TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

WACO CG-4A Hadrian / GPM / 1:33 / Operácia Overlord - 80. výročie - SKUPINOVKA 2024

Moderators: Trak-Tor, Jolaus

LaBa | 45
Name: Ladislav Bachorec

Re: WACO CG-4A Hadrian / GPM / 1:33 / Operácia Overlord - 80. výročie - SKUPINOVKA 2024

Postby LaBa » 07 Aug 2024 10:22

Pozerám že aj napriek letu a peknému počasiu tu ľudia nezaháľajú. Tak som si povedal že aj ja musím dačo spraviť.
Z laserov som zhotovil kostru pravého krídla.

Ďalej som zlepil vztlakovú klapku pravého krídla.

No a vystrihol som opláštenie pravého krídla. Pri tomto počine som zistil že si musím viac upratať pracovný stôl aby som s tým dielom mohol manipulovať. Ešte o kúsok väčší diel a moja A3 rezacia podložka by už nepostačovala. Akože toto ako budem ohýbať, tvarovať a lepiť ešte netuším. Samotné toto krídlo bude najrozmernejší model aký mám zlepený (teda aspoň najdlhší).

Teraz nastáva čas na otázky. Či oblepiť kostru krídla obšívkou postupne, alebo vytvarovať a zlepiť obšívku a potom rám vsunúť a zalepiť do vnútra??? No je to mazec.

LaBa | 45

Re: WACO CG-4A Hadrian / GPM / 1:33 / Operácia Overlord - 80. výročie - SKUPINOVKA 2024

Postby LaBa » 05 Oct 2024 10:37

Nitra sa !!!BLÍŽI!!! a ja nie a nie nájsť čas. V robote som oznámil že si zoberiem pár dní voľna, tak dúfam že sa podarí termín stihnúť.
Dnes ráno ma všetci opustili a ostal som "sám doma" (len nie bohatý), tak som si na 2 hodinky sadol že dačo porobím.
Kostru krídla som obtiahol už dávnejšie, ale nebol čas to nafotiť a potom som na to aj zabudol. Bol to boj a úplne spokojný nie som. No nie som lietadielkár a vzhľadom na tú veľkosť asi fajn.

Podoplňoval som drobnosti ako tiahla a doplnil už pred tým zlepenú klapku.

No a vyskúšal som si to na sucho priložiť k trupu. Stále mi akosi nedochádza aké to bude nakoniec veľké. Už s jedným krídlom sa to nevmestí na podložku.

Teraz sa len pustiť do druhého krídla a možno to dopadne lepšie...

Tomasz | --
Name: Tomáš Wolanszký

Postby Tomasz » 05 Oct 2024 11:52

:big smile: parádna práca ale naozaj je to obrovské keď si vezmem že jedno krídlo zaberá celú podložku ..rád si to pozriem potom naživo v Nitre

Trak-Tor | 54
2K+
Name: Juraj

Postby Trak-Tor » 05 Oct 2024 13:40

Super!
Asi by si mal porozmýšľať ako urobiť tie krídla vyberacie...
:)
-- Ani budúcnosť už nie je to, čo bývala... --
Moja galéria

krtek | 49
Name: Ján

Postby krtek » 07 Oct 2024 20:29

Super práca,tie krídla urob určite vyberacie. :)

LaBa | 45

Postby LaBa » 22 Oct 2024 23:55

Nitra je tak povediac "zajtra", takže taký malý maratón v lepení a snáď to do soboty dám.
Dnes druhé krídlo:

Toto krídlo sa mi až tak nepodarilo ako prvé a veľa nechýbalo aby tento stroj neskončil ako vrak. Taký kus papiera sa strašne na hovno tvaruje a lepí na kostru (a to dosť biednu).
A nasadené na trupe:

Ďalej som pokračoval s chvostom:

Ten sa lepil lepšie i keď lasery k tomu kreslil dáky neználek, lebo som ich komplet musel orezávať aby tam vošli. Proste zobral rozmery plášťa ale nemyslel na to že to sa má vmestiť do vnútra toho plášťa.

Nasledovala "plutva"??:

Toto s lepilo super a viac menej všetko pasovalo.

Nasucho položené na chvoste:

A nasucho priložené k trupu:

Dúfam že mi chuť lepiť vydrží a ďalší príspevok dám zajtra.

Trak-Tor | 54
2K+
Name: Juraj

Postby Trak-Tor » 23 Oct 2024 06:35

Paráda!
:)
-- Ani budúcnosť už nie je to, čo bývala... --
Moja galéria

iconmaster | 38
Last man standing
Name: Peter Jankovič

Postby iconmaster » 23 Oct 2024 18:41

A prívesný vozík máš nachystaný? :P

Fito | 51
Admin
Name: Fito

Postby Fito » 23 Oct 2024 18:51

Krásny Canadair, pekne ti to ide.
...The one who finished the Kriegslok.....................|Blog||Gallery

LaBa | 45

Postby LaBa » 23 Oct 2024 21:44

Dnes som zlepil zvislú klapku a nalepil ju na plutvu:

Ďalej som zlepil horizontálne klapky a zadné krídelká:

A nalepil som ich na chvostovú časť:

Ďalej som na chvostovú časť prilepil plutvu:

Zlepil som zadné koliesko a prilepil k chvostovej časti:

Nakoniec som doplnil posledné časti chvosta a to "výstuhy":

Do hlavného trupu som vlepil nosníky ktoré budú držať krídla. Predstavte si oni ich fakt držia aj bez podpôr:

Jediné čo mi robí vrásky na čele je že priložil som strop k trupu a moc teda nesedí. Neviem ešte ako to nalepím a zaretušujem, ale zatiaľ to odsúvam a potom uvidím.

Return to “Letecká technika // Aircrafts”