TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
Vlastny laser
Moderator: iconmaster
Re: Vlastny laser
Mne ponukli v jednej reklamnej agenture v KE vypalit 2xA4 (to iste nad sebou) za 10EUR.
Skalpel je super vec. 
Moja galeria: http://papermodelers.sk/viewtopic.php?f ... 192#p30192" onclick="window.open(this.href);return false;
Moja galeria: http://papermodelers.sk/viewtopic.php?f ... 192#p30192" onclick="window.open(this.href);return false;
omg no nad tymto uvazujem uz dost dlhu dobu ale scanner je len koli elektronike teda koli krokacom a linearnym posuvom jeden na pohyb hlavy x os a druhy linear na y os driver na krokace prepojenie zdroj laserova dioda ( od dvd rw alebo silnejsia kopa entuziazmu a hlavne naladu sa do takeho niecoho pustit po dokonceni zistite ze nepresnost je velka a je to koli tomu ze sme to na prd poskladali
takze momentalne to skusam s linearmi z tlaciarne ak to bude frcat perom dostatocne presne tak investujem do laserky alebo sa mi podari nasporit 3000 dolarov na cinsky sunt:) a posledna moznost je naucit sa poriadne vyrezavat skalpelom
trdlo tak nad tymto zamaka, a bude mat zlatu banu
Laserov nikdy nie je dost.
Ked ti to vypali PEKNE kolecko z priemerom 5mm, tak si moj kamarad.
Laserov nikdy nie je dost.
Ked ti to vypali PEKNE kolecko z priemerom 5mm, tak si moj kamarad.
to nebude fungovat origynál mašiny maju problém nie to ešte domáca výroba 
ale vsetko sa da, len robit to ako hobby stavbu je neskutocne drahe. Naj idealnejsie by bolo zohant plotter a vymenit mu pero za laser, priapdne noz...
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts
čo vysolíš za sučiastky a neviem čo sa neoplatí, ak si už videl laser v akcii ako to rýchlo reže alebo gravíruje neverím že to doma poskladáš tak aby to fungovalo nehovorím o sile laseru alebo hrubke rezu ,jedine oko si možeš vypálit
ale možte skusit 
Tak ono by to bola fayn diplomovka na dakej vyske s mechatronickym zameranim (ten posuv) + bezna diplomovka na dakej skole zameranej na riadenie a informatiku. A potom uz len staci kupil laserpilku a nasrobovat ju na to 
Ono riadit motor nie je moc narocne najme ak na nom mas dobry snimac, tak je to celkom easy, ale kvalitny presny motor na posuv, kotry vie aj rychlo a presna zastavit a menit rychlost a podone stoji strasne prachy, najme ak mu chces dat aj prevodovku a dobry snimac. A aj samotny posuv je dost drahy (tie vodiace listy), ale je to dostupne. Kazdopadne ja by som do toho doma nesiel. Jedine fakt, ze by som mal doma stary XY plotter.
Ono riadit motor nie je moc narocne najme ak na nom mas dobry snimac, tak je to celkom easy, ale kvalitny presny motor na posuv, kotry vie aj rychlo a presna zastavit a menit rychlost a podone stoji strasne prachy, najme ak mu chces dat aj prevodovku a dobry snimac. A aj samotny posuv je dost drahy (tie vodiace listy), ale je to dostupne. Kazdopadne ja by som do toho doma nesiel. Jedine fakt, ze by som mal doma stary XY plotter.
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts
no ,takychto "homemade laser cutter" ov, je plne youtube...
Napriklad tutok :
http://www.youtube.com/watch?v=cHccH_zESz8" onclick="window.open(this.href);return false;
od 1:06 min tam ukazuje, ako pali papier .. . vyzera to, ze celkom vpohode.
Necham na sikovnejsich.
Napriklad tutok :
http://www.youtube.com/watch?v=cHccH_zESz8" onclick="window.open(this.href);return false;
od 1:06 min tam ukazuje, ako pali papier .. . vyzera to, ze celkom vpohode.
Necham na sikovnejsich.
teraz sme na tuto temu dokecali a tiez nam vyslo ploter alebo pouzit prave diely z scaneru ako spodok a tlacierne ako priecny posun horsie je to z dorazmi a snimanim polohy luca
zaostrenie laseru neriesim lebo to by malo byt sucastov laseroveho pera na rezanie
skusit to asi skusime ale uvidim ci bude zdar zatial ale budem nadalej nicit skalpel a noze
nieco podobne sme robili ale na opracovavanie dreva a plastu s frezov proxon to celkom slapalo uvidime co zbastlime teraz
zaostrenie laseru neriesim lebo to by malo byt sucastov laseroveho pera na rezanie
skusit to asi skusime ale uvidim ci bude zdar zatial ale budem nadalej nicit skalpel a noze
nieco podobne sme robili ale na opracovavanie dreva a plastu s frezov proxon to celkom slapalo uvidime co zbastlime teraz
kto vsetko z fora ma moznost palit laserom ?
ad dva blavaci skusal niekto z vas kde to v bratislave spravia aj taketo sluzby
ad dva blavaci skusal niekto z vas kde to v bratislave spravia aj taketo sluzby