TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

XVII. Papierová hvezdáreň /3.7 - 6. 7. 2025/ Malé Bielice - Hvezdáreň v Partizánskom [SR]

WanRayen | 49
Papierovy Kopernik
Name: Tino

XVII. Papierová hvezdáreň /3.7 - 6. 7. 2025/ Malé Bielice - Hvezdáreň v Partizánskom [SR]

Postby WanRayen » 03 Feb 2025 13:14

XVII.ročník - Papierová hvezdáreň
3.7. až 6.7.2025 (4 dni - štvrtok až nedeľa)
Hvezdáreň Malé Bielice (Mestská časť Partizánske)

Info:
Účasť možná len od 18 rokov. Stanovanie v areáli hvezdárne nie je možné. V prípade nejakých otázok mi napíšte ss.

Akcia má obmedzený počet účastníkov podľa možnosti ubytovania teda 25 účastníkov (pri nedostatku miest budú uprednostnení tí, ktorí na akcii už boli a zanechali za sebou dobré meno).

Záväzne sa môžete prihlásiť súkromnou správou do správy prosím uveďte na koľko dní chcete na akcii byť (prednosť v ubytovaní majú tí, ktorí sa nahlásia na celú akciu).
Kto sa chce prísť "len" pozrieť, je srdečne vítaný. Návštevný deň je sobota.

Cena 15€/noc + 2€ drevo na osobu ca celú akciu (Zmena tarify - TSK im upravilo cenník) + cca 5€ a viac na spoločný nákup.

( na celú akciu za ubytovanie a spoločný nákup si treba našporiť 50€ :))
Platí sa priamo na hvezdárni.

Doplňujúce info a foto:
A o čom to je? To už viete. Hlavne sa stretnúť, spoznať sa, trochu sa niečo naučiť, pozorovať krásy vesmíru, zastrieľať si, pokecať, polepiť, poopekať a podobne. Proste taký papierový relaxačný workshop.

Pár dodatkov k organizácii:
- v cene sú zahrnuté aj obliečky.
- strava je na vlastne náklady avšak treba si zarátať voľajaké euro aj pre spoločný nákup potrebný na guľáš, bryndzové halušky a grilovačku. Je tam kuchynka, takže niečo sa bude variť aj tam.
- opekať sa dá za každého počasia (pod krytým ohniskom).
- pozorovania budú vždy večer za priaznivého počasia.

Program:

Štvrtok
- príchod možný od rána
- načerpanie atmosféry
- ubytovanie
- zjednotenie sa s prostredím
- večera (opekačka)
- lepenie (workshopy)

Piatok
- lepenie (workshopy)

Sobota - Deň otvorených dverí fóra papermodelers.sk (návštevný deň)
- lepenie (workshopy)
- obed (guláš)
- večera (dojedanie obeda + opekačka) + šampanské a torta na oslavu narodenín fóra.
- market (tu môžete darovať, predať, kúpiť, poprípade vymeniť všetko čo súvisí s modelárskou prácou)
- večerné pozorovanie objektov aktuálnej oblohy (v prípade priaznivého počasia) cca do 01:00

Nedeľa
- Raňajky
- upratovanie
- odchod do 12:00

Foto:

Minule ročníky:

Archív:
I. ročník 2009
II. ročník 2010
III. ročník 2011
IV. ročník 2012
V. ročník 2013
VI. ročník 2014
VII. ročník 2015
VIII. ročník 2016
IX. ročník 2017
X. ročník 2018
XI. ročník 2019
XII. ročník 2020
XIII. ročník 2021
XIV. ročník 2022
XV. ročník 2023
XVI. ročník 2024

Prihlásenie je ešte možné - ostáva 12 miest.

Zoznam prihlásených

01 Wanrayen
02 Fito
03 Ondro
04 Iconmaster
05 Developer10+jr
06 toudi_sk
07 martin1807
08 serpens
09 spider
10 lowi
11 petopato
12 johny7
13 juraj_ziacik

Nezabúdajme na to že to tam treba odovzdať, v takom stave v akom to dostaneme.
Poprosím terajšieho držiteľa aby priniesol putovný pohár, alebo zabezpečil jeho prítomnosť na tejto akcii.
Last edited by WanRayen on 24 Jun 2025 16:03, edited 3 times in total.

spider | 34
Name: Stano

Re: XVII. Papierová hvezdáreň /3.7 - 6. 7. 2025/ Malé Bielice - Hvezdáreň v Partizánskom [SR]

