TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Tatra 813 8x8 S1 /PMHT/ 1:32

Moderator: iconmaster

Stiw truck | --
Name: Stevo

Tatra 813 8x8 S1 /PMHT/ 1:32

Postby Stiw truck » 23 Dec 2009 13:19

Zdravím všetkých.

Tak, dovoľte mi predstaviť môj ďalší model. Na modely som začal pracovať na služobnej ceste v meste Prokuplje v Srbsku, kde sa moja terajšia firma sťahuje.
Ale aby som neodbáčal od modelu.
Jedná sa o model: Tatra 813 8x8 S1 od PHMT
Model má: 8strán
Dve strany s návodnou kresbou , jedna s návodným textom.
Mierka je 1:32, Autor modelu je: Jaroslav Kučera.
Tu je ešte niečo v krátkosti o Tatre:
Tatra Kopřivnice sa na začiatku 60 rokov vrhla na vývoj najväčšieho nákladného auta vo svojej histórii.
Prvý prototyp vznikol v roku 1961 a do výroby sa prvé auta dostali v roku 1967. Ako prvé bolo auto 8x8 s trefným názvom kolos.
Od tohto auta bola odvodená aj civilná verzia 8x8, a 6x6 jednostrané sklapače ktoré boli určené hlavne do terénu, no neboli to len sklápače ale aj žeriavy hasičké autá a hlavne ťahače ťažkých nakladov, ktoré nahradili starú tatru 141 a 147 demper.
Model tatry 813 sa vyrábal od roku 1967 až do roku 1982 a celkovo bolo vyrobených 11 751ks či už pre civilný alebo pre vojenský sektor.
V roku 1983 tatru 813 nahradzuje tatra 815.
Motor tatry 813 je 12valec s 190kw pri 200ot/min. a prevodovka je 5.stupnová.
Tu sú obrázky zo začiatku stavby:

Image Image Image Image

Takže toľko na úvod postupne a pomaly sa pustím do dokončenia prednej časti náprav.
S pozdravom Števo :P

Stiw truck | --

Re: Tatra 813 8x8 S1 /PMHT/ 1:32

Postby Stiw truck » 31 Dec 2009 17:59

Ahoj chalani v prvom rade Vám prajem"" Hviezda na nebi svieti a deň za dňom letí. Do konca roka je už len pár krokov, všetkým z fóra želám štastný a krásny nový rok a tiež vela krásnych modelov"

Pridávam tu fotky dokončených náprav a skompletizovaný podvozok, ten som v strede musel skrátit o 4mm aby sedeli nápravy na ráme. S pozdravom Števo :P

Predná náprava:

Image Image Image

Zadná náprava:

Image Image Image

Stred:

Image

Komplet podvozok:

Image Image Image

Zatial toľko, krásny silvester PF 2010. :)

Stiw truck | --

Postby Stiw truck » 06 Jan 2010 15:27

Ahoj Všetci .
Po novom roku som sa pustil ďalej do modelu, spracoval som rám a zlepil ho s podvozkom.
Pridávam sem fotky.
Tu sú:

Image Image Image Image

Tak zatial, momentálne pracujem na korbe. No mám menšiu dilemu chcel by som tam strčiť motor ale samotná stavebnica ho nemá a tak použijem motor z inej stavebnice.

S pozdravom Števo :P

Marian | --
Name: Marian

Postby Marian » 06 Jan 2010 17:28

Použi trebárs motor od Rippera.
Neviem či si medzi rám a nosníky náprav nalepil aspoň 2mm karton, ak si nenalepil budeš mať kolesá blízko korby.

Aikom222 | --

Postby Aikom222 » 24 Jan 2010 02:18

Ahoj, takže rám určitě zvedni o ty 2mm, bez nich to bude vypadat děsně "připrcle", taky sem na to kašlal, ale nakonec sem to stejně zvednul. :big smile: Pokud tam opravdu budeš chtít dát motor, tak mysli na to že celá kabina i díl pomocí kterého přilepíš kabinu k rámu jsou udělané na verzi bez motoru, takže budeš muset upravovat jak přichycení kabiny, tak i samotnou kabinu :wink: Však ty se s tím nějak popereš, hodně zdaru do další stavby :P :wink:
Image
Rozpracované: M4A3 Sherman, M25 Dragon Wagon

Stiw truck | --

Postby Stiw truck » 14 Aug 2010 22:37

Ahoj chalani

Po dlhšom čase so sa vrátil k stavbe modelov . Mal som určité problémy o ktorých vie len Jožko aj touto cestou mu chcem poďakovať , za jeho trpezlivosť on vie o čom píšem .
Dostaval som model TATRY 813 8x8 S1 model je hotoví až na uchytenie spodné uchytenie majera diely boli poskladane no moja polovička ich niekde pri upratovaní položila a nevie kde . Písal som už dvakrát chalanom do PHMT či sa tieto diely nedajú naskenovať a poslať pomocou e-mailu .Ja by som si ich doma vytlačil a dokončil tak model .
A tak ak ma tento model niekto s Vás prosím Vás o naskenovanie a poslanie na e-mail :
habanek.stefan@centrum.sk.
Jedná sa o diel 136 +137. A tu sú fotky
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image