Podla mňa je to dosť zložité na domácom zariadení to dokonale urobiť. Ak je to vôbec možné.

Som múdry, čo??
Skener, monitor ani tlačiareň si nedokážeš nakalibrovať, predpokladám.
Ako schodnú, ale kľukatú cestu by som videl takto:
Zoženieš si vzorkovník farieb CMYK (Pantone), aký sa používa v reklamkách pri výrobe tlačovín.
Pomocou toho si nájdeš dôležité (hlavné) farby z tvojho originál výtlačku.
Tieto vieš v lepšom grafickom programe nájsť v palete/vytvoriť.
Potom naskenuješ originál. Hneď ho prevedieš do CMYK (keďže skener ti to dá asi v RGB).
A pomocou úprav a fintičiek sa budeš snažiť priblížiť naskenované farby tým, ktoré si predtým zistil (vieš ich tým pádom porovnať na monitore, aj keď sú tam iné, ako vylezú von).
Ak sa ti to podarí, je predpoklad, že z tlačiarne vylezie dobrý výsledok. Samozrejme to nemusí fungovať celkom presne, lebo máš asi obyčajnú tlačiareň.
Rozumieme si??
Keby som to mal zjednodušiť na domáce podmienky, urobil by som si paletu (povedzme aj RGB) farieb s označením príslušných hodnôt na formát A4 (prípadne viacej - podľa počtu odtieňov).
a vytlačil to na príslušnej tlačiarni. Potom môžeš porovnávať s originálmi a dostaneš hodnoty, ktoré potrebuješ.
No v RGB máš 256x256x256 odtieňov, čo je celkom dosť. Ale keby si to zúžil na 16x16x16, t.j by si vytlačil 16 strán po 16x16 odtieňov, možno by to bolo dostačujúce.