[center]ZIL-131 AC-40-137A (ЗИЛ-131 АЦ-40-137A)[/center]
Koho by zaujímalo ako vyzerá samotný model tu je video z Betexy:https://www.youtube.com/watch?v=whQbPosr704
Jediný zlepený model, na ktorý som narazil je tento:
http://www.kartonowki.pl/modele-galeria ... 131-answer
Ak o nejakom reporte viete dajte vedieť budem Vám vďačný..
Čo sa týka samotného modelu..Tento model pre mňa svojou predlohou veľmi zaujímavý a bude to pravdepodobne prvý aj posledný hasičský automobil, ktorý budem lepiť..Hneď ako tento model Angraf vydal vedel som, že ho musím hneď mať..Už z obálky je vidieť, kde bola predloha pre tento model použitá..Bolo to pri hasení požiaru po výbuchu v Černobyle..A môj model by mal byť vo finále zasadený priamo do tohoto prostredia..Ešte som neni úplne rozhodnutý či priamo ako na obálke pri elektrárni, alebo neskôr po uhasení na "pohrebisku techniky" (ale skôr asi druhá možnosť..)
Keď ku mne model dorazil, moje nadšenie vystriedalo sklamanie..Ako to už u Angrafu býva, model nie je až taký prepracovaný ako napr. modely od Model-komu..Už aj samotný autor modelu je predzvesťou, že sa nedajú čakať zázraky..Veľa detailov je vypustených a zjednodušených, je tu absencia motora a jeden detail v samotnej kabíne..K nemu sa ešte dostanem neskôr..Pôvodne po prvom prelistovaní išiel do šuflíka neskôr na predaj..Nakoniec som sa rozhodol. že ho predsa len skúsim postaviť..
V súčasnosti už model pomaly farbím, je už na 80% hotový..Nechcel som zakladať vlákno skôr, nevedel som, či model dokončím, pretože tých chýb či už v modely alebo v návodoch je naozaj kopa..A samozrejme sú aj chýbajúce diely alebo diely, ktorých malo byť viac a je ich len polovica..(dezény)
V lete som si k nemu objednal od Juraja lasery..Už vtedy sa stalo, že mi poslali lasery na úplne iný model..Ani po Jurajových mailoch neposlali nové, tak mi ich objednal znova..Nakoniec prišli po dlhej dobe, no to, čo prišlo, bola jedna veľká katastrofa..
Nie, nie ste po opici a nevidíte krivo..To je naozaj takto vypálené a takto to predali..Hnus..A to sú tak vypálené 4 strany z 5tich..
Druhá vec je, že vypálené diely sú menšie ako pôvodné z modelu..Neviem či je to hrúbkou rezu lasera, ale vo výsledku sú diely menšie..Tu som odfotil jeden príklad..
Ďaľšie čo musím autorovi vytknúť je fakt že nepočíta s hrúbkou papiera..V podstate každé teleso, ktoré sa má po obvode oblepiť plášťom tak ten plášť je krátky..Čiže všetko treba brúsiť, aby to vyšlo..
Report
[center]Kolesá[/center]
Tých má model celkom 6, no ja som spravil ešte rezervu naviac, tú autor vypustil..Najskôr som si diely okopíroval a rezervu lepil z kópie..Kolesá som doplnil o ráfik z drôtu..Tu pozor, dezén na kolesá je tu tak možno na polovicu kolies, treba si ho dopredu okopírovať..
[center]Rám, nápravy[/center]