TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

A.S.-51 HORSA Mk.I / GPM / 1:33 / Operácia Overlord - 80. výročie - SKUPINOVKA 2024

Moderators: Trak-Tor, Jolaus

Trak-Tor | 54
2K+
Name: Juraj

Re: A.S.-51 HORSA Mk.I / GPM / 1:33 / Operácia Overlord - 80. výročie - SKUPINOVKA 2024

Postby Trak-Tor » 09 Jan 2025 15:51

Super!
Chyby nevadia, aj tak to bolo len na jedno použitie...
:P
-- Ani budúcnosť už nie je to, čo bývala... --
Moja galéria

sony | 41
2K+
Name: Martin Seemann

Re: A.S.-51 HORSA Mk.I / GPM / 1:33 / Operácia Overlord - 80. výročie - SKUPINOVKA 2024

Postby sony » 10 Jan 2025 09:18

no pekne ideš :victory:
Papierový člen plastikového klubu

Oliver | 32
2K+

Postby Oliver » 10 Jan 2025 11:47

Keď som videl o koľko ti ten kruh za sedačkami prečnieva cez presklenie kokpitu, neveril som, že to naň pôjde natiahnuť.
Ale zvládol si to super. Ideš dobre, len vytrvaj.
:big smile:
Oliver

Na stole: STURMTIGER
Naposledy dokončené: Stielhandgranate 24

GALLERY

"The master derives from his art."
https://www.youtube.com/channel/UC_Sxcj ... J1yC951EKA

LaBa | 45
Name: Ladislav Bachorec

Postby LaBa » 13 Jan 2025 13:25

Ďakujem chalani za podporu a budem sa snažiť vytrvať.

Včera som využil škaredé studené počasie a pokračoval som v prácach na chvostovej časti. Pri lepení som zabudol na fotenie tak mám foto iba finálneho počinu.
Pevná zvislá časť bola viac menej bez problémov.

Horšie to bolo so smerovkou. Úplne absentuje naznačenie polohy výstuh. Dĺžky niektorých výstuh ignorujú hrúbky výstuh priliehajúcich kolmo. Hrana obšívky nemá perforácie (zástrihy) pre zaoblenie, takže som to skúšal naslinením a tvarovaním. Rozloženie výstuh rozbíja tuhosť konštrukcie a celkovo to je zle navrhnuté. Keď že kostra nie je v jednom celku pri lepení obšívky to malo tendenciu krútiť sa a nedržať tvar. Nakoniec sa ale podarilo a lepšie ako som čakal.

Teraz ma čakajú výškovky. Tu som narazil na ďalší problém, a to že obe strany majú jednu spoločnú priečnu výstuhu prechádzajúcu chvostovou časťou. A keď že jednotlivé výškovky nie sú nasúvacie ale kolmé rebrá sa lepia na to spoločné rebro a potom sa musia oblepiť a dotvarovať, nemám predstavu ako to robiť už na hotovej chvostovej časti aby som to nepototo. Rozmýšľam že to spoločné rebro prepolím. Každú výškovku zlepím zvlášť a do rebier urobím kruhové otvory pre novú spoločnú výstuhu (špajla, mosadzný drôt...) ktorú vlepím do chvostovej časti a hotové výškovky na ňu nasuniem a zalepím. No uvidím ako to dopadne.
Lepeniu zdar.

LaBa | 45

Postby LaBa » 15 Jan 2025 11:33

Malý posun:

LaBa | 45

Postby LaBa » 20 Jan 2025 13:59

Ahojte.
Včera som využil trocha samoty doma. Rozdelil som nosník zadných krídelok a vlepil som do trupu mosadzný drôt. Následne som krídelka nalepil na trup.

Následne som skompletizoval podpery a prilepil k celku

K chvostovej časti mi chýbajú už len klapky, sedačka a "pristávací klzák".

Trak-Tor | 54
2K+
Name: Juraj

Postby Trak-Tor » 20 Jan 2025 14:45

Parádička!
:wink:
-- Ani budúcnosť už nie je to, čo bývala... --
Moja galéria

LaBa | 45

Postby LaBa » 23 Jan 2025 14:33

Včera sa mi podarilo dokončiť chvostovú časť. Tie plochy sú obrovské a bol to troška pôrod. S vizuálom nie som až tak spokojný, ale lepšie to proste asi nedám. Začínam sa obávať stredovej časti kde obšívka je jeden obrovský tubus a hlavne krídel ktoré sú obrovské.

Lubosch | 52

Postby Lubosch » 23 Jan 2025 22:32

vlecka za jeep je uplne vymyslena./ cudujem sa ze autor vypustil takuto hnusobu a este to bachol na prednu stranu, podkladov je na vlecku vela/ mozu sa pouzit akurat kolesa
Image
Ten príves nieje vymyslený. Britské výsadkové jednotky také prívesy používali.

LaBa | 45

Postby LaBa » 25 Jan 2025 22:24

Ten príves nieje vymyslený. Britské výsadkové jednotky také prívesy používali.
On to ani tak nemyslel že by bol úplne vymyslený, ale že v tej vystrihovačke je príves vymyslený a nezodpovedá skutočnej predlohe.

Return to “Letecká technika // Aircrafts”