Tak, dovoľte mi predstaviť môj ďalší model. Na modely som začal pracovať na služobnej ceste v meste Prokuplje v Srbsku, kde sa moja terajšia firma sťahuje.
Ale aby som neodbáčal od modelu.
Jedná sa o model: Tatra 813 8x8 S1 od PHMT
Model má: 8strán
Dve strany s návodnou kresbou , jedna s návodným textom.
Mierka je 1:32, Autor modelu je: Jaroslav Kučera.
Tu je ešte niečo v krátkosti o Tatre:
Tatra Kopřivnice sa na začiatku 60 rokov vrhla na vývoj najväčšieho nákladného auta vo svojej histórii.
Prvý prototyp vznikol v roku 1961 a do výroby sa prvé auta dostali v roku 1967. Ako prvé bolo auto 8x8 s trefným názvom kolos.
Od tohto auta bola odvodená aj civilná verzia 8x8, a 6x6 jednostrané sklapače ktoré boli určené hlavne do terénu, no neboli to len sklápače ale aj žeriavy hasičké autá a hlavne ťahače ťažkých nakladov, ktoré nahradili starú tatru 141 a 147 demper.
Model tatry 813 sa vyrábal od roku 1967 až do roku 1982 a celkovo bolo vyrobených 11 751ks či už pre civilný alebo pre vojenský sektor.
V roku 1983 tatru 813 nahradzuje tatra 815.
Motor tatry 813 je 12valec s 190kw pri 200ot/min. a prevodovka je 5.stupnová.
Tu sú obrázky zo začiatku stavby:
Takže toľko na úvod postupne a pomaly sa pustím do dokončenia prednej časti náprav.
S pozdravom Števo

Pokud tam opravdu budeš chtít dát motor, tak mysli na to že celá kabina i díl pomocí kterého přilepíš kabinu k rámu jsou udělané na verzi bez motoru, takže budeš muset upravovat jak přichycení kabiny, tak i samotnou kabinu
Však ty se s tím nějak popereš, hodně zdaru do další stavby