TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Vlastny laser

Moderator: iconmaster

Michal Kalina | --
Name: Michal

Vlastny laser

Postby Michal Kalina » 27 Jun 2010 09:58

Dobrý deň, už niekoľko krát som na fóre čítal, že sa domáci laser dá vyrobiť zo starého skenera. Ak by niekto vedel postup, mohol by ho sem napísať??

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Re: Vlastny laser

Postby toudi_sk » 27 Jun 2010 10:26

no neviem, podľa mňa energia laseru, ktorý by prepálil papier musí byť "trochu" väčšia, akú má laser zo skenera
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

Michal Kalina | --

Postby Michal Kalina » 27 Jun 2010 10:40

neviem ani ja, zato sa pytam, mam zvysny skener a potreboval by som z papiera dake veci povypalovat, nie z tvrdeho kartona, len z papiera

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr

Postby toudi_sk » 27 Jun 2010 10:54

a to má určite laser, nieje to len LED skener?

ale ak by bol A3, tak ho vezmem :bad smile:
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

Michal Kalina | --

Postby Michal Kalina » 27 Jun 2010 11:16

je to A4 a ma asi 7 rokov uz, kupil som si ultifunkcne a uz ho nepotrebujem

dusko | --

Postby dusko » 27 Jun 2010 13:11

zo skenera sa vyuziva iba logika a mechanika, laser sa doraba z laserovej diody... niekde je aj navod...

Michal Kalina | --

Postby Michal Kalina » 27 Jun 2010 15:35

a keby som spravil nejaky navrh a poslal firme, napr. GPM, oni by mi to spravili?

dusko | --

Postby dusko » 27 Jun 2010 16:07

pochybujem.
za prve oni take veci nerobia a za druhe by isli proti sebe... ved oni predavaju palene veci :-)

pet1972 | 54
Name: Peter Kováč

Postby pet1972 » 27 Jun 2010 16:49

mk6p1 wrote:a keby som spravil nejaky navrh a poslal firme, napr. GPM, oni by mi to spravili?

Predpokladam ze si myslel na palene diely a nie na domaci laser :dhh: . Na taketo veci tu je Lubosch, popripade aj v lepsich reklamkach ak mas znamych by si to vedel nejak vybavit, len tam asi ta cena :beat brick:

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr

Postby toudi_sk » 27 Jun 2010 17:28

mk6p1 wrote:Dobrý deň, už niekoľko krát som na fóre čítal, že sa domáci laser dá vyrobiť zo starého skenera.
Ak by niekto vedel postup, mohol by ho sem napísať??

kde a na akom fóre si to čítal?

na tomto fóre sa hlavne bavíme o laserom pálených dieloch, ktoré sa dajú buď objednať cez fita, alebo ti
ich dá vypáliť TEO (hlavne dezény na auté, po dohode aj iné), prípadne Lubosch, podľa návrhu skoro všetko

Return to “Tipy a triky - Diskusia // Tips & Tricks - Discusion”