Postby spider » 20 Jun 2025 10:47

Už len necelé 2 týždne...
Príchod kedy najskôr? Treba niečo kupovať z mäsiarstva, alebo niečo vopred objednávať?
Ak by som mal niekomu niečo doniesť, ozvite sa. Poznačeného mám len petopata - Kamaz.
Ja pôjdem ako vždy autom z TN, takže ak mám niekoho zobrať, dajte vedieť.
правда у воді не тоне і в огні не горить
Working on: KrAZ 255b

lowi | 45
Name: Vilo

Re: XVII. Papierová hvezdáreň /3.7 - 6. 7. 2025/ Malé Bielice - Hvezdáreň v Partizánskom [SR]

Postby lowi » 20 Jun 2025 11:50

no kto si toto pamätá ?? takí sopláci sme boli... :haha: :haha:
https://www.youtube.com/watch?v=4H5wa7tRO0U

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Postby toudi_sk » 20 Jun 2025 16:15

5:02 - Ondro, sluchaj, mamine povieme, že ... :bad smile:
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

developer10 | 41
Name: Peter

Postby developer10 » 20 Jun 2025 21:46

Chalani, mňa trápi jedna vec, ktorú by som chcel s niekym prebeať a najlepšie keby aj priniesol pakšamenty na to - KOLESÁ NA POLETUCHY…

Skrátka, doyebabral som už druhé v mojom krátkom živote a keďže ide o veľmi dôležitý model (hej je to tá obluda..) tak by som to chcel nejak dať dokopy žeby to aj vyzeralo a hlavne aby som našiel fígeľ ako to spraviť najlepšie… Nepodujme sa niekto na lrátky súkromno-verejný workšopík?

Tie dva týždne zbehnú ako voda, ochvíľu je to tu!!! Trimce še mocno
...po 20 rokoch naspäť v papieri, hlavne hasiči :) ...ale niečo som už aj porobil, aha TU
Hrdý na tento multiprojekt Tatry 148 CAS-32 a aktuálne frčím na tomto technikovi plus kopa minimodelov, veď čekni tú galérku

WanRayen | 49
Papierovy Kopernik

Postby WanRayen » 22 Jun 2025 10:43

Chalani na hvezdárni tam, kde sa fotíme bude postavený bazén s priemerom 3 m a výškou 80cm. Takže berte si plavky aby sme sa mohli osviežiť. :wink:

iconmaster | 37
Last man standing
Name: Peter Jankovič

Postby iconmaster » 22 Jun 2025 11:19

Wow, to sú čo za vychytávky?! Na Hvezdárni sa to nejako rozbehlo: Najprv nový riaditeľ, potom nové vonkajšie sedenie a záhony, potom hojdačka, lehátka a športové potreby a teraz bazén! :jawbone:

Dokonca neviem, či sme si niekedy v minulosti nerobili aj srandu z rozkopaného miesta pod orechom, že tam príde bazén. A teraz je to realita :victory:

developer10 | 41
Name: Peter

Postby developer10 » 22 Jun 2025 22:40

Taže spoločná fotka bude v bazéne?! Naozaj sme dospeli do štádia že ideme namiesto vystavivania modelov zbierať lajky za vystavenie našich špekov? Som za každú srandu, budú fotky hvizdne bielych intergalaktických tuleňov :haha:
Ja už mám zbalené, čakám už len na techničák.
...po 20 rokoch naspäť v papieri, hlavne hasiči :) ...ale niečo som už aj porobil, aha TU
Hrdý na tento multiprojekt Tatry 148 CAS-32 a aktuálne frčím na tomto technikovi plus kopa minimodelov, veď čekni tú galérku

petopato | 55
12 násobný gulášmajster!
Name: Peter Židuliak

Postby petopato » 22 Jun 2025 22:46

Je veľmi ťažké netešiť sa... :P

WanRayen | 49
Papierovy Kopernik

Postby WanRayen » 23 Jun 2025 09:24

Som rád že sa nikto z nás neteší.
Každopádne dajte mi vedieť, ktorú planétu mám doniesť. 6 metrovú Zem alebo 5m Mars?

spider | 34
Name: Stano

Postby spider » 23 Jun 2025 09:50

Zober obe, Mars nafúkneme a Zem obzrieme na plocho :haha:
правда у воді не тоне і в огні не горить
Working on: KrAZ 255b

Return to “Akcie, súťaže a výstavy // Actions, Contests & Exhibitions”