750 tehál si už dal, čo by to bolo pre teba 40 000
To čo tu predvádzaš je paráda, Milane.
Jano
Ahojky Jano. No, celý ten model, který se ze začátku jevil jako normální projekt, protože co je to takový motoráček o proti parní lokomotivě, se nakonec změnil na megaprojekt. A to jak model, tak i podložka. Ale co už.... Já zas v údivu koukám na Tvé lodě. Nádherné modely. A umím si úplně představit tu pracnost takový model lodí a v takové naprosto excelentní kvalitě stavět. Jeden čas jsem přemýšlel, že bych si model lodi postavil. Docela mne to lákalo, když jsem viděl Tvé stavby. Šlo by samozřejně o autorský model, protože se mi velmi líbí španělská řadová loď "Santa Anna". Bojovala proti Britům v bitvě u Trafalga, ale nikde jsem nesehnal stavební plány této válečné lodě a tak jsem to zatím pustil z hlavy.Potichu sledujem a furt mi padá sánka![]()
750 tehál si už dal, čo by to bolo pre teba 40 000![]()
To čo tu predvádzaš je paráda, Milane.
Jano
Zdravím kamaráde. No, ono u takového měřítka ti v podstatě nic jiného nezbývá. Kamarádům, kteří patlají architekturu v měřítku 1:100 či 1:150 a více, to asi moc nepomůže. Protože rozměry žlabů jsou na domech podle plochy střechy. Většinou o velikosti 150 - 180 mm, u velkých střech pak dvoustovky. Pokud bys to prásknul do měřítka, tak se rozměry žlabů budou pohybovat okolo 2 mm. I když i to by se asi nechalo zmáknout. Musel bys to ohýbat přes karton o síle 1 až 1,5 mm. Pak to opatrně zaimpregnovat vteřiňákem, aby to neprosáklo a nepřilepilo se to k tomu kartonu. Je potřeba si uvědomit, že i tak ten přehnutý papír má tvarovou paměť, ale to se po seříznutí z podložky nechá opatrně lehkým tlakem prstů doladit. Ale pak to už vlastně není ani čistostavba, protože ty žlaby musíš nabarvit. Problém už je ale k tomu v těchto měřítkách vypatlat kotlíky, je to zaústění svodů ke žlabu a háky, které kotví ty žlaby k trámům střešních krokví. Ale kde se to docela dobře využít, tak výrobě okapniček u techniky, ať už to jsou auta, vojenská technika a další. Já tenhle postup použil na střeše Hurvínka. Je to ohnuté přes karton o síle 1,5 mm.Neskutočne skutočné!Posúvaš architektúru na iný level!
Parádne to šperkuješ s detailmi a prezentuješ zaujímavé tipy, napr. s tvarovaním žľabov. Držím palce do finišu
Díky Olivere. Pochvala potěší a je to to nejlepší palivo do toho motoru, který tě žene dopředu.Takúto modelárčinu môžem, len tak ďalej.
Moc dobre sa na to pozerá.
Ahojky Vašku. No, hromosvod tam nebude. To, co asi myslíš je seříznutá konzole el.přípojky. Přípojku předělali do země.Ty už máš i přípravu na uzemění hromosvodu? Tohle je jediný seriál, který má smysl sledovat ...
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest