Nitra ma nakopla na lepenie ako nová baterka v hodinkách, proste super. Už počas jazdy domov som premýšľal, do čoho sa pustím alebo čo dokončím a keďže v Nitre bol podľa mňa najsuper model Letov Š-231 od Roberta Blaschke, voľba padla naň. Na súťaži som sa Roberta spýtal, či ho dal niekde na stiahnutie a on že nie, ale ak chcem, tak mi ho pošle na PDFku. Jaaaj, aká to radosť a nadšenie. Robert je muž činu a v pondelok som ho mal v správe a na ďalší deň mi ho kolega v práci vytlačil. Robert pridal aj link so stavbou, takže to je taký fotonávod, ktorého sa držím. Model je na siedmich stranách, je dosť obsiahly a je veľa drobotiny, hlavne v interiéri. Tam by som chcel spraviť drobné zmeny, najmä na rúrkovej konštrukcii, ktorú by som chcel spraviť okrúhlu, teda rolovať papieriky a lepiť podľa pôvodného dielu. Ďalšie zmeny by som chcel robiť na motore a krídlach, najmä rebrovanie, ostatné bude všetko origo.
Report
Do práce som sa pustil podľa fotonávodu, teda podlahou v interiéri a drobotiny na nej. Po dlhom čase nelepenia som lepil tieto blšky a niektoré sú "natupo", teda bez chlopní a som rád, že som to zvládol bez trasenia rúk a strácania "blšiek". Prvý krát som videl v lietadle niečo ako "ručnú brzdu", ktorá je pred kniplom. Neviete čo to je? Je to na obtiahnutie guľometov alebo ozaj ručná brzda?