Minule ma kolega zavolal pomôcť pri bagrovaní - prenajal si minibáger a nakoniec som končil ako bagrista a celkom ma to bavilo!
Leto je v podstate za nami a ja začínam ľutovať, že som nevyužil teplné dni aspoň na farbenie. Pravda, nebolo to úplne že pripravené, lebo chýbali nejaké detaily, na ktoré prichádzam ešte aj teraz..
Po trochu špekulovaní a spomínaní, čo všetko som ešte chcel dorobiť pred farbením, som sa pustil do drotárčiny. Na zostave rýpadla som porobil hydraulické trubky, ktoré budú vo farbe stroja. Takisto som doplnil trubky na hydraulické valce (nechal som ich trochu prečnievať, potom odcvaknem na rozmer pri finálnom skladaní).
Okrem toho som doplnil pár drobností, ako lišty na hrany lopaty a nejaké improvizované zuby na lyžicu. Trochu som prebrúsil bočné kastlíky vedľa kabíny a doplnil hrdlo nádrže. Až teraz som zistil, že by som mal dorobiť priečku na spodok zadnej strany kabíny, lebo je tam medzera.
Chvíľu som váhal, akú farbu použiť a pri googlení ohľadne kódu na viacerých miestach spomínali, že by to malo byť RAL1007 (narcisová žltá). Našiel som v tomto odtieni sprej za 3,50€, tak reku nebudem ani špekulovať s miešaním alebo zháňaním inde, tak som to hodil k objednávke, ktorú som aj tak plánoval. Už len vymyslieť, ako to dostať do airbrushu. Internet je našťastie plný zaručených metód, tak hádam niektorá bude fungovať. Diely, ktoré budú oranžové som dnes napustil nitrolakom. Počasie sa má zhoršiť, tak ak stihnem tento týždeň aposň nástrek základnej, už budem rád.
Posledná improvizovaná zostava pred farbením - poskladané nasucho, nepresne a neúplne (nechcelo sa mi skladať kinematiku ramien a drobné detaily), ale aspoň niečo pre predstavu.