TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

XVII. Papierová hvezdáreň /3.7 - 6. 7. 2025/ Malé Bielice - Hvezdáreň v Partizánskom [SR]

WanRayen | 49
Papierovy Kopernik
Name: Tino

XVII. Papierová hvezdáreň /3.7 - 6. 7. 2025/ Malé Bielice - Hvezdáreň v Partizánskom [SR]

Postby WanRayen » 03 Feb 2025 13:14

XVII.ročník - Papierová hvezdáreň
3.7. až 6.7.2025 (4 dni - štvrtok až nedeľa)
Hvezdáreň Malé Bielice (Mestská časť Partizánske)

Info:
Účasť možná len od 18 rokov. Stanovanie v areáli hvezdárne nie je možné. V prípade nejakých otázok mi napíšte ss.

Akcia má obmedzený počet účastníkov podľa možnosti ubytovania teda 25 účastníkov (pri nedostatku miest budú uprednostnení tí, ktorí na akcii už boli a zanechali za sebou dobré meno).

Záväzne sa môžete prihlásiť súkromnou správou do správy prosím uveďte na koľko dní chcete na akcii byť (prednosť v ubytovaní majú tí, ktorí sa nahlásia na celú akciu).
Kto sa chce prísť "len" pozrieť, je srdečne vítaný. Návštevný deň je sobota.

Cena 15€/noc + 2€ drevo na osobu ca celú akciu (Zmena tarify - TSK im upravilo cenník) + cca 5€ a viac na spoločný nákup.

( na celú akciu za ubytovanie a spoločný nákup si treba našporiť 50€ :))
Platí sa priamo na hvezdárni.

Doplňujúce info a foto:
A o čom to je? To už viete. Hlavne sa stretnúť, spoznať sa, trochu sa niečo naučiť, pozorovať krásy vesmíru, zastrieľať si, pokecať, polepiť, poopekať a podobne. Proste taký papierový relaxačný workshop.

Pár dodatkov k organizácii:
- v cene sú zahrnuté aj obliečky.
- strava je na vlastne náklady avšak treba si zarátať voľajaké euro aj pre spoločný nákup potrebný na guľáš, bryndzové halušky a grilovačku. Je tam kuchynka, takže niečo sa bude variť aj tam.
- opekať sa dá za každého počasia (pod krytým ohniskom).
- pozorovania budú vždy večer za priaznivého počasia.

Program:

Štvrtok
- príchod možný od rána
- načerpanie atmosféry
- ubytovanie
- zjednotenie sa s prostredím
- večera (opekačka)
- lepenie (workshopy)

Piatok
- lepenie (workshopy)

Sobota - Deň otvorených dverí fóra papermodelers.sk (návštevný deň)
- lepenie (workshopy)
- obed (guláš)
- večera (dojedanie obeda + opekačka) + šampanské a torta na oslavu narodenín fóra.
- market (tu môžete darovať, predať, kúpiť, poprípade vymeniť všetko čo súvisí s modelárskou prácou)
- večerné pozorovanie objektov aktuálnej oblohy (v prípade priaznivého počasia) cca do 01:00

Nedeľa
- Raňajky
- upratovanie
- odchod do 12:00

Foto:

Minule ročníky:

Archív:
I. ročník 2009
II. ročník 2010
III. ročník 2011
IV. ročník 2012
V. ročník 2013
VI. ročník 2014
VII. ročník 2015
VIII. ročník 2016
IX. ročník 2017
X. ročník 2018
XI. ročník 2019
XII. ročník 2020
XIII. ročník 2021
XIV. ročník 2022
XV. ročník 2023
XVI. ročník 2024

Prihlásenie je ešte možné - ostáva 12 miest.

Zoznam prihlásených

01 Wanrayen
02 Fito
03 Ondro
04 Iconmaster
05 Developer10+jr
06 toudi_sk
07 martin1807
08 serpens
09 spider
10 lowi
11 petopato
12 johny7
13 juraj_ziacik

Nezabúdajme na to že to tam treba odovzdať, v takom stave v akom to dostaneme.
Poprosím terajšieho držiteľa aby priniesol putovný pohár, alebo zabezpečil jeho prítomnosť na tejto akcii.
Last edited by WanRayen on 24 Jun 2025 16:03, edited 3 times in total.

Fito | 51
Admin
Name: Fito

Re: XVII. Papierová hvezdáreň /3.7 - 6. 7. 2025/ Malé Bielice - Hvezdáreň v Partizánskom [SR]

Postby Fito » 07 Jul 2025 08:17

Dobre bolo!

Píšte si do kalendárikov, 1-5. 7.2026 :victory:

...The one who finished the Kriegslok.....................|Blog||Gallery

johnny7 | 42
Wykonawca
Name: Jano

Re: XVII. Papierová hvezdáreň /3.7 - 6. 7. 2025/ Malé Bielice - Hvezdáreň v Partizánskom [SR]

Postby johnny7 » 07 Jul 2025 09:34

Fajna bola Hvezdáreň. Díky hoši....

