TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Hydroplány - SKUPINOVKA 2025

Moderators: Trak-Tor, Jolaus

Robert Blaschke | 66
Name: Robert

Re: Hydroplány - SKUPINOVKA 2025

Postby Robert Blaschke » 27 Oct 2025 19:26

...akú tému dáme na budúci rok.
Už čoskoro vyberieme a ohlásime...
Sranda je, ako sa to časom inštitucionalizovalo :)
Na začiatku tie témy vzišli od jednotlivcov, ktorí mali nejakú špeciálnu túžbu.
Ale asi sa už individuálne túžby naplnili, tak to prešlo do inej formy.

V každom prípade sa pridám, nech už prídeš s čímkoľvek. :P :P :P

sidewinder | 43
Name: Marián Dragošek

Postby sidewinder » 28 Oct 2025 13:30

K tým hydroplánom som sa nepridal. A keď som ich videl v Nitre, taaak som trochu aj ľutoval.
Tak sa teším na ďalšiu tému :) .

preacher | --
Name: Pavel Kotík

Postby preacher » 29 Oct 2025 18:11

Ahoj, krásné kousky se sešly v Nitře. Rád jsem vás viděl. Na další skupinovku se těším a čím dřív bude téma, tím líp. Pokud se pohybujeme v letecké technice, tak mně napadlo tyto okruhy:
- sci-fi
- dopravní letadla (rezervovat celou řadu stolů)
- rakety a kosmické družice
- vrtulníky

Mějte se krásně...

Štefan Húska | 44
2K+
Name: Štefan Húska

Postby Štefan Húska » 02 Nov 2025 23:46

Ahojte.
V Nitre som bol po asi 10 rokoch a veru nebanujem, bolo super a hydroplánov bolo nepočítane, škoda že som sa nezúčastnil, aj keď chuť bola aj pár modelov mám, ale čas je koťuha. Dúfam že na ďalšej skupinovke sa už zúčastním.
Mne napadla téma na skupinovku že "lietadlá v cudzích armádach". Napr. počas španielskej občianskej vojny používali Frankovi nacisti nemecké a talianske lietadlá s bielou smerovkou a krížom, komunisti mali ruské a iné lietadlá s trikolórou. Maďari mali talianske lietadlá v originál talianskej farbe ale s maďarskou trikolórou, Rusi mali americké a anglické lietadlá, ktorým len pretreli výsostné znaky zelenou farbou a namaľovali na to hviezdu, Číňania mali tiež niečo spoza hraníc nakúpené a pod. Zo všetkých uvedených som už videl pár modelov, čiže by sa dalo niečo spoločné poriešiť.
Keď je model hotový, môžete ho postúpať :#)
Musím lepiť kým mám slinu

sony | 41
2K+
Name: Martin Seemann

Postby sony » 03 Nov 2025 11:03

Skupinovky sú super... myslím, že urobili veľký podiel na množstve zlepených modelov. V hydroplánoch to tento rok bolo krásne vidieť.
Čo sa nestihlo dolepiť do Nitry, stihne sa do BA alebo Trnavy, alebo jednoducho stihne.

Robo navrhol v Nitre skupinovku - MiG: to by bola skutočne zaujímavá a obsiahla téma, ale určite by potrebovala nejaké oklieštenie.

S chalanmi sme už dlhšie diskutovali o téme na skupinovku - Pacifik: to sa dá tiež pekne rozvinúť, ale je potrebné zvážiť aj oklieštenie nejakým obdobím.

Do vianočných sviatkov sa isto dočkáme :wink:
Papierový člen plastikového klubu

developer10 | 41
Name: Peter

Postby developer10 » 03 Nov 2025 11:17

Ja viem, že asi mám najmenšie právo ako nie origo poletuchár do toho kecať, ale myslím, že pôvodná myšlienka bola v skupinovkách lepiť niečo, čo by ste inak nelepili. Ako nejdem tu pretláčať nejaké ponorky, to bol len taký výstrel do sféry fantazijna, ja len aby sa zachoval nejaký ten zmysel, že máte niečo, čo lepíte bežne a popri tom niečo, čo prinesie okrem toho bežného aj nejaké nové obzory do vašej peknej oblasti, či to bolo experimentálnymi strojmi, teraz hydroplánmi, alebo pomedzi to aj tými z vylodenia v Normandii, to bolo tiež celkom milé, kde sme sa popri stavbe dozvedeli aj niečo zaujímavé z histórie (teda ja som nestaval ale som vďaka nej múdrejší).

A nech sa rozhodnete pre čokoľvek, ja budem rád, ak sa budem môcť zapojiť, a ak tam hasiča nenájdem, tak aspoň vám nebudem zavadzať a špatiť a ostane vám viac miesta :P

A bol by som rád, ak by to bolo niečo pacifistickejšie, čo tu nebude rozdýchavať vášne jednej, druhej alebo tretej názorovej strany. Ale to je na vás, ja už mlčím a teším sa na výber. Trimce še
...po 20 rokoch naspäť v papieri, hlavne hasiči :) ...ale niečo som už aj porobil, aha TU
Hrdý na tento multiprojekt Tatry 148 CAS-32 a aktuálne frčím na tomto technikovi plus kopa minimodelov, veď čekni tú galérku

developer10 | 41
Name: Peter

Postby developer10 » 20 Nov 2025 09:56

Hlásim sa dobrovoľne bez nátlaku že som v slabej chvíľke dostal absťák na žltú obludu a začal som s Canadairom od Ravena z Abíčka, že keď náhodou ostane po konsolidácii dačo v kešeni, že možno aj do Bratislavy prídem. Idem k tomu písať aj dajaký report možno. Koniec hlásenia, mier a lásku. Trimce še
...po 20 rokoch naspäť v papieri, hlavne hasiči :) ...ale niečo som už aj porobil, aha TU
Hrdý na tento multiprojekt Tatry 148 CAS-32 a aktuálne frčím na tomto technikovi plus kopa minimodelov, veď čekni tú galérku

HlavaXXII | 50
Majster - Kráľ lietadiel
Name: Marek

Postby HlavaXXII » 20 Nov 2025 12:29

Nazdar Peťo,
všetci pevne veríme, že sa ti to podarí a že nás poctíš svojou návštevou na Plastikovej zime aj so svojimi Canadairmi a ostatnými červenými modelmi. Najlepšie už od piatku :P
Q: nemozem spravit len tak zeby dobre bulo...musi byt najlepsi

Return to “Diskusie - Letecká technika”