TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

MPR I,II,III /R. Vyskovsky/ 1:140

Zavislak | --
† 17.08.'12
Name: Ondrej

Re: MPR I,II,III /R. Vyskovsky/ 1:140

Postby Zavislak » 05 Apr 2011 12:40

...keď už si sa dal na upravovanie a robil si aj schodíky...tak si mal nechať bočné vzpery a pekne schody vyrobiť z pásikov a urobiť riadne schodisko-takto je to stále šikmá plocha, hoci si tam čosi zvýrazňoval.
A tie okná sú aj tak jak predtým. Jednoducho máš síce rám po obvode a v strede vystrihnutý a zvýraznený, ale tie menšie rámové rozčlenenia máš aj tak lesklé-čiže sa ti lesknú aj drevené časti. Ešte ma napadlo (ale určite to nebolo tak riešené v stredoveku), že do plastových alebo aj eurookien sa do dvojitého skla dávajú okrasné lišty do dvojskla. V tomto prípade sa celé okno môže lesknúť....

V každom prípade veža je pekne spravená, akurát pozor na tie detaily, čo si sa podujal vymakať...

johnny7 | 42
Wykonawca
Name: Jano

Postby johnny7 » 05 Apr 2011 12:44

No s tymi schodikmi mas mozno pravdu a mozno nie, ja som ich prave preto spravil tak ako som spravil, lebo sak nevie sa ci to boli shodiky, alebo to bol len nejaky "plochy rebrik", A okna...hmmm, mozno pridem casom na to ako spravit tie krize, napadla ma tlac na foliu, co som videl na ceskom fore...
Hotovo: M4A3 Sherman GPM, Brabham BT26 Forum Team
Na Stole: Dragon Wagon GPM
Pod stolom: SdKfz 251, Mordin Solus (Mass Effect 2)
Zrusene: Skoda Roomster

Zavislak | --
† 17.08.'12
Name: Ondrej

Postby Zavislak » 05 Apr 2011 12:53

rebrik to musle byť zaručene....si zober, že prší ateraz aké by tam bolo klzisko...takže kľudne to odlep a postav ešte raz. Zase keď to vymakáš tak to stojí za to...furt lepšie jak šikmina...

k tým oknám...ešte ma napadla vec. Skús spraviť kópiu okien na kacel papier (tenší ako klasický, na ktorom je MPR) a z tejto kópie vyrež sklo. Malo by to ísť ľahko, ale zase pozor na trhanie-nutnosť ostrého skalpelu. A až vyrežeš ten rám a aj zasklíš tak ako to máš, tak potom to doplníš tým dielom z kancláku. Tlač na fóliu...nikde som nečítal ako dlho ti vydrží, za aký čas inkoust sublimuje, resp. pri manipulácií to môžes zotrieť...

johnny7 | 42
Wykonawca

Postby johnny7 » 05 Apr 2011 13:26

Hmmm...nooo...ak to bol teda ten "rebrik" co podla mna bol, co je zrejme aj z autorovho umyslu, lebo schodiky by takto urcite nespravil, aj zospodu je naznacene, ze je podbite pozdlznymi doskami, , ktore by tam v pripade schodikov neboli. Neviem, ci sa mi oplati riskovat a cele to odlepovat. Tie hlavne schody/rebrik by siel v pohode, ale tie kratsie...to by mohlo zle dopadnut.

johnny7 | 42
Wykonawca

Postby johnny7 » 20 Jul 2012 17:44

Trosku retrospektivne si odskocime...Okienka dostali finalnu podobu. Doplnit krize na oknach na hotovej vezi to bude dost o hubu, lebo uz nie je tolko priestoru na manipulaciu, ale nejak to zmaknem. Velka vdaka patri Burtonovi, ktory mi poskytol asi tie najtensie krzie do okna na najtensom mozno paieri. Vsetky nasledujuce okna budem riesit obdobne.

Aby som nezabudol, na druhej fotke je to len na porovnanie. Okienka su robene len zo vzoriek, takze spravim par okienok a dalsie musim dat dopalit.

laki | 47
Name: laki

Postby laki » 20 Jul 2012 21:48

parada johny, je to o par levelov vyssie. dokonale bolo este vylepsene :victory:

stop_r | --

Postby stop_r » 30 Sep 2012 20:54

tak len tak dalej :)

Return to “Odložené stavby modelov // Postponed Model Builds”