TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
Vlastny laser
Moderator: iconmaster
- Michal Kalina | --
- Name: Michal
Vlastny laser
Dobrý deň, už niekoľko krát som na fóre čítal, že sa domáci laser dá vyrobiť zo starého skenera. Ak by niekto vedel postup, mohol by ho sem napísať??
Re: Vlastny laser
no neviem, podľa mňa energia laseru, ktorý by prepálil papier musí byť "trochu" väčšia, akú má laser zo skenera
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]
- Michal Kalina | --
neviem ani ja, zato sa pytam, mam zvysny skener a potreboval by som z papiera dake veci povypalovat, nie z tvrdeho kartona, len z papiera
a to má určite laser, nieje to len LED skener?
ale ak by bol A3, tak ho vezmem
ale ak by bol A3, tak ho vezmem

[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]
- Michal Kalina | --
je to A4 a ma asi 7 rokov uz, kupil som si ultifunkcne a uz ho nepotrebujem
zo skenera sa vyuziva iba logika a mechanika, laser sa doraba z laserovej diody... niekde je aj navod...
- Michal Kalina | --
a keby som spravil nejaky navrh a poslal firme, napr. GPM, oni by mi to spravili?
pochybujem.
za prve oni take veci nerobia a za druhe by isli proti sebe... ved oni predavaju palene veci :-)
za prve oni take veci nerobia a za druhe by isli proti sebe... ved oni predavaju palene veci :-)
mk6p1 wrote:a keby som spravil nejaky navrh a poslal firme, napr. GPM, oni by mi to spravili?
Predpokladam ze si myslel na palene diely a nie na domaci laser
. Na taketo veci tu je Lubosch, popripade aj v lepsich reklamkach ak mas znamych by si to vedel nejak vybavit, len tam asi ta cena 
mk6p1 wrote:Dobrý deň, už niekoľko krát som na fóre čítal, že sa domáci laser dá vyrobiť zo starého skenera.
Ak by niekto vedel postup, mohol by ho sem napísať??
kde a na akom fóre si to čítal?
na tomto fóre sa hlavne bavíme o laserom pálených dieloch, ktoré sa dajú buď objednať cez fita, alebo ti
ich dá vypáliť TEO (hlavne dezény na auté, po dohode aj iné), prípadne Lubosch, podľa návrhu skoro všetko