Fajn, vyzerá to jednoducho, model pre začiatočníka (mňa), do leta to mám zmáknuté a pokračujem v lodičkách.
Sú vianoce a zdá sa, že som to trochu neodhadol. Ale načo to siliť, má to byť relax.
Začal som klasicky, podlepením kostry. Stránky s ňou som si najskôr okopíroval a lepil z kópie (keby dačo..). A dačo sa stalo. Neviem na aký popud som skúsil primerať už vystrihnuté podlepené diely kostry s tými záložnými. A hľa tuná oné:
Podlepované bolo Koresom, no čo budem hovoriť, zaskočilo ma to. Predĺženie bolo vidieť iba v jednom smere (po dĺžke) paiera. Zobral som opäť Kores, dával som pozor aby som "nenatiahol" papier pri nanášaní a priliepaní.
Doteraz neviem, či predĺženie kopírovanej kostry bolo spôsobené nanesením veľkej vrstvy lepidla, alebo vlastnosťami papiera z kopírky. (samozrejme, kópiu som primeriaval pred začatím prác, bola totožna na 100% s originálom)
Poučenie do budúcna; "Premeriavať, premeriavať, ničomu neveriť!"
Zlepenie kostry bolo trochu divoké. Autor zvolil pre mňa divnú konštrukciu, kde rohy, u ktorých sú diely voči sebe pod uhlom, sú "volné". Šikmý diel nemá zbrúsenú hranu a dosadá na druhý len jednou hranou. Bohužiaľ, nemám foto na vysvetlenie.
No ale dalo sa s tým popasovať, tuná už aj s nalepenou obšívkou a pár drobnosťami.
Diely nesadli akurát v zadnej časti, musel som trochu upravovať. Rovnakú chybu som videl aj u iných modelárov, bude to asi chyba modelu.
Viac sa mi už nechce písať, pokračovanie zajtra.