7. September 2008Napriek tomu ze som pisal ze sa najblizsie budem venovat parnym valcom, tak po prezreti navodnych kresieb som sa predsa len rozhodol pokracovat podla nich. To znamenalo spravit kolesa (coho som sa najviac obaval) a potom brzdovy mechanizmus. Vysledok dnesnej prace je vidiet na prilozenych fotkach. Kolesa su ako tak urobene (biely pruzok nie je nalepeny) akurat musim este zajtra zohnat lestitelnu farbu, natriet prislusne plochy a vylestit (zopar chyb som si tam vyrobil ale snazil som sa ich co mozno najviac zaretusovat lepidlom a nasledne farbou). Taktiez brzdovy system je pripraveny na instalaciu (este tam chyba retus na niektorych miestach). Jedine co mi zatial chyba je dostatocne dlhy ale hlavne rovny drot priemeru 1mm na tiahla a osky (zo spajdle sa mi to veru nechce sustruzit aj ked mozno na koniec mi ine nezostane). Zajtra sa chystam presnorit pivnicu a dielnu pripadne zeleziarstva co budem mat po ceste.
Takze slubene fotos:

tak a teraz idem nieco zbodnut a odreagovat sa pri Titan Queste

. Zatial prajem vela zdaru a lepive lepidlo.
10. September 2008Tak som tu po dlhsom caso znova s pokracovanim na masinke. Za poslednych par dni nebolo velmi vela casu takze doterajsi progress je len drobny v podobe nitovania na vrchnej platni ramu, prilepeni parnych valcov k ramu, pridanim perovania a na koniec dokoncenie kolies. Kolesa dostali nater lestitelnou farbou a kedze je to moje prve patlanie s tymto druhom farby tak tie kolesa zial aj tak vyzeraju

. Asi si zaobstaram laserove kolesa od GPM a urobim ich znova (aspon sa mi zda ze ich robi GPM). Uvidime.
Dnes len dve fotky (kolesa nie su este prilepene len nasunute).

Momentalne si musim nechat prejst hlavou tie vypalovane kolesa a podla toho bude aj dalsie pokracovanie.
14. September 2008Za posledne dva dni progres na masinke veru nebol ziadny. dnesok som cely zabil reinstalaciou pocitaca takze sa mi moc este popri tom modelovat nechcelo. Napriek tomu vam prinasam zopar fotiek z posledneho stavu. Kolesa boli uspesne prebrusene, namalovane, vylestene, zaretusovane (kedze sa mi celkom slusne zasvinili od prachu z brusenia

) a nakoniec opatrene novym bielym ozdobnym kruzkom. navyse je zacaty system tiahiel a vlastneho pohonu kolies z valcov. kde tu este nejaka ta retus chyba ale to je len otazka casu.

Najblizsie (dufam ze zajtra) budem pokracovat v dokonceni tiahiel a mechanizmu pohonu kolies.