Hotovo: M4A3 Sherman GPM, Brabham BT26 Forum Team
Na Stole: Dragon Wagon GPM
Pod stolom: SdKfz 251, Mordin Solus (Mass Effect 2)
Zrusene: Skoda Roomster

LaBa | 45
Name: Ladislav Bachorec

Postby LaBa » 07 Jul 2025 11:02

Píšte si do kalendárikov, 1-5. 7.2026
Už teraz viem povedať že nebudem môcť, keďže vždy prvý júlový víkend máme rodinnú oslavu. Iba že by som bol len do piatka.

WanRayen | 49
Papierovy Kopernik
Name: Tino

Postby WanRayen » 07 Jul 2025 11:43

Všetkým vám ďakujem.
Dobre mi s vami bolo. :wink: :victory:
Nejake tie momentky z fotenia na spoločnú foto:

A vydarená spoločná:

serpens | 42
a.k.a. hado
Name: Miro

Postby serpens » 07 Jul 2025 12:42

Pekna sa podarila, snad nie posledna :big smile:

Ked sme sa isli fotit mi to pripomenulo tuto fotku z prvej hvezdarne a prislo mi to, ze tu sme zacinali tu koncime :beat plaster:

"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts

lowi | 45
Name: Vilo

Postby lowi » 07 Jul 2025 13:03

tsss.... ale vás tam bolo... :haha:

developer10 | 41
Name: Peter

Postby developer10 » 07 Jul 2025 14:14

Nigďe nekončíme, lebo je to vzácne! Veru, bolo zase super, s novým vedením aj tá skorozrúcanina pekne ožila a myslím, že sme sa im zapísali dobre, aj keď sme po streche lozili :D

Ďakujem všetkým zúčastneným za opäť skvelé chvíle spoločne strávené, všetko bolo naparádu!

AJ z astronómie sme sa zase niečo nové dozvedeli

A pikoška na záver, keď už tak spomíname, išiel som teraz na kávu po obede a pozerám na vedľajšom stole zošitá kniiha Kozmos ročník 1999-2000, a ako som to otvoril vybehol na mňa Mešter... Tomu sa musí veľmo štikútať :D

Ďakujeme ešte raz a vidíme sa o rok, termín 1-5.7.2026 zapísaný! Trimce še!
...po 20 rokoch naspäť v papieri, hlavne hasiči :) ...ale niečo som už aj porobil, aha TU
Hrdý na tento multiprojekt Tatry 148 CAS-32 a aktuálne frčím na tomto technikovi plus kopa minimodelov, veď čekni tú galérku

spider | 34
Name: Stano

Postby spider » 07 Jul 2025 14:58

Tu už ani nemá zmysel niečo hodnotiť. Bolo krátko, ale super. Kto bol, vie, kto nebol, môže ľutovať.
K dokonalosti chýbajú už len sieťky na okná, nová chladnička a aby sa nekradli krabice :P

Ďakujem všetkým, čo prišli. Rád som vás po dlhšom čase znova videl a snáď sa vidíme aj o rok, prípadne aj skôr.
(Napríklad taká jesenná cez Nitru, ja som stále za! Aj keď sa frfle na vzdialenosť, stále je to len hodinka cesty a miesta v aute mám voľné)
правда у воді не тоне і в огні не горить
Working on: KrAZ 255b

petopato | 55
12 násobný gulášmajster!
Name: Peter Židuliak

Postby petopato » 07 Jul 2025 17:03

A pikoška na záver, keď už tak spomíname, išiel som teraz na kávu po obede a pozerám na vedľajšom stole zošitá kniiha Kozmos ročník 1999-2000, a ako som to otvoril vybehol na mňa Mešter... Tomu sa musí veľmo štikútať :D

A v ľavom dolnom rohu to bude asi Jano...

iconmaster | 37
Last man standing
Name: Peter Jankovič

Postby iconmaster » 07 Jul 2025 21:08

Aj ja ďakujem všetkým zúčastneným, bol to ďalší pohodový ročník a tiež by som tam rád ostal ešte pár dní s takouto partiou!

Ako to už bolo naznačované, vítalo nás hneď niekoľko noviniek a dokonca aj tematické memečko od Spidera na bunkách :haha:
K dokonalosti chýbajú už len sieťky na okná, nová chladnička
Presne tak. Ako sme sa bavili, aj by sme mohli prispieť na prvú splátku k chladničke sumou za vratné fľaše a plechovky :)

Nafukovacia zemeguľa bola parádna, hádam o rok pozrieme aj na Mars!

Treba ešte spomenúť veterníky, ktoré doniesol Developer - boli bohovské!! :still dreaming:

A chválim aj tohtoročnú inováciu - Spiderov výrobník ľadu. Keď už chladnička nestíhala, aspoň takto sme si mohli rýchlo ochladiť nápoje.
Ked sme sa isli fotit mi to pripomenulo tuto fotku z prvej hvezdarne a prislo mi to, ze tu sme zacinali tu koncime :beat plaster:
Nekončíme. Ber to ako nový začiatok! :wink: (Konečne sa tam pohli veci s novým riaditeľom)
A v ľavom dolnom rohu to bude asi Jano...
Hej, tiež som ho hneď zbadal. Aj na strednej fotke, pod trojnožkou.

Return to “Akcie, súťaže a výstavy // Actions, Contests & Exhibitions”