti, teraz tam ten šperk nejako "zaniká". A tá robota nad tým si to veru zaslúži, aby ju bolo visieť.

Naozaj veľká paráda, si majster! Trim še
...po 20 rokoch naspäť v papieri, hlavne hasiči :) ...ale niečo som už aj porobil, aha TU
Hrdý na tento multiprojekt Tatry 148 CAS-32 a aktuálne frčím na tomto technikovi plus kopa minimodelov, veď čekni tú galérku

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr

Postby toudi_sk » 25 Mar 2024 18:58

super . mas talent na tvorbu filmovych kostymov.

ďakujem veľmi pekne, snažil som sa a skoro ľutujem, že to nie je naozaj z kože, hlavne keď som ešte v sobotu olepoval spodok otvorov na ruky kožou, aby ho to nedrelo pod pazuchami a až ma mykalo to obšiť dratvou
ako planujes znazornit natepniky, nohavice a topanky?
nijak, Tina bola bezradná, že nemá ani šajn, aký kostým by mu spravila, má teraz trochu iné starosti, behá po súdoch s budúcim bývalým manželom
:-(
tak som jej chcel aspoň trochu uľahčiť život, sáry na čižmy už ušila sama

a na nátepníky som nemal čas, mal som sklz 3 týždne kvôli meraniu veľkosti (hoci umelú kožu som zohnal) a ani energiu, prplačka s nitmi ma vyšťavila
ako prichytis mec na chrbte bojovnika? v pc hre ho drzi gravitacia alebo magnetizmus :P
to ma tiež vytáča v hrách, má na to špeciálny trojpopruhový závesník, na fotke popruh skoro zakrýva brošňu, bude ho mať ale na druhej strane potom, inak na prvý pohľad vyzeral ako bikiny

poprosím ju, nech ten závesník odfotí, pôvodne som rozmýšľal, že spravím oko vzadu na remeni, ale nevedel som, čo dať hore, ale tento záves je super
dufam ze na vystave bude mat chlapec spravene aj krvave prskance ako ma postava v pc hre.
krvavý bol, aspoň podľa videa, hneď na začiatku, keď vyliezol so zubatej truhly, to by som mal potom spraviť aj tú z papendekla, aby ju ťahal na špagáte za sebou
Tak toto je brutálne dobré, si to vyšperkoval na maximum, ešte že som sem nedával malého kostým rytiera čo sme mu s polovičkou robili na karneval z kartóna a hliníkovej karimatky, oproti tomuto by to vyznelo ako cigánska robota aj keď som bol za to na nás hrdý :D
dík a daj, dôležité je, že vás to bavilo a malý mal radosť
Btw. tú brašňu by som dal v tej prvej nezmenšenej veľkosti, teraz tam ten šperk nejako "zaniká". A tá robota nad tým si to veru zaslúži, aby ju bolo visieť.
najprv som videl fotku z cosplay parády z Londýna a znechutilo ma, akú ju má veľkú, takú som fakt nechcel

ale teraz, keď si to spomenul, tak som si dal obrázky vedľa seba a teda mohla byť fakt kúsok väčšia a prekrývať obidva pásiky :beaten:

nevadí, zabavil som sa, účel to snáď splní a ešte som Tinu poprosil, až by na ComiCone videla takýto kostým, nech ho poriadne odfotí :P

podpichujem ju, že na budúci rok by mohli ísť súrodenci za Luka a Leiu, spravil by som im papendeklového R2D2 a nech ho ťahajú za sebou

ale mám už pár rokov smetiak do kúpelne a je proporčne presne ako telo R2D2, tak možno ho spravím z toho, tiež to mám rozrobené v PC
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

Roman | 52
4K+
Name: Roman

Postby Roman » 26 Mar 2024 19:33

ahoj
-ked porovnam tvoju vestu a vestu toho bradateho chlapa tak tvoja vesta je ako prvotriedny filmovy kostym.
-napadlo ma ze by bolo mozne prichytit mec na chrbte neodymovim magnetom. magnet skovat vo veste.
-myslel som ze minsc je oprskany od krvi po boji. v hre dragon age boli postavy po boji riadne oprskane krvou nepriatela,
-robot r2d2 by mohol byt aj pojazdny, zospodku smetaka by mohlo byt nejake lacnejsie vhodne rc auto,
https://www.rcsvet.sk/179-elektro#
- horsie bude ked by chlapec chcel byt buduci rok borg alebo clen bratstva oceli v energozbroji :wink:
keby chcel byt spock alebo kapitan kirk je tvorba kostymu omnoho lahsia
. tusim v druhom dieli baldurovej brany bola postava ktora mala podobny uces a ksicht ako postava na poslednom obrazku. nieje to nahodou vylepsena jaheira?

,

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr

Postby toudi_sk » 27 Mar 2024 19:03

dík, tomu chlapovi akurát závidím ten kožený materiál a áno, je to Jaheira, "všetci" slintajú, aká je hra BG3 úžasná, super a neviem čo, ale je to akurát v prevedení do 3D, že to dobre vyzerá, ale hrateľnosť je oproti BG2 čajový odvar, niečo ako Fallout 3 oproti izometrickým originálom Fallout a Fallout 2, ale to je holt taká doba teraz

tu je ten záves, čo som poprosil, nech odfotí

nosí sa to takto, vpredu je to uchytené na kovovom krúžku

po developerovej pripomienke som si vstúpil do seba a prerobil brošňu

je to streknuté zlatým sprejom, ten údajne nebude tak oteruvzdorný ako bronzový, takže som strekol ešte jeden držiak na sekunďák, ktorý zajtra skúsim prestriekať lesklým lakom a budem dúfať, že ten zlatý sprej nepoškodí a bude to lesklejšie a odolnejšie proti poškriabaniu

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr

Postby toudi_sk » 29 Mar 2024 22:53

brošňa vymenená

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr

Postby toudi_sk » 09 Apr 2024 17:23

fotky z Comic Conu, ako je vidieť, zohnala mu aj ochranu predlaktia

spider | 34
Name: Stano

Postby spider » 09 Apr 2024 19:23

hlavu si vraj oholí
Tak nič no :P

Ale parádne si sa s tým vyhral, musel mať radosť.
правда у воді не тоне і в огні не горить
Working on: KrAZ 255b

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr

Postby toudi_sk » 15 Apr 2024 19:45

hlavu si vraj oholí
Tak nič no :P
písal som "vraj", ako som kúpil, tak predávam, ale musím sa priznať, že osobne som si to ani nevšimol, že si ich nedal ostrihať :beat plaster:
ak mu za rok nestmavnú, bude na budúci ComicCon Luke jak vyšitý

Return to “3D tlač”