TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Hawker Hurricane Mk.IIc / MODELIK / 1:33 / Operácia Overlord - 80. výročie - SKUPINOVKA 2024

Moderators: Trak-Tor, Jolaus

sidewinder | 43
Name: Marián Dragošek

Hawker Hurricane Mk.IIc / MODELIK / 1:33 / Operácia Overlord - 80. výročie - SKUPINOVKA 2024

Postby sidewinder » 28 Jul 2024 20:29

Ahojte
Hurricane v procese vystavby. Prvy model v zivote ktory som ipregnoval nitrolakom. Zatial to ide dobre. Kokpit a male diely - bleeee. Obsivky si uzivam :-)

Trak-Tor | 54
2K+
Name: Juraj

Re: Hawker Hurricane Mk.IIc / MODELIK / 1:33 / Operácia Overlord - 80. výročie - SKUPINOVKA 2024

Postby Trak-Tor » 28 Jul 2024 22:29

Paráda!
:)
-- Ani budúcnosť už nie je to, čo bývala... --
Moja galéria

Robert Blaschke | 66
Name: Robert

Re: Hawker Hurricane Mk.IIc / MODELIK / 1:33 / Operácia Overlord - 80. výročie - SKUPINOVKA 2024

Postby Robert Blaschke » 29 Jul 2024 08:20

Zatiaľ fajne, uvidíme, čo sa z toho nakoniec vykľuje :big smile:

sidewinder | 43

Postby sidewinder » 03 Aug 2024 08:04

Trup skoro hotový, pripravený na spojenie s kokpitom. Kostra krídel hotová. Tento model ma možnoť otvoriť priestor kanónov. Tak to skúsim urobiť. Musím povedať, že návodove kresby slabé a kopa dielov ani v návodovkach nie je.

sony | 41
2K+
Name: Martin Seemann

Postby sony » 04 Aug 2024 12:01

pekne ti to rastie pod rukami.
fajnová prácička :wink:
Papierový člen plastikového klubu

sidewinder | 43

Postby sidewinder » 06 Aug 2024 20:54

Ďakujem chlapci.
Kanóny nemám kovové, takže bojujem s navinutím 80g papiera na ihlu 0,8 mm a je to bleee :dribble: :beat plaster: :beat plaster:
Môžem sa sem tam par otázok opýtať?
Chcem sa opýtať čím nanášate sekundové lepidlo keď vám treba? kovom, drevom, plastom? Herkules nanášam oceľovou ihlou a to viem krásnu malú guličku keď treba, ale sekunďák. To ma ide poraziť. A to UHU lepidlo či už tekuté alebo gélové tiež, nespolupracuje.
Druhá otázka, aké je kúzlo na toto tvarovanie papiera bez zastrihnutia? Tie ohnutia v oblúku na vrchole smerovky myslím.

(zdroj:www.kartonwork.pl)
Je to len guma, koková gulička a voda (sliny)? Alebo je tam ešte nejaké kúzlo?

iconmaster | 38
Last man standing
Name: Peter Jankovič

Postby iconmaster » 06 Aug 2024 22:20

Ja sekunďák nanášam buď ihlou alebo špáratkom. Z ihly viem ľahko očistiť uschnutý zvyšok, ale na špáratku sa tvorí guľka (čo niekedy môže byť aj výhodné, ak chcem nanášať väčšie kvapky..). Ale určite sekunďák má inú viskozitu, než disperzné lepidlá - skorej kvapne a viac rozteká, preto sa aj blbšie, nanáša si myslím..

Robert Blaschke | 66
Name: Robert

Postby Robert Blaschke » 06 Aug 2024 22:55

... čím nanášate sekundové lepidlo...?
Buď ihlou, alebo tenkým drôtikom.

sony | 41
2K+
Name: Martin Seemann

Postby sony » 07 Aug 2024 09:55

Je to len guma, koková gulička a voda (sliny)? Alebo je tam ešte nejaké kúzlo?
nie, žiadne iné kúzlo...
papier navlhčiť slinami, alebo BCG lepidlom (to chce tiež prax) a na gume dotvarovať gulovými udelátkami.
Ja si ešte dopomáham jemne natvarovať v rukách a plochou pinzetou urobiť jemne predohyb, aby nevznikla hrana a následne dohladiť udelátkami z rubu na gume.
skúšaj, výsledok sa isto dostaví
Papierový člen plastikového klubu

Return to “Letecká technika // Aircrafts”